17.03.2021

Suomen paras kalaravintola!

Kysyimme lukijoiltamme mistä löytyy Suomen paras kalaravintola. Katso alta mitä ravintoloita äänestettiin.

Suomen paras kalaravintola!

1. Ravintola Merimakasiini, Helsinki 

Merimakasiini on kaikille meren, merielämän ja meren herkkujen ystäville. Tämä raikas merellinen helmi Hietalahdenrannassa tarjoaa aina sesongin parhaat ja tuoreimmat kala- ja äyriäisruuat viihtyisässä satamaympäristössä Helsingin keskustan tuntumassa aivan Hietalahden torin läheisyydessä. Valitse suosikkisi listan klassikoista tai anna sesongin erikoisuuksien viedä kielesi mennessään. 

  • Hietalahdenranta 14, 00180 Helsinki

 

2. Salve, Helsinki 

Ravintolan kunniakas taival alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897. 

Pitkästä ja värikkäästä historiastaan huolimatta Salve elää vahvasti ajan hermolla. Kuuluisat ja ehkäpä maan parhaat silakat sekä merimiesten kulta-ajoilta säilynyt Salven pannu ovat edelleen listalla.

  • Hietalahdenranta 5 C, 00180 Helsinki

 

3. Muikkuravintola Sampo, Kuopio 

Muikkuravintola Sampo tunnetaan maankuuluista muikkuannoksistaan, mutta yhtä tärkeä osa Sampoa on sen pitkä historia, joka on alkanut jo vuodesta 1931, jolloin Sampo aloitti kahvilana.

Sampossa tarjoillaan muutakin kuin muikkuja kuten mureita lehtipihviä, makkaraspesiaaleja ja wieninleikkeitä.

  • Kauppakatu 13, 70100 Kuopio

 

4. Ravintola Göran, Turku 

Ravintola Göran on nimetty rakastetun matkakirjailija Göran Schildtin mukaan. Aurajoen alajuoksulla, Turun linnan välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan ravintolaan voi poiketa arkisin lounaalle, kahville tai vaikkapa lasilliselle.

  • Linnankatu 72, 20100 Turku

 

5. Fisken på Disken, Helsinki

Fisken på Disken on kalaravintola ja seafood-baari Helsingin sydämessä Korttelissa. Ruoka valmistetaan upeista raaka-aineista ammentaen sekä klassisesta että modernista keittotaidosta. Erikoisuutena on seafood-baari, jossa on aina tarjolla tuoreita ostereita sekä äyriäisiä saatavuuden mukaan.

  • Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki (Kampin kauppakeskus 5. kerros)

 

6. 4 vuodenaikaa, Tampere 

S’il vous plaît! Jos ruoka on kuin runo, on 4 vuodenaikaa ranskalainen runokokoelma. Samojen kansien välissä koet niin herkkiä kuin vahvojakin tunteita. Iloa ystävien kanssa syömisestä, romantiikkaa lounastreffeistä, odotusta ja jännitystäkin uusista mauista ja kaihoa menneeseen lomaasi Parisiissa.

Aito, ranskalainen bistro Tampereen tunnelmallisessa, perinteikkäässä kauppahallissa on äänestetty jo kuusi vuotta peräkkäin parhaaksi tamperelaiseksi lounasravintolaksi.

  • Hämeenkatu 19, 33200 Tampere (Tampereen Kauppahalli)

 

7. Kaskis, Turku

Ravintola Kaskis avattiin Turun Kaskenkadulle vuonna 2014. Jo muutamassa vuodessa Kaskis ansaitsi paikkansa Suomen arvostetuimpien ruokaravintoloiden joukossa.

Ravintolan tyyliä ei ole vuosien varrella sidottu mihinkään tiettyyn genreen. Vuonna 2016 Kaskis luopui à la carte -listasta ja siirtyi tarjoilemaan ainoastaan menuja. Kaskiksen raaka-aineet löytyvät läheltä ja ovat sesongin mukaisia.

  • Kaskenkatu 6 A, 20700 Turku

 

8. Ravintola Meripaviljonki, Helsinki

Meripaviljonki on puitteiltaan täysin uniikki ravintola Helsingin Hakaniemessä. Säästöpankinrannan laineilla kelluvan panoraamaravintolan ikkunoista avautuu merimaisema, jonka äärellä voi nauttia kauden parhaita herkkuja. Ravintola on kala- ja äyriäispainotteinen, mutta listalta löytyy myös kasvis- ja liharuokia. 

  • Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki

 

9. Ravintola Kalakokit, Tampere

Ravintola tarjoaa maistuvaa kalaruokaa ja on tehnyt sitä jo yli 20 vuoden ajan Tammelan torin laidalla. Ravintolan nimikkoannos, asetelma päivän kaloja on saavuttunut melkein jo legendaarisen maineen ja onkin eniten myydyin annos.

  • Kyllikinkatu 9, 33100 Tampere

 

10. Merimesta, Pori 

Ravintola Merimestassa pääsee nauttimaan korkealaatuisesta, maukkaasta ruoasta sekä lämpimän henkilökohtaisesta palvelusta huikaiseviin merimaisemiin. Meri ympäröi ravintolaa kolmesta ilmansuunnasta ja salin suurista ikkunoista voi ihailla vuodenaikojen mukana muuttuvaa maisemaa. 

Meri ja meren antimet näkyvät vahvasti ravintolan ruokatarjonnassa. Tuore, lähivesiltä pyydetty kala sekä erityisesti monipuolinen ja runsas noutopöytä houkuttelevat kävijöitä pitkienkin matkojen takaa.

  • Reposaaren Kalasatama, 28900 Pori

 

Myös näitä kalaravintoloita äänestettiin:

Helsinki: Sue Ellen, Blue Peter, Tukkutorin Kala, Finlandia Caviar, Ravintola Saari ja Koskenranta.

Espoo: Nokkalan Majakka.

Kotka: Wanha Fiskari.

Hanko: Ravintola På Kroken.

Turku: S. Wallin.

Naantali: Ravintola Trappi.

Imatra: Ravintola Nuotta.

Savonlinna: Muikkuterassi ja Ravintola Majakka.

Tampere: Bistro Kattila, Kalax, Ravintola Frankly ja Pyynikin Brewhouse.

Kuopio: Wanha Satama.

Liminka: Vihiluodon Kalaravintola.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Toptaste Oy

Toptaste Oy

Toptaste on ruoka- ja ravintolayhteisö, joka tarjoaa ruokadiggareille ajankohtaista tietoa ruokamaailmasta. Toptaste nostaa esille ravintoloita, tuottajia, keittiömestareita ja ruokataiteilijoita. Toptaste testailee elintarvikkeita ja ruokapalveluita, luo reseptiikkaa ja käyttövinkkejä. Toptaste matkailee Suomessa ja rajojen yli. Toptaste toimii digissä, printissä, sosiaalisessa mediassa, sekä kuluttaja- että yritystapahtumissa. Tavoitteenamme on olla kuluttajien silmissä kiinnostava ja yllätyksiä tarjoava ruokayhteisö. Mainostajille haluamme olla erilainen, kekseliäs ja haluttu sisältömarkkinointikumppani.

Yhteystiedot

Kanavaranta 7 C00160 Helsinkiinfo@toptaste.fi

Toptaste Oy somessa