Aihepiirit
28.11.2018

Alpa – neuleita, joista ei halua eikä tarvitse luopua

Reppureissulla Etelä-Amerikassa suomalaisnuoret löysivät harvinaisen aarteen – alpakan villan. Syntyi ajatus yrityksestä, aarteen jakamisesta oman vaatemerkin kautta. Ajatuksesta kasvoi Alpa.

Alpa – neuleita, joista ei halua  eikä tarvitse luopua

Vastuullinen tuotanto kestää käyttöä ja päivänvaloa

Alpan neuletuotteet valmistetaan vastuullisesti Pohjois-Euroopassa. Tuotannon jälki on korkeatasoista ja laadukasta, ja valmistuksesta syntyy vain vähän hukkaa.

Alpa tarjoaa myös korjauspalvelun: se kunnostaa, korjaa ja huoltaa tuotemerkkinsä neuleita.

Kuninkaiden kuitu kuuluu kaikille

Kaikki Alpan neuleet valmistetaan perulaisesta alpakan villasta. Vuoristossa puolivilleinä laiduntavien alpakoiden villa on ympäristöä vähiten kuormittavia villakuituja. 

Inkojen valtakunnassa alpakka oli varattu vain kuninkaallisille, eikä ihme, sillä materiaali on ylivertainen. Alpakan villa on erityisen pehmeää ja hengittävää, ja pitkän ja sileän kuitunsa ansiosta se ei nyppyynny herkästi. Alpakan villa sopii myös useimmille villa-allergikoille.

Luonnostelusta luottoneuleeksi 

Alpan suunnittelun takana on tekstiilitaiteen maisteri Ainomaria Haataja. Hänen työnsä perustuu yhtä aikaa funktionaalisuuteen sekä ajattomaan ja klassiseen tyylikkyyteen. 

“Alpan suunnittelijana saan suunnitella rehellisesti omien arvojeni mukaisia laadukkaita ja eettisesti tuotettuja vaatteita teollisen tekstiilituotannon reunaehtojen puristuksessa.”

Kaupallinen yhteistyö