MAB -terassit – Suomen oloihin suunniteltu uusi, kaunis ja kestävä terassijärjestelmä

Klassinen tapa rakentaa terasseja on käyttää painekyllästettyä puuta niin terassin tukirakenteissa, kuin terassin lattiapintana. Tällä saadaan hetkellisesti kustannustehokas ratkaisu aikaan. Puurakenteilla voidaan toki rakentaa periaatteessa minkälaiselle alustalle tahansa. Puun laatu heikkenee kuitenkin vuosien myötä, joten terassi joudutaan usein pinnoittamaan ja lopuksi vaihtamaan.

MAB-terassijärjestelmä on yhtä kestävä. kuin betoniterassit, mutta ketterämpi ja halvempi rakentaa kuin puuterassit.
MAB-terassijärjestelmä on yhtä kestävä. kuin betoniterassit, mutta ketterämpi ja halvempi rakentaa kuin puuterassit.

Puuterassia kestävämpi ratkaisu on se, että valetun terassin päälle asennetaan kivilaattoja tai muita keraamisia laattoja, Tästä syntyy usein näyttävä, mutta kallis kokonaisuus. Suomen talvi voi kuitenkin aiheuttaa epämiellyttäviä yllätyksiä liimattujen irtoilevien laattojen muodossa.

MAB-terassijärjestelmä yhdistää käytännössä molempien järjestelmien parhaat puolet. Yhtä kestävä kuin betoniterassi, mutta ketterämpi ja halvempi rakentaa kuin puuterassi. Yhdistelmä on kustannustehokas, kaunis ja kestävä. Laattoja ei liimata, jolloin talvi ei niitä myöskään irrota.

MAB-terassijärjestelmä rakennetaan seuraavista osista;

–      terassin keraamisista lattialaatoista

–      säädettävistä pylväistä

–      galvanoidusta ja pulverimaalatusta rungosta

–      adapterista

‘’MAB-terassijärjestelmä yhdistää terassien parhaat puolet. Yhtä kestävä kuin betoniterassi, mutta ketterämpi ja halvempi rakentaa kuin puuterassi. Yhdistelmä on kustannustehokas, kaunis ja kestävä. ”

Säädettävien pylväiden ja terassin lattialaattojen väliin asennetaan metallinen runko, joka kiinnitetään adaptereilla pylväisiin. Terassin lattialaatat ovat Marazzin keraamisia, todella kestäviä laattoja. Laattojen elinkaari on +50v. ja ovat ympäristösertifioituja. Terassijärjestelmän päätyihin on asennettavissa päätylaatat ja kaiteet.

MAB-ratkaisujen terassi koostuu kolmesta elmentistä:

1. Femox säädettävät pylväät

  • Korkeus 11–1000 mm, säädettävissä portaattomasti, max. 300mm korkeuteen.
  • Yhden pylvään kantavuus, mallista riippuen 800 – 2500 kg. Pylväät ovat 100 % kierrätys materiaalia ja niillä on ympäristöluokitus.

 2. Galvanoidusta teräksestä, pulverimaalatut rungot

  • Runkopalat ovat 2000 mm pitkät. Saumakohta tulee tolpan päälle.

Valmistetaan terassin mittojen mukaan.

3. Marazzi laatat 20 mm

Murtolujuus 400 x 1200 mm materiaalilla 11 kN. Laatat ovat hyväksytty jopa teollisuuskäyttöön ja täyttävät myös vaativat liukkaudenestovaatimukset. Lattojen koot: 600×600, 800×800, 500×1000 ja 400×1200. Asennusristikoiden avulla muodostuu laattojen väliin 3 mm raot. Vesi pääsee valumaan näistä raoista pois, mikä mahdollistaa laattojen asentamisen täysin vaakasuoraan.. Vesi valuu pois laattojen alla olevien kallistusten kautta. Jokainen laatta on ”huoltoluukku” ja tilapäisten sähkö- tai vesivetojen asentaminen laattojen alle on helppoa. Laatat ovat siirrettävissä tarpeen mukaan, esimerkiksi huoltotöissä.

Yritys

Five Stars on MAB-terassijärjestelmän tuottaja ja myyjä. Five Stars on erikoistunut terassijärjestelmiin, uima-altaisiin sekä viherrakentamiseen.

Yhteystiedot:

www.mabterassit.fi

Five Stars Products Oy Ab

Tuonti, myynti ja markkinointi

Martin Andersen

Puh. +358 40 5577 581

martin@fivestars.fi

 

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Fivestars

Fivestars

Korkealaatuiset ja kestävät uima-altaat, avattavat terassijärjestelmät, jalustat, viherseinät, sekä muut erikoisprojektit.