Nyt syömään!

Kunnon ateria on syytä nauttia joka päivä, kaikissa elämän vaiheissa.

Nyt syömään!

Kunnon ateria on syytä nauttia joka päivä, kaikissa elämän vaiheissa. Se auttaa pitämään kehon ja mielen kunnossa, kansantalouden tuottavana sekä terveydenhoidon kulut kurissa.

Yleisen elämänrytmin kiihtyminen, työaikojen muuttuminen epäsäännöllisemmiksi sekä väestön ikääntyminen ovat esimerkkejä megatrendeistä, jotka ovat omalta osaltaan myötävaikuttaneet ruokailun epäsäännöllisyyteen. Samaan aikaan keskustelu perheen yhteisten ruokailuaikojen tarpeellisuudesta ja aterioinnin sosiaalisesta merkityksestä kiihtyy.

– Ateriakuljetukset kotiin ovat olleet pääasiassa kunnallisten hoivapalvelujen käyttämä toimintamalli, kertoo Menumat Oy:n myyntijohtaja Jaana
Korkeila-Långsjö

– Nyt myös yksityisellä sektorilla on havahduttu perille toimitettujen, laadukkaiden valmisaterioiden hyötyihin.

Korkeila-Långsjö viittaa toisaalta yritysmaailmaan, jossa työnteko kulkee yhä useammalla toimialalla perinteisestä virka-aikamallista poispäin. Työntekijöiden ruokahuollon järjestäminen on yksi merkittävistä kilpailutekijöistä, niin työn tuottavuuden kuin työvoiman houkuttelemisenkin näkökulmasta.

Toisaalta yhä useampi yksityishenkilö ja perhe on havahtunut helposti valmistettavan ja aina saatavilla olevan aterian tuomiin etuihin. Aikaa säästyy harrastuksiin ja kodista huolehtimiseen, ja yhteiset ateriahetket pystytään varmistamaan myös keskellä kiivaimpia ruuhkavuosia.

Menumat tuottaa niin julkiselle kuin yksityisellekin sektorille ateriapalveluja, jotka mahdollistavat kunnollisen aterian kaikissa elämän vaiheissa.

– Me tarjoamme yhteiskunnalle palvelutuotteen, johon ihmisellä itsellään on itsemääräämisoikeus, toteaa toimitusjohtaja Kenneth Selén. – Toimitusketjumme varmistaa, että ruoka on aina tuoretta, ja sen lämmitys helppoa. 

Kyse ei ole yksittäisten aterioiden päivittäisestä kuljettamisesta koteihin ja työpaikoille, sen mukaan mitä keskuskeittiö minäkin päivänä sattuu valmistamaan. Menumatin asiakas saa halutessaan käyttöönsä kätevän palvelulaitteen, jossa 18 ateriaa säilyy pakastettuina.

– Palvelulaitteessa on kiertoilmauuni, joka tietää, kuinka kauan eri aterioita on lämmitettävä. Näin se sopii ikäihmisille erittäin hyvin, Jaana Korkeila-
Långsjö sanoo. – Palvelumme mahdollistaa omien mieliruokien nauttimisen, oman aikataulun ja elämänrytmin mukaisesti.

Asiakas voi itse valita laitteeseen ateriat yli 70 vaihtoehdon listalta. Täydennykset tehdään kahden viikon välein. Näin Menumatin palvelumalli on myös huomattavasti ympäristöystävällisempi kuin jokapäiväiset yhden aterian toimitukset.

Kenneth Selén korostaa, että olennaisinta on kuitenkin se, että kotona ja työpaikoilla on aina saatavilla kunnon ruokaa.

– Annoksemme ovat reilun kokoisia, ja valmistuksessa menemme maku edellä. Proteiinit ja muut ravintosisällöt on suunniteltu tarkasti, niin että jokainen ateria maistuu hyvältä ja auttaa jaksamaan.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Menumat

Menumat

Menumat on suomalainen ruokapalveluyritys, jolla on jo yli 1500 tyytyväistä asiakasta noin 40 kunnan alueella. Asiakkaidemme määrä kasvaa jatkuvasti ja teemme jatkuvaa kehitystyötä ollaksemme Suomen halutuin ateriapalvelu - niin kotona kuin paikoissa, joissa herkutellaan yhdessä. Menumatin ateriapalvelu on tarina suomalaisesta sitkeydestä ja uskosta hyvään ideaan. Ensimmäinen versio kotiateriapalvelumme laitteesta näki päivänvalon jo vuonna 1992. Muutamia vuosia myöhemmin laite siirtyi tuotantoon ja palvelu sai nopeasti 500 asiakasta. Vuonna 2009 mukaan saatiin suomalaisia yksityisiä pääomasijoittajia, jotka varmistivat, että uusi laite ja siihen perustuva palveluliiketoiminta saatiin käynnistettyä kunnolla.