Poriseeko Kuortaneella taikapata?

Jossain Kuortaneen kunnan kätköissä täytyy porista energisoivia höyryjä ympäristöönsä puhaltava taikapata. Se selittäisi, miksi pieni, 3500 asukkaan kunta on kokoaan näkyvämpi, innostavampi ja aktiivisempi toimija, vaikka naapurissa vertailukohteina ovat suomalaisittain huippuvireät Etelä-Pohjanmaan kunnat.

Poriseeko Kuortaneella taikapata?

Osaselitys Kuortaneen energisyyteen on Kuortaneen Urheiluopisto ja -lukio. Se on ainutlaatuinen, jatkuvasti kehittyvä kokonaisuus, joka tarjoaa työtä 150:lle ammattilaiselle ja opiskelupaikan lähes 500:lle sekä paikkakunnan omalle että ympäri maata tulevalle huippu-urheilijaksi tähtäävälle nuorelle.

Parhaillaan kunnassa tehdään lukion kehittämissuunnitelmaa, sillä sen oppilasmäärä on kasvussa. Myös lajiliitot ovat kiinnostuneita lisäämään opiston urheilulajeja.

Lukio-opintojen lisäksi Urheiluopistossa voi opiskella muun muassa liikuntaneuvojaksi, urheiluhierojaksi, kenttämestariksi ja valmentajaksi. 

Urheiluopisto tekee yhteistyötä myös Seinäjoen AMK:n ja Jyväskylän Yliopiston kanssa.

– Työ- ja opiskelupaikkojen lisäksi Urheiluopisto tarjoaa kaikenikäisille kuntalaisille loistavat mahdollisuudet sekä yksilö- että joukkueliikuntaan vain yhdellä eurolla. Opisto onkin monipuoliset palvelut tarjoava kokonaisuus ja valtava rikkaus kaikille kuntalaisille, korostaa kunnanjohtaja Pentti Turunen.  

Turvallinen ja yritteliäs ympäristö

Kuortane on tutkitusti Suomen turvallisimpia kuntia asua. Yhteisöllisyydellä on pitkät perinteet ja palvelut pelaavat. 

Erityisesti lapsiperheet kiittävät kunnan helposti saavutettavia monipuolisia palveluja. Sosiaali- ja terveys- sekä päiväkotipalvelut toimivat ja uusi alakoulu valmistuu tänä vuonna. Arki siis sujuu lapsiperheessäkin jouhevasti.

– Pohjanmaahan yhdistetään pellot ja joet. Meillä keskeinen osa maisemaa on iso Kuortaneenjärvi, jonka ympärille asutus keskittyy. Omakotitalosta haaveileville meiltä löytyy isoja tontteja järven tuntumasta.  Luonto alkaakin lähes jokaisen omalta takapihalta, kertoo viestintäkoordinaattori Tuomas Ojajärvi.

 Myös kunnan työllisyysaste on pitkään ollut maamme huipputasoa. 

– Meillä on väkilukuun suhteutettuna poikkeuksellisen paljon yrittäjyyttä, erityisesti metalliteollisuutta. Myös sosiaali- ja terveysala, palvelualat sekä maatalous työllistävät runsaasti.  Uusille yrittäjille löytyy helposti tontteja. Lisäksi meiltä on helppo käydä töissä puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevissa lähikunnissa Seinäjoella, Lapualla, Alajärvellä, Alavudella tai Ähtärissä, kertoo elinkeinovastaava Aki Ruotsala

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Kuortane

Kuortane

Kuortaneen kunta sijaitsee keskeisellä paikalla Etelä- Pohjanmaata. Puolentunnin matkan päästä löytyy niin pandat, astronautit kuin miljoonajuhlatkin, joten työssäkäynti- sekä kaupanalue moninkertaistuu. Vahvan yrittäjyyden kunnassa on maakunnan pienin työttömyysprosentti ja asukkaille tarjotaan laadukkaat ja kehittyvät palvelut. Lapsiperheiden näkökulmasta palvelut toimivat ja arki on sujuvaa. Kunnassa on erinomaiset, useita kaupunkitasojakin paremmat puitteet eri-ikäisten ihmisten liikunnan harrastamista varten.