Ei kesää ilman hyttysiä – onneksi kutinaa voi helpottaa!

Suomen kesä on kaunis, mutta harva pääsee nauttimaan siitä ilman kutiavia hyttysenpistoja. Maailmalla miljoonia kappaleita myynyt bite away -laite tuo nopeasti avun muidenkin hyönteisten puremista ja pistoista johtuvaan kutinaan, kipuun ja turvotukseen. Laitetta saa myös Suomesta.

Ei kesää ilman hyttysiä – onneksi kutinaa voi helpottaa!

Lääkinnällisiä bite away -laitteita maahantuovan Vertos Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Manner kertoo, että laitteen teho perustuu tieteellisesti todistettuun* hypertermia-ilmiöön, jossa keskitetty lämpö lievittää nopeasti ja tehokkaasti hyönteisen puremasta tai pistosta aiheutuvaa kutinaa, kipua ja turvotusta.

Ilmiö ei ole kuitenkaan uusi.

– Jo vanhan kansan ihmiset käyttivät samaan tarkoitukseen kuumaa kahvikuppia, hän huomauttaa.

Vaihtoehto lääkkeille

Lääkinnällinen bite away -laite perustuu saksalaiseen keksintöön. Sitä on käytetty Saksassa ja muualla maailmassa yli kymmenen vuotta. Laite toimii ilman kemikaaleja.

”Tekniikan Maailman mukaan helppokäyttöinen laite todella lieventää kutinaa ja turvotusta.” 

Kynänmallinen paristoilla toimiva pieni laite on helppokäyttöinen. Siinä on kolmen ja viiden sekunnin painikkeet. Kolmen sekunnin painike, on tarkoitettu laitetta ensi kertaa käyttäville, lapsille**, raskaana oleville ja herkkäihoisille. 

Laitteen keraaminen kosketuspinta asetetaan pisto- tai puremakohdan päälle ja painetaan valittua painiketta niin, että vihreä valo syttyy. Laitteen keraaminen pää lämpiää noin 51 asteeseen lievittäen nopeasti kutinaa, kipua ja turvotusta. Kun valittu aika on kulunut, laitteen aikakatkaisin sammuttaa lämmön. 

Laitetta voi käyttää useita kertoja peräkkäin, ja paristot riittävät jopa kolmensataan käyttökertaan.

Vertos aloitti bite away -laitteiden maahantuonnin toukokuussa 2019. Nykyään laitetta myydään biteaway.fi -verkkokaupan lisäksi useissa muissa verkkokaupoissa sekä apteekeissa, Prismoissa ja suuremmissa S-ketjun myymälöissä Suomessa.

– Tekniikan Maailma testasi laitetta juhannuksen alla 2019 ja löysi vain kaksi huomautettavaa asiaa: sen, että laitetta pitää kuljettaa mukana ja aina ei voi tietää, onko hyttynen pistänyt. Tekniikan Maailman mukaan helppokäyttöinen laite todella lieventää kutinaa ja turvotusta. Myös Amazonin verkkokaupassa 77 prosenttia käyttäjistä pitää laitetta viiden tähden arvoisena, Ilkka Manner sanoo.

*Müller, C. et al.: Clin. Cosmet. Investig. Dermatol. 2011;4:191-196 -tutkimuslinkki
**Yli 12-vuotiaat lapset voivat käyttää laitetta itsenäisesti.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

bite away

bite away