04.07.2020

Vaihtoehto kalliille kylpyhuoneremontille – nanopinnoitteella kylpyhuoneelle lisää vuosia

Tiesitkö, että kalliille kylpyhuoneremontille on olemassa vaihtoehto? Ammattilaisen suorittama huolellinen puhdistus ja nanopinnoitus pidentävät kylpyhuoneen elinikää vuosia. Kustannukset ovat murto-osa remontin kuluista.

Nanoksin nanopinnoite suojaa ja pidentää kylpyhuoneiden käyttöikää helposti
Nanoksin nanopinnoite suojaa ja pidentää kylpyhuoneiden käyttöikää helposti

Esimerkiksi Keski-Euroopassa kodin ja julkisten tilojen nanopinnoitus on jo tuttua. Nanopinnoituksen avulla voidaan suojata esimerkiksi kylpyhuoneen pinnat niin, etteivät likaavat aineet pääse tarttumaan ja imeytymään niihin. Samalla käyttöikä pitenee, puhdistus helpottuu ja ympäristölle ja pinnalle haitallisten puhdistusaineiden käyttö vähenee oleellisesti. Edelläkävijä alalla on Nanoksi Finland Oy. Kokemusta on kertynyt jo tuhansista kohteista.

– Teemme kylpyhuoneiden ehostuksia ilman kalliita remontteja, kertoo yrittäjä Jukka Laks Nanoksista. 

“Pinnoite on hengittävä, joten sen alle mahdollisesti pääsevä kosteus haihtuu pois.

– Ehostuksen ansiosta kylpyhuone saadaan uudennäköiseksi – ja pysymään sellaisena. Nanopinnoite hylkii vettä ja rasvaa. Kalkki ja ruoste ovat paljon helpommin poistettavissa suojatulta pinnalta eikä home pääse tarttumaan pinnoitteen päälle. Pinnoite on hengittävä, joten sen alle mahdollisesti pääsevä kosteus haihtuu pois. Pinnoite on väritön ja kestää käytössä useita vuosia. Se kestää hyvin myös erilaisia puhdistusaineita, mutta useimmiten puhdistamiseen riittää lämmin vesi ja mikrokuituliina. 

Ensin huolellinen puhdistus, sitten pinnoitus 

Nanoksin ammattilaiset aloittavat kylpyhuoneen pintojen huollon perusteellisella puhdistuksella. Se on onnistuneen lopputuloksen kannalta oleellisen tärkeää.

– Saamme lähes poikkeuksetta pinnat puhtaiksi, vaikka niissä olisi kalkkia, ruostetta, hometta tai muuta, hankalasti irrotettavaa likaa. Teemme puhdistustyön aina itse, koska vaatimustasomme on korkea, kertoo Laks.

– Tarvittaessa teemme puhdistuksen ja pinnoituksen yhteydessä muuta pientä huoltoa; kiinnitämme tai vaihdamme irtolaatat ja uusimme tarvittaessa niin laatta- kuin silikonisaumatkin.

Puhdistukset tehdään aina kohteen likaisuuden vaatimalla tavalla.

Puhdistukset tehdään aina kohteen likaisuuden vaatimalla tavalla. Koska likaa on niin erityyppistä, menetelmätkin vaihtelevat sen mukaan. Puhdistuksen jälkeen levitetään kullekin pinnalle parhaiten sopiva nanopinnoite, jonka annetaan kuivua kohteesta riippuen muutamasta tunnista vuorokauteen. Koko homma on valmis 1–2 päivässä.

Muitakin tiloja kannattaa suojata nanopinnoitteilla

Pinnoituksen kustannukset ovat murto-osa remontin kustannuksista. Nanopinnoitteilla voidaan suojata kaikenlaisia pintoja.

Esimerkiksi keittiötiloissa välitila, tasot ja rosteripintaiset kodinkoneet hyötyvät nanopinnoitteesta. Samoin eteinen ja ulkotiloja voidaan pinnoittaa. Erityisen hyödyllistä on pinnoittaa uudet märkätilat, joiden käyttöikä pitenee suojauksen ansiosta 10–15 vuotta. Saunan lauteet kannattaa myös pinnoittaa heti uusina.

“Saamme lähes poikkeuksetta pinnat puhtaiksi, vaikka niissä olisi kalkkia, ruostetta, hometta tai muuta, hankalasti irrotettavaa likaa.

Nanoksi tekee paljon myös julkisten tilojen suojauksia: nanopinnoituksella voidaan nopeasti ja edullisesti parantaa esimerkiksi ravintoloiden, kahviloiden, huoltoasemien ja hotellien asiakastyytyväisyyttä, helpottaa siivousta sekä esimerkiksi parantaa asuntojen vuokratuottoa.

– Lähes puolet pinnoituksistamme tehdään yrityksille, kertoo Laks.

– Käsittelyn hinta tietysti kiinnostaa aina ihmisiä. Sitä varten nettisivuillamme on kylpyhuonekäsittelyn hintalaskuri, josta hinta-arvion voi käydä tekemässä.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Nanoksi

Nanoksi

Valokatalyysipinnoituksella voidaan käsitellä lähes kaikenlaisia pintoja sisä- ja ulkotiloissa. Voit pyytää Nanoksin asiantuntijalta arvion ja tarjouksen pinnoituksesta juuri teidän tiloihinne. Lisätietoja: puh. 010 526 7800, nanoksi.com