Lifestyle

01.08.2020

Arkiruokailun uudet menestysreseptit

Ravintolaruokailun ja edustustilaisuuksien määrä ovat ensimmäisiä indikaattoreita, jotka kertovat, miten meillä menee. Tämä tuli erityisen selväksi keväällä, kun koronavirus tyrehdytti molemmat toiminnot alta aikayksikön.

Arkiruokailun uudet menestysreseptit

Nopea toimintojen sopeuttaminen oli monelle elinehto, toisille mahdollisuuksien kiihdyttäjä. Esimerkiksi Amica-, Food & Co – ja Tastory-ravintoloistaan tunnetussa ruokapalveluyritys Compass Groupissa oli jo ehditty varautua niihin kehityssuuntiin, jotka korona nosti pintaan. 

– Olimme jo käynnistäneet tutkimuksia selvittääksemme, mitkä kriteerit ovat tämän päivän arkiruokailijalle oikeasti tärkeitä, kertoo Compass Group Suomen toimitusjohtaja Jaana Korhola

– Ravintoloiden sulkeutuminen vauhditti työtä, kun uusia palveluja oli otettava nopeasti käyttöön.

Tutkimusten – samoin kuin koronan aikaisten havaintojen – mukaan suomalaiset arvostavat edelleen aterian helppoa saatavuutta ja ruokailun sujuvuutta. Compass Group onkin ottanut käyttöön uusia digitaalisia työkaluja, jotka taustalla huolehtivat siitä, että arjen ruokailukokemus on miellyttävä ja mutkaton.

Digitaalisuus palvelee saatavuutta

– Olemme testanneet ruoan ennakkotilausmallia, joka mahdollistaa entistä joustavammat kotiinkuljetukset, Jaana Korhola sanoo. – Tämän lisäksi Helsingissä kiertää Amica-ruokarekka, jolla on vakioreitti ja aikataulu.

Takeaway-kulttuurin nousu onkin yksi esimerkki arkiruokailun trendeistä, jotka tulevat Korholan mukaan jatkumaan vahvoina. Tähän kehitykseen vaikuttaa etätyön tuleminen olennaiseksi osaksi yhä useamman yrityksen arkea. Saatavuuden merkitys kasvaa, joten asiakkaiden kuunteleminen on ensiarvoisen tärkeää. Paras keino sopeutua on kehittää ensimmäisten joukossa uusia ratkaisuja vastuullisesti ja läpinäkyvästi – niin nuorten, työikäisten kuin senioreidenkin vaatimuksiin varautuen.  Toki koronakevään jäljiltä on Jaana Korholan mukaan havaittavissa myös jotain pysyvää.

– Hyvä maku, hyvinvointi ja vastuullisuus ovat vahvoja trendejä jatkossakin. Terveellisen, maukkaan kotiruoan arvostus on edelleen vahva.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Compass Group

Compass Group

Compass Group on Suomen johtava ruoka- ja monipalveluiden tarjoaja. Palvelubrändejämme ovat Amica, Food & Co ja Tastory. Ruoka on intohimomme ja toimimme ympäri Suomen noin 500 kohteessa 3 000 compassilaisen voimin. Olemme osa maailmanlaajuista Compass Group -perhettä, joka toimii 55 000 asiakaskohteessa 45 eri maassa ja työllistää maailmanlaajuisesti yli 600 000 henkilöä. Toimimme useilla sektoreilla, kuten yritykset ja teollisuus, terveydenhoitoala ja vanhustyö, koulutus, urheilu ja vapaa-aika sekä puolustus ja merialueet.

Compass Group somessa