Suomenlinnan taikaa – ympäri vuoden

Kesäretkiltä tuttu Suomenlinna on hurmaava ympärivuotinen kohde. Linnoitukseen tuo kävijöitä niin syksyn ruskavärit, talven luminen maisema kuin kevään valokin.

Suomenlinnan taikaa – ympäri vuoden

Kaupunkilaisille Suomenlinnaan on Kauppatorilta vain vartin matka. Siirtymällä hieman sivuun kaupungin keskustasta, pääsee saaristotunnelmaan Helsingin merellisimpään kaupunginosaan. 

– Tähtien tarkkailu onnistuu Suomenlinnasta käsin hienosti. Suosittelen paikkaa myös iltakävelykohteena. Lautalla linnoitukseen pääsee keskustasta nopeasti ja merituuli virkistää ajatuksia matkalla. Tarjolla on museoita, taidetta, ravintoloita ja kahviloita, jos haluaa kävelyllään piipahtaa niissä, vinkkaa Suomenlinnan hoitokunnan tapahtumakoordinaattori Paula Lappalainen

Museoiden ja gallerioiden säännöllisesti uudistuvat näyttelyt tarjoavat uutta koettavaa. Suomenlinna-museossa juuri avattu Sinitakkien säveliä -näyttely kertoo laivaston soittokunnan historiasta. Kaikki Suomenlinnan palveluntarjoajat painottavat turvallisuutta toiminnassaan. 

– Tilojen siivousta on tehostettu, lauttojen matkustajamääriä on rajattu ja turvaväleistä on helppo huolehtia.

Tähtiä, tonttuja, rakkautta ja kauhua

Suomenlinnassa voi myös yöpyä ja kokea sen taian ympäri vuorokauden. Viihtyisä Hostel Suomenlinna on ollut auki pitkään, uutena palveluna vuokrattavissa on neljän hengen huoneisto Villa Silo. 

Suomenlinnan tapahtumat järjestetään turvallisesti ja poikkeusolot huomioiden. Kuva: Super Otus / Suomenlinnan hoitokunta

– On elämys nähdä yön pimeydessä majakan valo, joka ehkä on tuttu mantereelta katsoen. Omatoimiseen ulkoiluun voi suunnata myös 8.11. aukeavalle tähtireitille. Eri puolilla linnoitusta olevien rastien tarinat johdattavat tähyilemään taivaalle. Yhdessä Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan ja Ehrensvärd-seuran kanssa suunniteltu reitti on kuljettavissa 27.11. saakka.

Kurja Viapori -yleisökierroksella käydään läpi linnoituksen kauhut murhamiehineen. Lappalaisen mukaan hyvin suosittuja kierroksia pidetäänkin joka perjantai marraskuun ajan. 

– Seurueelleen voi myös varata yksityiskierroksen, vaikka teemalla Rakkaudella Viaporista. Kokous- ja juhlatiloista löytyy vaihtoehtoja yksityistilaisuuksien ja kokouksien järjestämiseen.

Linnoituksen joulu alkaa ensimmäisestä adventista, jolloin voi kiertää hauskan Linnoitustontun reitin. Kyseessä on perinteinen lapsiperheiden kierros, jonka voi kiertää omatoimisesti ja ratkaista arvoituksen! 

– Reitin voi kiertää myös Linnoitustonttu Kaarlen johdolla opastetulla kierroksella. Linnoituksen joulussa tunnelmaa riittää nostalgikoille ja jouluperinteiden ystäville myös esimerkiksi Suomenlinnan Lelumuseossa. Pienet joululahjat ja kuusenkoristeet voi ostaa museopuodista joulukuun viikonloppuina museon ollessa avoinna. 

Seuraamalla Suomenlinnan aukiolo- ja tapahtumakalenteria saa ajantasaista tietoa linnoituksesta. Tervetuloa maailmanperintökohteeseen, joka on jokaisella käyntikerralla hieman erilainen!

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Suomenlinna

Suomenlinna