Mikset olisi jo Ylläksellä?

Kaipaatko pysähtymistä ja rauhoittumista ennen joulun kiireitä? Ylläs on tehty sinulle! Vai kaipaatko energia- ja endorfiinipiikkiä selättääksesi loppuvuoden? Ylläs on tehty myös sinulle!

Mikset olisi jo Ylläksellä?

Pohjoismaiden paras ulkoilukohde 2020 palvelee monipuolisesti ympäri vuoden. Koe seitsemän tunturia, kansallispuisto, maailman puhtain ilma ja aidot lappilaiset kylät kaikkina vuodenaikoina. Aloita marraskuusta ja ensilumesta!

1. Alkutalven valo- ja värihoitopaketti

Ylläksellä pimeys on täynnä valoa: ensilumi, revontulet, tähtitaivas ja kuu. Reippaile tunturiin ja sulje otsalamppusi. Anna pikkupakkasen, hiljaisuuden ja rauhan kietoutua ympärillesi. Viritä aistisi ja hengittele maailman puhtainta ilmaa.

Ylläksen upeissa, talvisissa maisemissa turvavälien noudattaminen on helppoa.

Tiesitkö muuten, että revontulet eivät ole pelkästään kauniit katsella? Tiedemiesten mukaan revontulet voi myös kuulla, kunhan vain olosuhteet sattuvat kohdilleen. Otollisempaa ajankohtaa ja paikkaa revontulten katselemiselle ja kuuntelemiselle ei ole kuin marraskuu ja Ylläs.

2. Korkeuserojen kiistaton kuningas rinteessä ja laduilla

Ylläksen rinteet ja ladut ovat maamme aatelia. Vastaavia korkeuseroja, yhtä laajaa latuverkostoa ja näin pitkiä rinteitä et löydä muualta. 

Hiihtohissit starttaavat talvikauden työrupeamansa 21. marraskuuta. Yhdellä hissilipulla käytössäsi on kokonainen tunturi! Rinteitä Ylläksellä on kaikkineen 63, ja ne otetaan käyttöön sitä mukaan, kun lumitilanne sallii. Ylläksen huipulla saatat päästä sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti pilvien ylle. Tunturi kohoaa 719 metrin korkeuteen.

Laduillakaan ei tarvitse lykkiä tasamaalla. Vaihtelevat maastot tarjoavat monipuolisia reittejä. Voit hiihdellä leppoisasti järven jäällä ja erämaametsissä tai nousta tunturiin hakemaan vauhdin huumaa ja henkeä salpaavia näkymiä. Kaikki ladut soveltuvat luistelu- ja perinteiseen hiihtoon. Erämaakahvilat kruunaavat reittiverkoston!

3. Pyöräillen tai tallaten talvipoluille

Talven ja pakkasten myötä pyöriä ei tietenkään laiteta talviteloille. Polkijat vain pukevat lämpimämpää ylleen. Talvipyöräilijän täydellinen päivä syntyy renkaiden alla narskuvasta lumesta, pehmeästi mutkittelevista reiteistä ja otsalamppujen valokiiloista. Jos otat allesi sähköpyörän, meno keventyy urheilusta retkeilyksi. Sähkön avustamana ylität itsesi ja siinä samalla ehkä pari tunturiakin. Ylläs tarjoaa talvikaudella parhaimmillaan jopa 100 kilometriä huollettuja pyöräreittejä.

Jos haluat hidastaa tahtia, lähde lumikengillä liikenteeseen ja lumoudu luonnosta. Kävelyyn tarkoitettuja talvipolkuja on yhteensä 50 kilometriä – ja jos kartanlukutaitoa löytyy, voit loikata polulta koskemattomalle hangelle ja etsiä omat reittisi.

4. Pakkaa vaatteet, välineet löytyvät täältä

Haluatko lähteä heti matkaan, mutta suksiesi pohjissa on vielä parafiinit ja pyörässäkin ketjut ruosteessa? Ei huolta! Ylläksen urheiluliikkeet palvelevat ympäri vuoden. Vuokraamoista saat juuri oikeisiin olosuhteisiin huolletut välineet allesi. Riittää, että keskityt nauttimiseen.

5. Turvavälit kunnossa

Ylläksen alkutalvi on turvallista aikaa lomailla: reiteillä ei ole ruuhka ja ravintoloissa on tilaa. Vuokravälineet ja ruokaostokset voit tilata suoraan ovelle toimitettuina. 

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Ylläs

Ylläs

Kahdeksan vuodenaikaa. Seitsemän tunturia. Aidot lappilaiset kylät. Kansallispuisto, jossa maailman puhtain ilma. Tutki ja löydä ympärivuotinen Ylläs. Ylläs elää vireää ja virkistävää matkailukautta. Runsaat aktiviteetit, monipuoliset palvelut, tapahtumat, ohjelmat ja tietysti ihmiset tuovat lomaan aina uusia elämyksiä. Ylläksellä on kaksi aitoa lappilaista kylää. Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä on yhteensä noin 850 asukasta. Me paikalliset toivotamme matkailijat tervetulleiksi mukaan kyliemme elämään.