Kohtalokkaita käänteitä Raunon kanssa

Monessa perheessä koiralla on kiistämätön paikkansa porukassa. Niin myös Aition perheessä, johon terrieri Rauno on kuulunut kymmenisen vuotta.

Kohtalokkaita käänteitä Raunon kanssa

Perheen lapset ovat tiiviisti hitsautuneet Raunon kanssa kolmen koplaksi. Koira on perheen ensimmäinen yhteinen lemmikki. 

– Kun ei ollut aiempaa kokemusta koirista, halusin pelata varman päälle ja ottaa Raunolle kunnon vakuutuksen kaiken varalta. Onneksi sen tein, sillä yllätyksiä on viime vuosina tullutkin vastaan, naurahtaa Raunon omistaja ja pitkäaikainen vakuutusyhtiö Turvan asiakas Juuso Aitio.

Terrieriuros oli täysin terve vuoden 2018 alkuun saakka. Siitä alkoi vaikeampi aika, jolloin vakuutus tuli tosiaan tarpeeseen. Rauno alkoi ontua toista jalkaansa ja pitkien tutkimusten jälkeen vaurioitunut eturistiside leikattiin. Aition mukaan siitä lähti dominoefekti liikkeelle.

– Koiran paino tippui, syömisestä huolimatta. Hännän alle ilmestyi tyrä ja eturauhanenkin kasvoi liikaa. Kävimme keskellä yötäkin päivystyksessä, kun virtsaa ei tullut ulos lainkaan. Eräällä kerralla eläinlääkärin ultrassa huomattiin, että vatsassa näkyi jotain epäilyttävää. Rauno jouduttiin leikkaamaan, jotta saatiin diagnoosi. Varauduimme jo pahimpaan. 

Kyseessä oli onneksi laihtumisen seurauksena näkyvä rusto. Viime syksynä yllättävä käänne kirjoitti uuden luvun Raunon tarinaan. Haukunta oli muuttunut epätavalliseksi ja muistutti omistajan mukaan ankan rääkäisyä. Syöminenkin hidastui. Nukutuksessa kurkusta löytyi sen kanteen kiinnittynyt massa. 

– Lääkäri tulkitsi sen kasvaimeksi, johon ei ole hoitoa. Kortisonia voitaisiin antaa, mutta helpompi olisi antaa viimeinen piikki samalla käynnillä. Järkytyin, enkä voinut tehdä tuollaista päätöstä, perheen oli hyvästeltävä Rauno. Toin hänet vielä kotiin kipulääkkeiden kera.

”Miten tämä on mahdollista?”

Surullinen perhe varasi ajan toiselle eläinlääkärille eutanasiaa varten. Arki ennen käyntiä meni kuin usvassa. Rauno vaikutti pirteämmältä, kenties kipulääkkeen voimin. Kohtalon ivana Raunon nimipäivälle sattunut lääkärikäynti alkoi nukutuksella. Lääkäri päätti vielä tutkia kurkunkannen ja huomasi, ettei tilanne ollutkaan niin lopullinen.

– Olimme ymmällämme. Miten kasvain voi kadota? Lääkäri totesi, ettei kortisoni auta kasvaimeen, mutta tulehdukseen kyllä. Siitä olikin siis kyse! Olimme pitkälti luopuneet jo Raunosta ja tavaroitakin oli hävitetty, mutta nyt saimme hänet takaisin kotiin. Vointi parani koko ajan, paino saatiin nousuun ja haukuntakin palasi. Rauno on taas oma itsensä. 

Turvan asiakkaana 15-vuotiaasta asti ollut Aitio kertoo, että kaiken keskellä vakuutusasiat sujuivat hyvin ja Raunosta välitettiin aidosti. 

– Tapahtumaketju oli dramaattinen, mutten odottanut vakuutusyhtiön kiinnostuvan inhimillisellä tasolla. Asiakaspalvelun käsittelijä kuunteli tarinan, eläen mukana vahvasti. Saimme postissa Raunolle kortin, herkkuja ja omistajillekin suklaata. Siitä jäi hyvä fiilis!

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Vakuutusyhtiö Turva

Vakuutusyhtiö Turva

Vakuutusyhtiö Turvan vakuutukset koirille
  • Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa nimensä mukaisesti eläinlääkärikuluja.
  • Vakuutukseen on saatavilla Hoitoturva Plus -laajennus, joka tekee siitä tavallista kattavamman.
  • Henkivakuutukseen on saatavilla käyttöominaisuus- turva esimerkiksi agility-, metsästys- tai palveluskoirille
  • Vastuuvakuutuksella voi varautua koiran aiheutta - miin omaisuus- tai henkilövahinkoihin
  • Vakuutus perustuu koiran terveysselvitykseen
  • Hintaan vaikuttaa vakuutuspaketin sisältö, koiran rotu, ikä ja asuinpaikka
  • Turvalla on Suomen tyytyväisimmät asiakkaat (EPSI Rating -tutkimus)