Tähystysleikkaus nopeuttaa lemmikin toipumista

Lemmikin hyvinvointi on jokaiselle omistajalle ykkösasia ja sen vuoksi sairauksista tai erilaisista hoitotoimenpiteistä lemmikille aiheutuvia kipuja halutaan minimoida. Kun lemmikin sterilisaatio tai leikkaus tehdään tähystyksenä, vähenevät kivut tutkitusti 65 prosenttia. Espoolainen Eläinlääkäriasema Sovet Oy aloitti eläinten tähystysleikkaukset ensimmäisten joukossa Suomessa.

Tähystysleikkaus nopeuttaa lemmikin toipumista

Sovetissa hoidetaan kaikkia yleisimpiä pienlemmikkejä kuten kissoja, koiria, marsuja, kaneja ym. jyrsijöitä. Erityisosaamisaluetta ovat erilaiset tähystysleikkaukset.

Espoon Kivenlahdessa toimiva yksityinen ja ketjuuntumaton Sovet aloitti lemmikkien tähystysleikkaukset jo yli kymmenen vuotta sitten. Toimitusjohtaja, eläinlääkäri Maarit Luukkainen kertoo, että he tekevät sterilisaatioita avoleikkauksina enää varsin vähän. 

– Tähystyksenä tehtäessä sterilisaatiot, erilaiset koepalojen otot ja leikkaukset ovat lemmikille paljon kivuttomampia kuin perinteinen avoleikkaus. Lemmikkiin tehdään vain kaksi tai kolme pientä viiltoa, joista se toipuu nopeasti. Tämä on selkeästi havaittavissa jo kotiutusvaiheessa. 

Sovetissa panostetaan henkilökohtaiseen asiakaspalveluun ja asiakkaalla on mahdollisuus saada lemmikilleen omaeläinlääkäri. Lemminkin voi myös tuoda päiväsairaalaan aamulla ja hakea hoidon jälkeen kotiin myöhemmin samana päivänä.

Henkilökohtaista ammattiapua

Sovetin kymmenen työntekijän kaiken toiminnan lähtökohtana on henkilökohtainen ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu ja sitä kehitetään jatkuvasti asiakkaiden toiveiden mukaan. Kaikki hoitajat ovat saaneet klinikkaeläinhoitajan koulutuksen.

– Neljällä eläinlääkärillämme on omat kiinnostuksen kohteensa, mm. sisätaudit-, hammas- ja ihotaudit, sekä eläinten akupunktio ja ravitsemus. Pyrimmekin ohjaamaan lemmikit sen vaivaan erikoistuneelle eläinlääkärille, selvittää Luukkainen. 

Säännöllistä hammashuoltoa suositellaan lemmikeille kuten ihmisillekin. Sovetissa lemmikin hampaat tarkastetaan mm. yleistutkimuksen ja rokotuksen yhteydessä. Tarvittaessa aika voidaan varata hammaskiven poistamiseen. 

Erityisesti ikääntyvien kissojen ja koirien hammasongelmat ovat yleisiä ja ne vaativat hoitoa. Kun ientulehdus pahenee, leviää se hampaan kiinnityskudoksiin ja hammasta ympäröivään luuhun, jolloin hampaat alkavat heilua. Tässä vaiheessa tulehdus voi levitä  myös muualle elimistöön. 

Espoolaisessa Eläinlääkäriasema Sovetissa hoidetaan kaikkia pienlemmikkien sairauksia ja vaivoja. Erityisosaamisalueena on tähystysleikkaukset, jotka aiheuttavat vähemmän kipua kuin perinteiset avoleikkaukset. Lemmikki myös toipuu niistä nopeasti.

Sovetissa hoidetaan kaikkia pieneläinten sairauksia aina perusterveydenhuollosta, kuten rokotukset, terveystarkastukset ja mikrosirutukset, aina vaativimpiin sisätautitapauksiin ja leikkauksiin saakka.

– Ainoastaan murtumakorjauksia emme tee, kaikkeen muuhun lemmikkisi saa meiltä asiantuntevan avun, vakuuttaa Luukkainen.

Asiakkaalla on mahdollisuus saada lemmikilleen myös omaeläinlääkäri, joka oppii tuntemaan sen hyvin ja osaa siten auttaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Eläinlääkärikeskus Sovet

Eläinlääkärikeskus Sovet

Eläinlääkärikeskus Sovet on jo yli 20 vuotta Espoossa toiminut, ketjuuntumaton eläinlääkäriasema, joka tarjoaa kattavat terveyspalvelut pieneläinten hoitoon. Erikoisalaamme ovat tähystykset ja tähystysleikkaukset, joita olemme tehneet ensimmäisten joukossa Suomessa. Panostamme erinomaiseen, henkilökohtaiseen asiakaspalveluun, ja pyrimme, että jokaisella lemmikillä on henkilökohtainen, oma eläinlääkäri, joka tietää hoitohistorian koko elämän ajalta. Meille olet aina tervetullut lemmikkisi kanssa! Helppo ajanvaraus joko netistä sovet.fi/ajanvaraus tai puhelimella 09-54650511.