30.01.2021

Lemmikkieläinkauppa erikoistuu – monitoimitalo PetBaja pysyy ketterästi muutoksessa mukana

Lemmikkieläimillä on vankka paikka suomalaisten sydämissä ja kodeissa, ja siksi niihin myös panostetaan. Turkulainen perheyritys PetBaja tarjoaa kaikki koirien ja kissojen omistajien tarvitsemat palvelut ja tuotteet saman katon alta sekä verkkokaupasta.

Trimmaaja Jari Jaakkola omistaa PetBajan yhdessä vaimonsa eläinlääkäri Nadezhda Bauzhesin kanssa. Bauzhes vastaa PetBajan pieneläinvastaanoton lisäksi miehensä kanssa myymälästä ja verkkokaupasta. Hän on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2002 Moskovan Yliopistosta, muuttanut Suomeen 2015 ja laillistanut eläinlääkäripätevyyden Helsingin Yliopistossa 2019. 

Jari Jaakkola voi hyödyntää vaimonsa ammattitaitoa sekä valikoimaan tulevien tuotteiden valinnassa että asiakaspalvelussa.

– Kokeneena eläinlääkärinä, koirankasvattajana ja näyttelyammattilaisena hän tietää tuotteista pintaa syvemmältä sekä neuvoo, miten niitä käytetään, hän toteaa. 

Työ, harrastus ja elämäntapa

Sekä Jaakkola että Bauzhes tietävät, mitä myyvät, koska koirat ja kissat kuuluvat saumattomasti perheen elämään. Jaakkola on harrastanut bichon frisé -rotuisia koiria vuodesta 1997 lähtien ja kasvattanut niitä vuodesta 2003. Nadezhda Bauzhes taas toi griffonit ensimmäisenä kasvattajana Venäjälle vuonna 1994 ja on kasvattanut niitä siitä lähtien. Lisäksi perheeseen kuuluu kaksi rotukissaa. 

Jaakkola kertoo, että yrityksen piti aluksi keskittyä trimmaus- ja grooming-palveluihin, mutta hänen haluamiaan tuotteita ei saanut Suomesta – ainakaan järkevään hintaan. Niinpä verkkokaupan perustaminen ja maahantuonti oli luonteva vaihtoehto, samoin niihin liittyvä kivijalkamyymälä trimmaus- ja grooming-palveluineen. 

Asiakkaan juuri trimmatut havanese-kaunottaret poseeraavat PetBajan vaa’alla.

PetBajan tuotevalikoima sekä myymälässä että verkkokaupassa on hyvin laaja ulottuen harrastajien ja kasvattajien tarvitsemista tuotteista trimmausammattilaisten tarvikkeistoon sekä eläinlääkärin suosittelemiin vitamiini-, ravintolisä- ja erikoisruokavaliotuotteisiin. 

Ketjuun kuulumattomina yrittäjinä Jaakkola ja Bauzhes voivat päättää tuotevalikoimasta itse.

– Asiakkaat tykkäävät siitä, että olemme pieni ketjuun kuulumaton perheyritys. Meiltä saa erilaisia tuotteita kuin kilpailevilta liikkeiltä, Jari Jaakkola kertoo. 

– Koska olemme itsekin koirankasvattajia ja näyttelyihmisiä, kasvattajat asioivat mielellään kanssamme. Meillä voi asioida suomeksi, englanniksi ja myös venäjän kielellä. 

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

PetBaja

Yksityinen ketjuihin kuulumaton lemmikkieläintarvikekauppa, eläinlääkärin pieneläinvastaanotto ja lemmikkieläintarvikkeiden maahantuontiliike. Valikoimaan kuuluvat eläinlääkärin toimintaa tukevat terveystuotteet, ravintolisät, ihon ja turkinhoitoon liittyvät shampoot ja hoitoaineet sekä kaikki peruslemmikkitarvikekaupan tuotteet. www.petbaja.fi