07.03.2020

Rakennus- ja metsänhoitoalan materiaalien kierrätys kannattaa

Kiertotalous etenee ja kasvaa nopeasti. Yksi alan toimijoista on pääkaupunkiseudulla toimiva Circulation Oy, joka vastaanottaa purkubetonia, purkupuuta sekä rakennussekajätettä.

Rakennus- ja metsänhoitoalan materiaalien kierrätys kannattaa

Materiaalit käsitellään Vantaan Viinikkalan laitoksella, josta ne myydään eteenpäin hyötykäyttökohteisiin kierrätysmateriaalina.

Materiaalien kierrätys vähentää hiilidioksidipäästöjä, ja esimerkiksi betonijätteen toimittaminen kierrätykseen on halvempaa kuin kaatopaikalle vieminen.

Kierrätysbetoni on edullinen hiilinielu

Betonimurskeella korvataan luonnonkiviaineksen käyttöä maanrakentamisessa. Murskeen karbonoituminen sitoo betoniin hiilidioksidia, eli uudelleen käytetty kierrätysbetonimurske toimii hiilinieluna.

– Ostajan näkökulmasta purkubetonista valmistettu betonimurske on todella paljon kivimateriaalia edullisempi rakennusmateriaali, varsinkin isossa täytössä, Circulation Oy:n toimitusjohtaja Marcus Mannerla toteaa.  

Myös muut rakennusjätteet ja purkupuu

Circulation ottaa vastaan myös muuta rakennusjätettä ja purkupuuta, jotka toimitetaan edelleen hyötykäyttöön ja biopolttoaineeksi energiayhtiöille.

– Asiakkaamme ovat toistaiseksi yrityksiä. Tavoitteenamme on avata ensi vuonna uusi laitos pääkaupunkiseudulle ja myöhemmässä vaiheessa mahdollisesti toimipisteitä myös yksityishenkilöille, Mannerla kertoo.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Circulation

Circulation

Circulation Oy on vuonna 2012 perustettu ympäristöpalveluihin keskittynyt yritys. Toimintamme ydin muodostuu rakennusalan ja metsänhoitoalan materiaalien hyötykäytön asiantuntemuksesta sekä kierrätystuotteista.