Diabetestutkimuksessa on toivo

Olisiko Frederick Banting keksinyt jo miljoonien hengen pelastanutta insuliinia ilman työllensä saamaansa tukea? Tuskinpa!

Diabetestutkimuksessa on toivo

Tyypin 1 diabetesta sairastaville elämän mahdollistava insuliini keksittiin sata vuotta sitten. 

Keksinnöstään Nobelin saanut Banting oli alun perin kirurgi, ei diabetestutkija. Jos palkinnon hänen kanssaan jakanut Toronton yliopiston tutkija John Macleod ei olisi ottanut nuorta lääkäriä siipiensä suojaan, ei tämän tutkimusidea kenties olisi johtanut läpimurtoon.

Tämänkin päivän nuoret tutkijat kaipaavat tukea: hekin tarvitsevat työlleen tilat, välineet ja rahoituksen.

Lahjoitukset mahdollistavat apurahat

Diabetestutkimussäätiö voi auttaa diabetestutkijoita pääsemään tavoitteisiinsa. 

Olemme ainoa täysin suomalainen vain diabetestutkimusta tukeva säätiö. Perustajamme Suomen Diabetesliitto ja diabetesyhdistykset halusivat 45 vuotta sitten varmistaa, että diabetestutkimus menestyy maassa, jossa tyypin 1 diabetesta on lapsilla väkilukuun suhteutettuna eniten maailmassa.

Voimme tukea diabetestutkijoita vuosittain yli puolella miljoonalla eurolla. Kiitos lahjoittajien, jotka muistavat tutkimusta muun muassa merkkipäivinään ja testamenteissaan. 

Miksi diabetestutkimusta tarvitaan?

Tyypin 1 diabetes on hoitamattomana hengenvaarallinen. Tyypin 2 diabetes voi tehdä tuhoja elimistössä pitkään ennen kuin se havaitaan. Kaikki diabetestyypit ovat sairastuneille raskaita. 

Diabetestutkimus etsii keinoja ehkäistä ja hoitaa diabetesta. Tavoitteena on vähentää myös lisäsairauksien aiheuttamaa kärsimystä: diabetes on suurin syy dialyysiin ja lukemattomiin sydäntapahtumiin.

Diabetesta sairastavien ja riskissä olevien toivo on hyvässä hoidossa – ja diabetestutkimuksessa.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Diabetestutkimussäätiö

Diabetestutkimussäätiö

Miksi diabetestutkimus on tärkeää?
Diabetes on vakava sairaus. Tyypin 1 diabeetikko menehtyy ilman insuliinia ja kaikki diabetestyypit altistavat vaikeille lisäsairauksille. Tutkimus etsii syitä diabeteksen puhkeamiseen ja keinoja hoitoon. Sen avulla löydetään myös ratkaisuja lisäsairauksien ehkäisyyn. Tutkimustyö ja saavutetut tulokset tukevat hyvän hoidon ja hoitomenetelmien kehittämistä sekä diabeteksen ehkäisyä.

Yhteystiedot

Näsilinnankatu 26 33200 TAMPERE p. 03 2860 111diabetestutkimus(at)diabetes.fi

Diabetestutkimussäätiö somessa