Hengitä paremmin, voit paremmin

Hengittämisen laadulla on väliä – muillekin kuin hengitysongelmista kärsiville. Hengitystä, hengitysteitä ja hengityslihaksia voi vahvistaa tehokkaasti kotimaisella innovaatiolla, WellO2:lla. Sen avulla hengitystiet avautuvat ja hengitys syvenee. Tämä  rauhoittaa ja parantaa unen laatua. Samalla myös palautuminen tehostuu. 

Hengitä paremmin, voit paremmin

Hengityksemme reagoi herkästi ulkoisiin ärsykkeisiin, jolloin se on usein pinnallista, kevyttä ja nopeaa. Hengitys on monen hyvinvointiimme vaikuttavan asian perusta: se vaikuttaa esimerkiksi nukkumiseen, palautumiseen, sydämen lyöntitiheyteen ja jopa verenpaineeseen. 

WellO2 sopii kaikille, jotka ovat oppineet puhaltamaan. Siis lapsille, nuorille, aikuisille, vanhuksille, hengitysongelmista kärsiville ja kaikille, jotka haluavat pitää huolta keuhkoistaan, äänestään sekä hengityshyvinvoinnistaan. Hengitysharjoituslaite WellO2:n hyvinvointia parantava vaikutus perustuu vastapaineeseen sekä ulos- että sisäänhengitettäessä ja lämpimään vesihöyryyn. Vastusharjoittelu on perinteinen ja tutkittu tapa keuhkosairauksien hoidossa.

Hengitykseen osallistuu pallean lisäksi lihaksia ylähengitysteissä, rintakehässä, kyljissä sekä niska-hartia- ja vatsan seudulla. Näitä lihaksia WellO2 vahvistaa ja tehostaa samalla hengitystä.  

– WellO2:n kaikkia toimintaperiaatteita on käytetty sairaalamaailmassa jo pitkään, mutta erillisinä.  WellO2:ssa ne on ensimmäistä kertaa yhdistetty, ja tuloksena on  tehokas tapa aktivoida ja vahvistaa hengitykseen vaikuttavia lihaksia aina ylänielusta  palleaan saakka. Lämmin höyry puolestaan hoitaa äänihuulia ja vilkastuttaa hengityslihasten verenkiertoa sekä parantaa nopeasti hengitysteiden limakalvon kosteustasapainoa. Kun nenän limakalvot ovat hyvässä kunnossa, vähentää se myös infektioriskiä, selvittää WellO2 Oy:n tuotepäällikkö Katri Lindberg.

WellO2- laitteella tehtävä hengitysharjoittelu avaa  keuhkoputkia, irrottaa keuhkoissa olevaa limaa ja tehostaa hengitystä. 

WellO2 on kotimainen keksintö, mikä auttaa vahvistamaan hengityslihaksia ja sitä kautta myös hyvinvointia. 

– Kutsumme tätä kehittämäämme ainutlaatuista keuhkoja vahvistavaa menetelmää Nordic Breathing -metodiksi. Haluamme olla hengitystietouden ja -terveyden edelläkävijä ja olemme perustaneet mm. metodimme mukaan nimetyn ”hengitysmedian”, jossa jaamme monipuolista hengittämiseen liittyvää tietoa ja tutkimusta, kertoo markkinointijohtaja Simo Kekäläinen

WellO2a on helppo käyttää

WellO2:n käyttö on helppoa.  Alkuvaiheessa suositellaan, että laitetta käytetään ainakin kuukausi säännöllisesti, kerran tai kaksi päivässä muutaman minuutin ajan, jotta hengityslihakset vahvistuvat. Jos harjoituksiin tulee tauko, kannattaa niitä kuitenkin jatkaa heti, jos tietää että hengityselimistö joutuu rasitukselle allergian, runsaan äänenkäytön tai esim flunssakauden vuoksi. Kun laitetta käyttää koko flunssakauden, pysyvät limakalvot hyvässä kunnossa ja vastuskyky paranee.

Laitteessa on portaaton vastuksen säätö ja alkuun suositellaan 0-vastusta, jotta hengitystekniikka saadaan kuntoon, tavoitteellisessa hengitysharjoituksessa voi  vastusta nostaa hieman viikoittain. 

– WellO2:ssa on sen osat desinfioiva puhdistusohjelma, joten sitä voi käyttää koko perhe. Laitteen Mukana tulee kolme eriväristä suukappaletta.

WellO2:ssa yhdistyvät ensimmäistä kertaa  höyryhengitys ja säädettävä vastapainepuhallus sisään ja uloshengityksessä ja tuloksena on lääkkeetön apu hengitystieongelmiin ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Ensi vuoden alussa markkinoille on tulossa älykäs suukappale ja mobiiliapplikaatio, joiden avulla voidaan seurata hengitystä ja sen kehittymistä harjoitusten aikana. 

Käyttäjien välillä vesi ja suukappale vaihdetaan ja käytön jälkeen vesi kaadetaan pois ja laitteen osat jätetään kuivumaan ilmavaan paikkaan, ohjeistaa Lindberg. 

Jatkuvaa tutkimustyötä

WellO2:n vaikutuksia  keuhkosairauksien sekä äänihäiriöiden hoidossa on tutkittu ja tutkitaan jatkuvasti eri yliopistollisissa sairaaloissa. Esimerkiksi Tampereella on loppusuoralla kliininen tutkimus, jossa tutkitaan yhdistetyn vastapaine- ja höyryhengityksen vaikutuksia astma- ja keuhkoahtaumatautipotilaiden keuhkojen toimintaan, hengitysoireisiin ja koettuun hyvinvointiin 

Meneillään on myös tutkimus Jyväskylän yliopiston sekä Kilpailu- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen kanssa WellO2-laitteella toteutetun vastapaineisen hengitysharjoittelun vaikutuksista keuhkojen toimintaan, suorituskykyyn sekä muihin fysiologisiin muuttujiin kestävyysurheilijoilla.

www.nordicbreathing.com

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

WellO2

WellO2

WellO2 on uuden tyyppinen hengitysharjoituslaite, joka avaa ja kosteuttaa hengitysteitä sekä vahvistaa hengityslihaksia. Laite harjoittaa ulos- ja sisäänhengityslihaksia säädettävän hengitysvastuksen avulla, sekä tuottaa samalla lämmintä ja kosteaa ilmaa ilmateihin.

Artikkelin asiantuntijat

Katri Lindberg

tuotepäällikkö, WellO2

Simo Kekäläinen

markkinointijohtaja, WellO2