06.10.2021

Miten istutaan selkä kuntoon

Seisomaryhtinen istuminen keskiraollisella keinuvalla satulatuolilla poistaa viisi perinteisen istunnan rappeuttavinta vaikutusta:

Kaksiosainen Salli Satulatuoli mahdollistaa alaselän luonnollisen notkon.
Kaksiosainen Salli Satulatuoli mahdollistaa alaselän luonnollisen notkon.

1. Ryhti paranee ja välilevypaine muuttuu tasaiseksi ja pienenee. Ryhdikkäässä seisomaryhdissä istuttaessa nikamapinnat ovat samansuuntaisia, jolloin välilevy on tasaisesti ja luonnollisesti kuormittunut. Samalla myös vierekkäisten nikamien fasettinivelet nojaavat toisiinsa ja kantavat kuormasta noin kolmanneksen, jolloin välilevypaine siis laskee vielä saman verran.

2. Hyväryhtisyys rentouttaa selkälihaksia. Kun lihakset hyvässä ryhdissä rentoutuvat, veri pääsee virtaamaan vatsaontelossa olevasta päävaltimosta nikamien ympäri kiertäviä nikamavaltimoita pitkin alaselkään ruokkien kaikkia selkärangankin kudoksia hapella ja ravinteilla.

Tämän tärkeys korostuu L4- ja L5-välilevyissä, koska L5:n kohdalla ei edes ole nikamavaltimoita, ja siten tämä välilevy saa helposti aivan liian vähän ravintoa, mikä jouduttaa rappeutumista.

3. Keskiraollinen keinuva satulatuoli aikaansaa alaselän nestekierrolle tärkeää mikroliikettä, ja myös laajempaa liikettä tuolilla liikuttaessa.

4. Keskirako poistaa genitaaleihin aiheutuvaa puristusta, mikä sallii lantion pitämisen mukavasti seisomaryhdissä.

5. Hyväryhtisyyden takia myös hartia – niska – olkapää -alue rentoutuu ja jumit – kivut häviävät.

Tehokkaimpaan, mukavimpaan, terveellisimpään ja kivuttomaan työn tekemiseen tarvitaan pikasäädettävä pöytä, mahakolo ja kyynärpehmikkeet, hyvät monitorit oikealla korkeudella (katse vain hieman alaviistoon) ja etäisyydellä, keskiraollinen Salli Satulatuoli sekä puristamaton istumaterveellinen vaatetus. On eduksi myös seistä välillä 10–20 minuutin pätkissä ja kävellä usein.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

EASYDOING OY / SALLI SYSTEMS

EASYDOING OY / SALLI SYSTEMS

Salli Satulatuolilla voi istua puoliseisovassa, aktiivisessa ja tasapainoisessa asennossa. Asento vaikuttaa terveyteen monin tavoin ja pitää sinut virkeänä ja luovana.
Sallilla istut ryhdikkäässä asennossa, jossa olemme sekä henkisesti että fyysisestä vahvimmillamme. Lantio on neutraalissa pystyasennossa, ja selkäranka kannattelee ylävartaloa. Lihakset ovat rentoutuneet ja olet tasapainossa.

Yhteystiedot

Sahalantie 4177700 Rautalampiinfo(at)salli.com

EASYDOING OY / SALLI SYSTEMS somessa