28.06.2021

Näkö on vaalimisen arvoinen asia

Silmäasema on maamme suurin silmäterveyden toimija. Sen palvelut kattavat silmäterveyden ja näkemisen koko elinkaaren, aina lapsuudesta vanhuuteen.

Näkö on vaalimisen arvoinen asia

Silmäasema palvelee asiakkaita noin 1 000 ammattilaisen voimin.

– Meillä on noin 150 optikkoliikettä ympäri Suomen, ja lisäksi 18 silmäsairaalaa. Silmäaseman perustivat silmälääkäri ja optikko yhdessä jo 40 vuotta sitten, kun tällainen yhteistyö oli aivan uutta. Olemme siis aina kulkeneet edellä. Tänään Silmäasema on osa suomalaista Coronaria-konsernia, joka on yksi maamme merkittävimmistä terveydenhuollon toimijoista, johtava optikko Hemmo Salo avaa.

Silmäasema on merkittävä kumppani suomalaiselle työterveydenhuollolle. Lisäksi Silmäasemalla tehdään tärkeää työtä lasten ja nuorten näönhuollon edistämiseksi. Yhä useammalle 5–12-vuotiaalle kehittyy likinäköisyys. Likinäköisyyden kasvuun on johtanut Salon mukaan erityisesti se, että lapset viettävät paljon aikaa näyttöpäätteiden parissa. Silmät voivat kehittyä tästä liian pitkän muotoisiksi, mikä johtaa terveysriskeihin iän myötä. Ruutuajan rajaamisella voidaan tukea lapsen silmien oikeanlaista kehittymistä.

THL:n vuoden 2019 linjauksen mukaan kouluterveydenhoitaja voi ohjata koululaisen silmälääkärin lisäksi myös optometristin tutkimuksiin. Optometristi on optikko, jonka pätevyys oikeuttaa tekemään silmien terveystarkastuksia. Optometristien palvelut ovat helposti saatavilla ympäri Suomen optikkoliikkeistä. Koululaisille tehdään näöntarkastusta syvällisempi tutkimus, ja jos tutkimuksessa havaitaan näköön liittyviä ongelmia, niihin voidaan heti tarttua ja etsiä paras ratkaisu. Tarvittaessa optometristi ohjaa silmälääkärin vastaanotolle.

– Tarjoamme kaikille ekaluokkalaisille ilmaiset silmälasit silmälääkärin määräystä vastaan. Lapsi saa valita meiltä juuri sellaiset kehykset, joista hän pitää. Näkemyksemme on, että kaikilla on oikeus nähdä hyvin, Salo päättää.

Teksti: Matilda Mäkinen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Silmäasema

Silmäasema

Artikkelin asiantuntijat

Hemmo Salo

johtava optikko, Silmäasema

Yhteystiedot

Soita 010 190 200 Ma–pe 8–21, la 9–18

Silmäasema somessa