21.05.2021

Medbiolab kertoo – Riskigeeni.net brändin suosio kasvussa

Suosiotaan jatkuvasti kasvattavat geenitestit tarjoavat useille ihmisille mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa omasta terveydestä, sukuhistoriasta ja kehon perusominaisuuksista, kuten metaboliasta esimerkiksi lääkeaineiden sopivuudesta.

Medbiolab kertoo – Riskigeeni.net brändin suosio kasvussa

DNA-testien kehitys on ottanut suuria harppauksia viimevuosina ja merkityksellisiä geenejä löydetään jatkuvasti. Uudet riskigeenit käyvät läpi tiukan tieteellisen tarkastelun, ennen kuin ne voidaan sisällyttää geenitestiin. 

Terveysteknologian kehitys tuo uusia mahdollisuuksia terveyden monitorointiin. Geenitestien lisäksi ihmiset voivat testata myös muita asioita itsestään, saadakseen täydentävää tietoa terveydestään. Tästä osoituksena markkinoille vuosi sitten lanseerattu suoliston mikrobiomin tutkimus. Testi täydentää geenitestin tuloksia. Henkilöllä voi näkyä kohonnut riski sairaudesta, hänen geeneissään, sekä suoliston mikrobiomissa. Tämän perusteella pystytään arvioimaan sairausriskiä entistä tarkemmin. Geeneille emme voi mitään, mutta suoliston mikrobistoa ja elämäntapoja voidaan muuttaa. Tämä on konkreettisesti hyödyllistä terveyden testaamista. 

Geeneille emme voi mitään, mutta elämäntapoja voidaan muuttaa.

Markkinoille tuodaan parhaillaan myös sukulaisuussuhteiden sekä eläinten testikokonaisuudet. Ihmisten kiinnostus DNA-tekniikan tarjoamiin mahdollisuuksiin lisääntyy monilla eri aihealueilla. Perinteisten isyystestien ja sukututkimuksen lisäksi testejä hyödynnetään jo paljon mm. kotieläinten ja lemmikkien testaamisessa. Koiran rotutestit ovat nousseet suosioon jopa maailmanlaajuisesti. 

Riskigeeni.net testivalikoimaa laajennetaan 2021 aikana myös verinäytteestä tehtäviin tutkimuksiin. Geenitieto antaa taustatietoa perimän vaikutuksista, kun taas verinäytteellä voidaan kuvastaa nykyhetken tilannetta. Nämä yhdessä mahdollistavat entistä tarkemman ja laaja-alaisemman arvion henkilön terveydentilasta. Palvelun hyödyntäminen soveltuu niin yksityishenkilölle, kuin terveydenhuollon eri sektoreille. 

www.riskigeeni.net

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Medbiolab

Medbiolab

Suomalainen biotekniseen tutkimukseen, tuotekehitykseen ja maahantuontiin erikoistunut yritys. Kansainvälinen yhteistyö sidosryhmien kanssa luo mahdollisuuden jatkuvaan kehittymiseen omalla asiantuntija-alalla. 


www.riskigeeni.net

Yhteystiedot

Vuorikatu 5b 15110 Lahti tutkimusprojektit:info@medbiolab.com