Luonnon lahja iholle

Etelä-Ranskan Avènen kylässä pulppuaa lähde, jonka ihoa suojaavia ja rauhoittavia vaikutuksia on tutkittu ja hyödynnetty ihonhoidossa jo yli 40 vuoden ajan. Ainutlaatuisen terveyslähdeveden salaisuus piilee uniikissa mikrofloorassa.

Luonnon lahja iholle

Pitkien perinteiden dermokosmetiikkayritys Pierre Fabre on tehnyt uraauurtavaa tutkimusta kasvien ja terveyslähdeveden mahdollisuuksista ihonhoidossa jo puoli vuosisataa. Yhtiön juuret ovat samannimisen ranskalaismiehen, luonnontieteilijä ja apteekkari Pierre Fabren, visiossa kehittää turvallisia, tieteeseen ja tutkimukseen perustuvia ratkaisuja ihon haasteisiin luonnon omista raaka-aineista. 

– Yhdistämällä korkealaatuisen teknologian ja farmasiaosaamisen luonnon pelkistettyyn tehoaineeseen, eli mikroflooran maan uumenissa muokkaamaan sadeveteen, olemme onnistuneet luomaan tehokkaasti tulehdusta rauhoittavia ihonhoitotuotteita. Ne ovat vuosien varrella olleet monen allergisen ja atooppisen ihon pelastus, markkinointipäällikkö Ville Soppela Pierre Fabrelta kertoo.

Tulehduksellisen ongelmaihon korvaamaton apu on kehitetty luonnonsuojelualueella Avènen kylässä sijaitsevassa tutkimuslaitoksessa. Samalla alueella sijaitsevaan hydroterapiakeskukseen on matkustettu hoitamaan ihosairauksia lääkärin lähetteellä ympäri maailman jo vuosisatoja. 

– Hydroterapiakeskuksessa hoidetaan allergioita, atopiaa, psoriasista, palovammoja ja jopa syöpäpotilaita sädehoidon yhteydessä viereisen lähteen terveyslähdevedellä. Olen omin silmin nähnyt hoidon tehon. Mieleeni on jäänyt pieni poika tulipunaisella iholla, jonka kipu helpotti jo muutaman päivän hoidon jälkeen niin, että hymy palasi kasvoille. Veden voimaa ei voi väheksyä, Soppela hymyilee.

Helpotusta kirvelyyn ja kutinaan 

Avène-lähteen terveysvaikutusten ytimessä on veden poikkeuksellinen mikrofloora. Bakteerikanta tuottaa veteen postbioottisia komponentteja, joilla on elimistöä luontaisesti suojaava ja palauttava ominaisuus. 

– Avène-vesi on luonnon lahja iholle. Kansan keskuudessa vähemmän tunnetuilla postbiooteilla on vahva anti-inflammatorinen vaikutus. Käytössä sen huomaa tuotteiden kosteuttavana ja pehmentävänä vaikutuksena, Soppela kertoo.

Steriilin pullotuksen ansiosta terveyslähdeveden vaikutuksista voi nauttia myös kotioloissa. Vesi pakataan pulloon Avènen kylässä suoraan lähteestä. Ensimmäisen kerran vesi näkee päivänvalon pullotuksen jälkeen, kun loppukäyttäjä suihkuttaa sitä iholleen. 

– Terveyslähdevettä voi suihkuttaa suoraan iholle virkistävässä tarkoituksessa tai siitä voi tehdä rauhoittavia hauteita. Usein esimerkiksi kirvelyyn, kutinaan, hilseilyyn ja punoitukseen silmäluomilla saadaan helpotusta suihkuttamalla vanulappuihin terveyslähdevettä ja asettamalla ne silmäluomille hauteeksi varttitunnin ajaksi, koulutuspäällikkö Tytti Aaltonen Pierre Fabrelta neuvoo.

Luonnon oma hoitava vesi sopii myös perheen pienimmille.

– Lapsen punoittava iho johtaa usein loputtomaan rasvaralliin, ja voiteiden kirvely itkettää. Suihkauta ripaus ”taikavettä” voiteen alle, niin kirvely helpottaa, Aaltonen vinkkaa.

Avène-lähteen terveysvaikutuksien pohjalta on kehitetty myös silmänympärysvoide, jonka tehosta kertoo vakiintunut asema suomalaisapteekkien suosituimpana silmänympärysvoiteena. Allergiatunnuksella varustettu Avène Soothing Eye Contour -silmänympärysvoide sopii levitettäväksi myös liikkuvalle luomelle.

– Usein Avène auttaa silloin, kun mikään muu ei toimi. Moni ärtyneiden luomien kanssa taisteleva huokaiseekin usein Avènea kokeiltuaan, että kunpa olisin löytänyt tämän aikaisemmin, Aaltonen kuvailee asiakaskokemuksia.

Vähemmän on enemmän

Ärtynyt, kutiseva, kihelmöivä ja punoittava iho huutaa apua. Jos käsillä oleva tuote ei auta, sitä haetaan toisesta. Jatkuvasti vaihtuva kemikaalicocktail kuitenkin yleensä vain pahentaa kierrettä. Kun iho on ärtyneimmillään, paras apu on karsia kaikki ylimääräinen pois. 

– Kemikaalien yhteisvaikutuksia ei tunneta kunnolla, ja hyppiminen kemikaalista toiseen vain hämmentää ihoa ja saa sen reagoimaan entistä enemmän. Samassa tuotteessa kannattaa pysyä pitkäjänteisesti useamman viikon ajan. Jos apua ei tule kuukaudessa, kannattaa etsiä muita ratkaisuja, Aaltonen toteaa.

Avènen säilöntäaineettomat, alle kymmenen ainesosaa sisältävät Tolérance-voiteet hoitavat ärtynyttä ihoa tukemalla sen luontaisia ominaisuuksia.  

– Tolérance-voiteista on karsittu kaikki ylimääräinen. Se sisältää vain niitä ainesosia, joita iholla esiintyy luontaisesti, ja sopii siksi erityisen hyvin allergiselle iholle, Pierre Fabrelta kerrotaan.

Teksti: Mari Laaksonen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Pierre Fabre

Pierre Fabre

60 vuotta farmaseuttista kokemusta, dermokosmetiikan keksijä.

Artikkelin asiantuntijat

Ville Soppela

markkinointipäällikkö

Pierre Fabre somessa