Luonnon keskellä turvallista vanhusten hoitoa

Yksityisissä hoivakodeissa vanhukset saavat myös hyvää, korkealaatuista ja turvallista hoitoa. 

Luonnon keskellä turvallista vanhusten hoitoa

Tästä hyvänä esimerkkinä ovat Kesälahdella sijaitsevat Annala Kodit Oy ja Hoitokoti Annala Oy, joissa vanhukset viihtyvät ja nauttivat elämästään. Hyvinvointiin kuuluvat mm. paikan päällä tehty lähiruoka, jokapäiväiset ulkoilut ja oma puutarha kasvihuoneineen. 

Neljännesvuosisata sitten Mirja Uutela paloi halusta tehdä merkityksellistä työtä ja antaa vanhuksille hyvää hoivaa. Näin syntyi 14-paikkainen Hoitokoti Annala. Vajaa kymmenen vuotta sitten tytär Marika Lampinen tuli mukaan ja tällöin perustettiin hänen vetovastuulleen 18 paikkainen Annala Kodit Oy. 

Molemmat yritykset tarjoavat tehostettua palveluasumista ja ne toimivat samassa pihapiirissä. Sekä äidillä että tyttärellä on alan koulutus: Mirja on sosionomi AMK sekä lähihoitaja, Marika sairaanhoitaja AMK sekä lähihoitaja. Kumpikin osallistuu omien yksiköittensä johtamisen lisäksi päivittäiseen hoitotyöhön. 

– Meillä työskentelee yhteensä seitsemän sairaanhoitajaa. Annamme asiakkaillemme tarvittaessa myös ympärivuorokautisen suonensisäisen lääkityksen, joten sen vuoksi vanhuksen ei tarvitse siirtyä sairaalaan. Asiakkaamme voivat viipyä meillä loppuun saakka ja me tarjoamme myös saattohoitoa, kertoo Uutela. 

Paljon erilaista toimintaa

– Meillä on joka päivä monipuolista toimintaa, johon kaikki osallistuvat. Ulkoilemme päivittäin ja tarvittaessa siirrämme vuodepotilaat geriatriseen tuoliin, jotta he pääsevät mukaan.  Aamu- ja iltapäivisin on erilaisia aktiviteetteja ja sauna lämpiää kaikkina arkipäivinä. Lisäksi teemme yhteistyötä eri järjestöjen ja organisaatioiden kanssa, joten erilaisia ulkopuolisiakin tapahtumia riittää jokaiselle kuukaudelle, esittelee Lampinen vanhusten arjen kulkua. 

Erityinen ilon aihe on oma puutarha kasvihuoneineen ja kasvilavoineen. Siellä vanhukset voivat omien voimiensa mukaan puuhastella kukkien ja kasvien kanssa – aivan kuten he tekivät ollessaan nuoria ja terveitä. 

Palvelut hankitaan läheltä

Annalassa panostetaan seutukunnan hyvinvointiin eli lähipalveluihin. 

– Lähivesiltä tänään pyydetyt muikut ovat meillä huomenna pöydässä. Hankimme kalat, vihannekset, sienet ja marjat lähiseudulta – osan omalta kasvimaalta, keroo Uutela.  

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Hoitokoti Annala

Hoitokoti Annala