27.09.2019

Kuntoutus vahvistaa omia voimavaroja

Mielenterveys- tai päihdekuntoutuja tarvitsee toipuakseen ammattitaitoista ohjausta ja tukea, mikä vahvistaa hänen voimavarojaan.

Kuntoutus vahvistaa omia voimavaroja

Tällaisten palvelujen tuottamisesta Vehkoonranta Oy:ssä ja Metsomäen Kodit Oy:ssä on vuosikymmenien kokemus. Molemmat yritykset ovat täysin kotimaisessa yksityisomistuksessa. Yrityksillä on kolme yksikköä Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa keskellä luontoa, kuitenkin lähellä palveluja.  

– Luonnolla onkin iso merkitys asiakkaittemme kuntoutumisessa. Kaikissa yksiköissämme toimii Green Care -ohjelma. Se tarkoittaa ammatillista ja tavoitteellista toimintaa, johon yhdistetään luonto, puutarhanhoito, eläinten hoivaaminen sekä yhteisöllisyys tavoitteena toiminnallisen minän vahvistaminen, taustoittaa toimitusjohtaja Piia Virtanen.

Vehkoonranta Oy ja Metsomäen Kodit Oy tarjoavat kuntoutujalle neliportaisen asumisenpolun, jossa omat tutut ohjaajat ovat tukena kuntoutumisessa. Tehostetussa 24/7 -palveluasumisessa ja 12-tuntisessa palveluasumisessa kuntoutuja voi harjoitella itsenäistä tukiasumista. Tukiasuntoharjoittelun jälkeen hänen on mahdollista muuttaa omaan kotiin ja tarvittaessa käyttää edelleen yrityksen tarjoamia tukipalveluja. 

– Pitkäaikaisen, laadukkaan työn ansiosta Kela on hyväksynyt Vehkoonranta Oy:n päihdekuntoutuslaitokseksi. Siellä aloitettiin kesäkuussa ensimmäiset neljä viikkoa kestävät intensiiviset päihdekuntoukset, kertoo Virtanen. 

Vaikuttavuusmittari kertoo tulokset

Vehkoonranta Oy ja Metsomäen Kodit Oy ottivat keväällä käyttöön itse kehittämänsä digitaalisen TueTar -vaikuttavuusmittarin. 

– Se on vuosien työn tulos ja kehitämme sitä edelleen. TueTaren avulla selvitetään yhdessä asukkaan kanssa hänen haasteitaan arjessa ja voimme yhdessä asettaa konkreettisia tavoitteita hänen kuntoutumiselleen. Samalla saamme esille yhdessä valittujen toimintatapojen merkityksen kuntoutumiselle, esittelee Virtanen vaikuttavuusmittarin tuomia hyötyjä.  

Vehkoonranta Oy ja Metsomäen Kodit Oy tarjoaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä erityisryhmille:

  • kuntoutumisen jaksoja
  • päihdekuntoutujille myös Kelan hyväksymä 4-viikkoinen ohjelma
  • palveluasumista 24/7 ja 12/7
  • tukiasumista
  • kotipalvelua
  • Kolme toimipistettä
  • Metsomäen Palvelukoti, Mänttä
  • Villa Soilu, Vilppula
  • Vehkoon asunnot, Multia (Vehkoonranta Oy)

WEB-SIVUT

Kaupallinen yhteistyö