03.10.2020

”Kannan Roosa nauhaa lapsilleni”

Näin toteaa 53-vuotias, kaksi rintasyöpää läpikäynyt Anne Villman. Hän kantaa nauhaa myös niille syöpään menehtyneille ystävilleen, jotka eivät enää hyödy Roosa nauhallakin rahoitettavista syöpätutkimuksista.

Annella on poikkeuksellisen painava syy kantaa nauhaa lapsilleen. Hänellä on harvinainen, periytyvä geenivirhe, mikä nostaa huomattavasti riskiä sairastua rinta- tai munasarjasyöpään. Sen vaikutusta myös eturauhassyövän syntyyn tutkitaan.  Viime keväänä tämä periytyvä geenivirhe löydettiin hänen 19-vuotiaalta Tiitulotta-tyttäreltään.

– Alkusurun jälkeen tajusin Tiitun olevan maailman parhaissa käsissä. Geenivirheensä vuoksi häntä seurataan tarkasti. Lisäksi tutkimus tuo koko ajan uusia hoitomuotoja, toteaa Anne.  

Kaksi syöpää selättäneenä Anne Villman arvostaa suuresti syöpätutkimusta. Hän uskookin, että ilman nykyaikaisia kehittyneitä hoitoja hänellä olisi ollut sama kohtalo kuin hieman yli 30-vuotiaana rintasyöpään kuolleella tädillään.

Roosa nauha -keräys nostaa esille tänä vuonna perinnöllisten syöpien tutkimusta. 

Toinen kantava teema on välittäminen. 

– Kokemuksesta tiedän, että syöpää sairastavalle välittämisellä on suunnaton merkitys. Ystävien ja vertaistukihenkilöiden tuki kantaa. Pystyin esimerkiksi koska tahansa lähettämään viestin vapaaehtoiselle WhatsApp-ryhmälleni ja aina joku kannatteli minua epätoivon hetkellä.

Ilman tukea ei ole tutkimusta. Jokainen euro on tärkeä syövän voittamiseksi. Näytä että välität ja tee lahjoitus osoitteessa roosanauha.fi. 

Keräyslupa: RA/2018/882, myöntänyt Poliisihallitus 4.10.2018,  voimassa 2019–2020 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Syöpäsäätiö

Roosa nauha -keräyksellä edistetään syöpätutkimusta ja vaikutetaan siihen, että yhä useampi nainen paranee syövästä.Lue lisää: www.roosanauha.fi