07.11.2020

Puhtaasti parempaa mikrobien torjuntaa

Etenkin sairaala- ja hoivatilojen siivouksessa käydään jatkuvaa taistelua puhdistusaineille resistenssejä bakteereja vastaan. Uutta KW Desinfektionia vastaan bakteerit ja virukset ovat kuitenkin aseettomia.

Pesuaineille resistentit bakteerit ovat iso haaste etenkin laitos- ja sairaalasiivouksessa. Koronaviruksen myötä puhtauden ja desinfioinnin merkitys on kuitenkin korostunut myös julkisissa tiloissa ja työpaikoilla. 

Onnistunut lopputulos vaatii siivoustyön tekijöiltä osaamista ja huolellisuutta, mutta usein myös monien erilaisten pesu- ja puhdistusaineiden käyttöä. Lisäksi niitä on muistettava vaihtaa säännöllisin väliajoin, etteivät bakteerit ehdi muuttua aineille resistenteiksi. Lisähaasteita tuo puhdistusaineiden oikea annostelu, käsittely, varastointi sekä mahdolliset haju- ja ihohaitat.

Näihin kysymyksiin lähdettiin pari vuotta sitten hakemaan ratkaisua Kemvit Oy:n, ruotsalaisen Life Clean Ab:n sekä Örebron yliopistollisen sairaalan tutkijoiden yhteistyönä.  Sen lopputuloksena syntynyt KW
Desinfektion-desinfiointiaine antaa erittäin tehokkaan ja laajakirjoisen suojan bakteereja, viruksia, sieniä, itiöitä ja hiivaa vastaan. 

Yksi tuote korvaa koko kirjon

Alavetelissä toimivan Kemvitin kemistin Mattias Finellin mukaan EN-standardit omaavan tuotteen edut ovat käyttäjien kannalta selkeät.

– Yksi tuote käy kaikille pinnoille ja antaa tutkitusti erittäin hyvän desinfiointitehon jo pienelläkin annostuksella. Lisäksi Desinfektionin tuoksu on mieto, mikä on iso etu paitsi siivoustyössä myös itse työkohteissa,  Finell
listaa. Varsinainen siivoustyökin sujuu nopeasti ja turvallisesti, kun KW Desinfektion on valmiiksi tehtaalla tehty käyttöliuokseksi.

Vahvin valtti on kuitenkin se, että yhdellä tuotteella voi korvata muut käytössä olevat desinfiointiaineet ilman bakteerien resistenttiriskiä.  Normaalisti pesuaineita on vaihdettava säännöllisin väliajoin vahvempiin, ettei resistenssiä ehtisi syntyä. Desinfektion edut onkin havaittu nopeasti sairaala- ja hoiva-alalla sekä elintarviketeollisuudessa. Koronaviruksen myötä sille löytyy myös jatkuvasti uusia käyttökohteita.

– Esimerkeiksi sopivat liikuntapaikat, uimahallit, kylpylät, hotellit, koulut, päiväkodit, julkiset liikennevälineet, kaupat ja kauppakeskukset sekä toimistotilat. Käytännössä Desinfektion sopii kaikkialle, missä vain on kosketuspintoja, Finell toteaa.

KW Desinfektion on pitänyt tehtaan tuotannon kiireisenä. Olemme lisänneet henkilökuntaa ja pitäneet tuotannon kahdessa vuorossa. On hienoa, että kotimaisuus kiinnostaa aiempaa enemmän päättäjiä toteaa kemisti Mattias Finell. 

– Niin, tämän valmisteemme jälleenmyyjät löytyvät verkkosivuiltamme www.kemvit.fi, vinkkaa Mattias hymyillen lähtiessään takaisin laboratorioon.

Koronaviruksen myötä Desinfektionille löytyy jatkuvasti uusia käyttökohteita. Esimerkeiksi sopivat liikuntapaikat, uimahallit, kylpylät, hotellit, koulut, päiväkodit, julkiset liikennevälineet, kaupat ja kauppakeskukset sekä toimistotilat, kertoo kemisti Mattias Finell.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Kemvit Oy

Sataprosenttisesti suomalaisessa omistuksessa oleva yritys, joka valmistaa pesuaineita ammattikeittiöihin, ammattisiivoukseen, henkilöhygieniaan, tekstiilihuoltoon, teollisuuteen, maatalouteen sekä pesuloille. Yrityksellä on valmius kehittää ja valmistaa puhdistusaineita kaikkiin tarkoituksiin, sekä nestemäisinä että jauheina, asiakkaan toivomusten ja tarpeiden mukaan. Teemme myös sopimusvalmistusta.

Kemvit Oy

  • Perustettu 1995
  • Liikevaihto 4,5 M€
  • Henkilöstöä 14
  • Päätuotteet ammattikäyttöön tarkoitettuja pesu- ja puhdistusaineita
  • Viennin osuus liikevaihdosta 20 prosenttia.