07.11.2020

KEVEEsti parempi tankkausvaihtoehto

Nestehukka on yleisin syy urheilusuorituksen tai työpäivän aikana iskevään väsymykseen. Vaikka vesihana on monilla lähellä, niin vettä ei välttämättä tule juotua tarpeeksi. KEVEE-elektrolyyttijuoman avulla vesi imeytyy 2-3 kertaa tehokkaammin kehoon ja korvaa samalla tehokkaasti menetetyt nesteet ja elektrolyytit.

Paloma Nordic Oy:n toimitusjohtaja Aki-Aleksi Pesonen KEVEE-juoma kädessään.

Kiukuttaa, väsyttää, keskittymiskyky hiipuu, päätä särkee ja suutakin kuivaa. 

Tuttuja oireita, kun työpäivä alkaa kääntyä lopuilleen ja paras työteho hiipua. Usein virkistystä haetaan kahvista, teestä, virvoitusjuomatölkistä  tai energiajuomasta.

Ne tuovat kuitenkin vain hetken helpotuksen, sillä useimmiten väsymyksen taustalla on kehoon hiljalleen hiipinyt nestehukka. Nestetasapainon ylläpitoon tarvitaan päivittäin noin kahdeksan lasillista vettä, mutta niiden ohessa on saatava myös sopiva määrä suoloja. Ja niitä eivät kahvi- ja teekupposet tai virvoitusjuomat tarjoa.

– Käytännössä meillä on pieni nestehukka jo heti herätessämme, sillä voimme menettää yön aikana jopa litran verran nestettä hengityksen ja hikoilun kautta, kertoo uuden KEVEE-elektrolyyttijuoman markkinoille tuoneen Paloma Nordic Oy:n toimitusjohtaja Aki-Aleksi Pesonen.

Näin flunssa- ja korona-aikana kannattaa huomata sekin, että kehon oikea nestetasapaino huolehtii myös nenän limakalvojen kosteudesta ja samalla terveydestämme. Kosteat limakalvot pyydystävät pölyä, likaa ja bakteereja ja estävät niitä pääsemästä keuhkoihin.

KEVEE on vaivaton vaihtoehto

Vesilasilliseen sekoitettava KEVEE-juomajauhe perustuu Maailman terveysjärjestö WHO:n kehittämään ORS-juomaan (Oral Rehydration Solution), jonka avulla vesi imeytyy kehoon 2–3 kertaa tehokkaammin. Reseptiä, joka sisältää oikean määrän suoloja, sokeria ja vettä, on käytetty menestyksekkäästi jo vuosikymmeniä. KEVEEssä se on saanut mausteeksi aitoa mustikkaa, ilman keinotekoisia väri, maku- tai makeutusaineita. 

Nestehukka liitetään usein hikoiluun sekä raskaaseen fyysiseen rasitukseen. Se voi kuitenkin kiusata myös ilmastoidussa toimistoympäristössä työskenteleviä. KEVEE helpottaa nestehukan oireisiin jokatapauksessa.

Nestehukka liitetään usein hikoiluun sekä raskaaseen fyysiseen rasitukseen. Se voi kuitenkin kiusata myös ilmastoidussa toimistoympäristössä työskenteleviä, joilla työt keskeytyvät janon tunteeseen ja jatkuvaan käyntiin juoma- tai kahviautomaatilla. Tutkimusten mukaan hyvä nestetasapaino ylläpitää keskittymiskykyä ja vireystilaa sekä parantaa kognitiivista toimintaa. Elektrolyyttijuomat ovatkin myös työnantajan näkökulmasta erinomainen lisä taukotiloihin kahvin ja teen rinnalle. 

Jauhemuodossa oleva KEVEE tarjoaa tähän vaivattoman ratkaisun. Pakkaus auki, jauhe juomalasiin ja raikasta vettä sen päälle. Lasillinen KEVEEtä antaa aamulla hyvän startin, mutta sille on käyttöä pitkin päivää.

– Lisäbonuksena on se, ettei vessassa tarvitse käydä jatkuvasti, Pesonen selvittää.

Parasta palautusta treenien jälkeen

KEVEE toimii nestetasapainon vakaajana ja palauttajana myös urheilusuoritusten ja treenien yhteydessä –  ja etenkin niiden jälkeen. Se sisältää perinteisiin urheilujuomiin nähden kolme kertaa enemmän elektrolyyttejä, mutta vain neljänneksen niiden sokerimäärästä. Esimerkiksi HIFK Hockey luottaa KEVEE:een pelaajien optimaalisen nestetasapainon huolehtijana. 

– Jos urheillessa tai treenatessa alkaa tulla jano, se on jo merkki kuivumisesta. Se taas voi viedä jopa 25 prosenttia suorituskyvystä, Pesonen muistuttaa.

Moni hakee hetkellistä lisäpotkua ja virkistystä energiajuomista, mutta tässäkin vaaka kallistuu selkeästi KEVEEn eduksi. Se ei myöskään sisällä kofeiinia tai tauriinia, joihin syntyy helposti riippuvuutta.

Oiva apu myös saunan ja juhlien jälkeen

Nestehukan vaara vaanii myös pitkän saunomisen yhteydessä, sillä lauteilla hikoillaan helposti 0,5 – 1,0 litraa nestettä. Nestehukka voi tuntua saunomisen tai paljussa kylpemisen jälkeen heikkona ja huterana olona.

– Moni sammuttaa janoaan ja tasaa oloaan alkoholipitoisilla saunajuomilla, jotka kuitenkin lisäävät nestehukkaa entisestään. KEVEE on hyvä välijuoma, josta saa tarvittavat nesteet ja suolat jo yhdellä lasillisella”, Pesonen toteaa.

Ja jos saunailta sattuu venähtämään pitkäksi, tuo KEVEE pientä helpotusta myös seuraavan aamun ankeuteen.

– Juomamme ei ole krapulahoito, mutta se lievittää alkoholin aiheuttaman nestehukan oireita, Pesonen lupaa.

Olo voi tuntua uupuneelta myös lentomatkan jälkeen, sillä koneen matkustamon kuiva ilma aiheuttaa helposti nestehukkaa. Veden juontia pitäisikin lisätä 1,5 desilitraa lentotuntia kohden.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Paloma Nordic Oy

Espoolaisyritys myy ja markkinoi korkealaatuisia KEVEE-elektrolyyttijuomia urheiluun ja hyvinvointiin. Verkkokauppa palvelee kuluttaja-asiakkaita. Yritysmyynti puolestaan palvelee työhyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneita yrityksiä.