07.11.2020

Luomien ja ihomuutosten tutkimusta ja laserhoitoa

Kuluva vuosi on ollut Epilaserin väelle toiminnan kehittämisen aikaa; Avasimme toimipisteen Kotkaan, laajensimme laserhoitopalveluita Lappeenrannassa, Kuopiossa ja Kouvolassa, ja lisäsimme laserhoitojen tarjontaa useissa toimipisteissämme.

Uusia tuulia on tuonut myös nettisivujemme uudistushanke ja sivujen sisällöntuotantoon liittyvä ihoaiheinen videopodcast-sarja Ihopodi.

Verisuonimuutokset

Pintaverisuonia ja verisuoniluomia hoidamme KTP-, Nd:YAG- ja aleksandriittilasereilla. Laservalo kuumentaa veren valkuaisaineita, minkä seurauksena hiusverisuonet umpeutuvat. Pienet verisuonimuutokset häviävät yhdelläkin hoidolla, mutta laajemmat alueet vaativat useamman käsittelyn. Laaja-alaista, esimerkiksi koko kasvoalueen laajuista punoitusta, hoidamme myös IPL-valoimpulssilaitteilla. 

Ihokasvaimet

Erbium- ja CO2-lasereilla poistamme näppärästi hyvänlaatuisia ihokasvaimia, kuten ihonsisäisiä luomia, kolesterolikasvaimia, talirauhasten liikakasvua, varsiluomia, syyliä ja rasvasyyliä. Lasertoimenpiteen etuna on nopeus ja hyvä esteettinen lopputulos. Toimenpide on potilaalle hyvin vaivaton, eikä ompeleitakaan tarvita.  

Yleiskuvien jälkeen valikoidut luomet kuvataan digitaalisella dermoskoopilla

Arvet ja ikämuutokset

Hoidamme akne-, tapaturma-, palovamma- ja leikkausarpia sekä ihon ikämuutoksia fraktionaalisella CO2– sekä Erbium-laserilla. Hoidossa ihoa käsitellään laservalolla pistemäisinä osioina eli fraktiona, joissa laserin lämpövaikutus ulottuu ihon pinnasta syviin ihokerroksiin. Pinnallinen vaikutus ilmenee ihon kuoriutumisena ja pintasolukon uusiutumisena, syvä vaikutus lisää kollageenituotantoa kiinteyttäen ihoa ja tasoittaen ihon rakennetta. Hoidot tehdään 3–5 hoidon sarjana. 

Tatuointien poisto

Poistamme ammattimaisia, amatöörimäisiä, kosmeettisia ja traumaattisia tatuointeja Q-kytketyillä rubiini- ja KTP /Nd:YAG- lasereilla. Käytämme FracTat-tekniikkaa, joka on tehokkain menetelmä tatuointien poistoon. Menetelmässä tatuoitu ihoalue käsitellään ensin fraktionaalisella laserilla, mikä parantaa tatuoinninpoiston tehoa ja lopputulosta. Varsinainen tatuoinninpoisto tehdään Q-kytketyllä laserilla.  Tumma tatuointi vaalenee keskimäärin 6 poistokerralla. Tatuointeja poistamme Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa ja Tampereella. 

Luomia voi suurentaa, analysoida ja vertailla kosketusnäytöllä.

Ihokarvojen poisto

Ihokarvoja poistetaan paljon esteettisistä syistä. Karvojen laserpoistolle voi olla myös lääketieteellinen indikaatio, kuten miestyyppinen karvankasvu naisella, transsukupuolisuus sekä tietyt ihon bakteeri-infektiot. Laserkarvanpoistosta  on  apua  mm. karvatupentulehdukseen, mär-
käiseen hikirauhastulehdukseen sekä ihonalaisiin paiseisiin.  Karvoitus vähenee merkittävästi 4–8 aleksandriitti- tai diodilaserhoidolla. Voimakkaan karvankasvun alueella kertaluonteisia laserkäsittelyjä yleensä vielä tarvitaan. 

IntelliStudio® löytää melanooman

Luomia arvioidaan dermoskopialla. Alkavaa melanoomaa voi kuitenkin olla mahdoton erottaa hyvänlaatuisesta luomesta.  Parhaiten melanooma paljastuu ”kaksivaiheisella digitaalisella luomiseurannalla”, joka on luotettavin tapa havaita melanooma ajoissa. IntelliStudio®
-tekoälyrobottikamerajärjes-
telmä löytää uudet luomet yleiskuvien perusteella ja luomikohtaiset muutokset dermoskopian avulla. 

IntelliStudio® -kuvauksesta hyötyvät runsasluomiset potilaat sekä potilaat, joilla on epätyypillisiä luomia. Melanoomariskiä lisäävät myös valoherkkä ihotyyppi, ihon lukuisat palamiskerrat sekä aiempi melanooma itsellä tai suvussa. Runsasluomisuudella tarkoitetaan yli 50 luomea, mutta punapigmenttisillä jo 20 luomea aiheuttaa erittäin korkean melanoomariskin.  IntelliStudio®-luomikuvaus on osoittautunut aivan korvaamattomaksi avuksi korkean luomiriskin potilaiden luomiseurannassa! Luomikuvauksia teemme toimipisteissämme Lappeenrannassa ja Tampereella.  

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Epilaser

Olemme suomalainen 16 vuoden ajan ihon laserhoitopalveluja tarjonnut lääkäripalveluyritys. Tarjoamme palveluita sekä yksitysasiakkaille että julkisen sektorin organisaatioille. Toimimme yhteistyössä luotettavien yksityisten lääkärikeskusten kanssa. Hoitoihin ja ajanvaraukseen liittyvät kysymykset: p. 040 5198919