Leasing-haastaja kannustaa kilpailuttamaan

Suomi on leasing-rahoituksessa vielä takamatkalla, mutta suosio kasvaa meilläkin tasaisesti. Porvoolainen Järvileasing Oy haastaa toimialaa asiakaslähtöisellä palvelulla, joustavilla sopimuskäytännöillä ja hinnoittelulla. Valtakunnallisesti toimiva yritys onkin lisännyt myyntivahvuuttaan Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja pk-seudulla.

Leasing-haastaja kannustaa kilpailuttamaan

Milloin viimeksi kilpailutit yrityksesi leasing-sopimukset? Entä oletko miettinyt, voisiko leasingia hyödyntää muussakin kuin autohankinnoissa?

Siinä kaksi kysymystä, jotka porvoolaisen Järvileasingin toimitusjohtaja Petri Järvi usein esittää potentiaalisille asiakkailleen. Viesti on mennyt tapaamisten jälkeen myös perille, sillä Autotalo Järvi-konserniin kuuluva ja valtakunnallisesti toimiva leasing-yhtiö on napannut muutamassa vuodessa varsin mukavan siivun kasvavilta markkinoilta. Koko konsernin liikevaihdostakin se tahkoaa jo yli 70 prosenttia.

”Leasing yhdistetään perinteisesti yritysautoiluun. Järvileasingissa sopimus voidaan tehdä yrityksen investointihyödykkeelle, jolle voi määritellä vakuusarvon".

– Yrityksissä voidaan tarkkailla juoksevia kuluja ja kumppanuuksia hyvinkin tarkasti, mutta leasing-sopimuksissa saatetaan suosia vuodesta toiseen yhtä ja samaa palveluntarjoajaa. 

Olemme jo tottuneet kilpailuttamaan monia hankintoja. Samalla tavoin kannattaa toimia myös leasingissa. Silloin selviävät hinta- ja palveluerot, Järvi muistuttaa.

Vaivaton vaihtoehto kaikenkokoisille yrityksille 

Kiinteisiin kuukausimaksuihin ja määräaikaisiin sopimuksiin perustuva leasing on yritykselle työkalu, jonka avulla auto- sekä kone- ja laitehankinnat hoituvat kitkattomasti ja ilman yllättäviä kulueriä.

Sitä suosivat etenkin isot, mutta myös ripeästi kasvavat yritykset sekä startupit, joilla on harvoin pääomia tai vakuuksia esimerkiksi pankkilainaan. Leasingissa vakuudeksi riittää rahoitettava kohde.

Talousjohtaja Perttu Purhosen mukaan leasingin kiistattomia etuja ovatkin helppous ja ennustettavuus. Kuukausikulut ovat tarkasti tiedossa eikä rahoituskohteen arvonalenema jää rasittamaan tasetta.

”Valttejamme ovat henkilökohtainen asiakaspalvelu ja nopea päätöksenteko".

Samalla yritys voi keskittyä ydinliiketoimintansa kehittämiseen, kun ajoneuvot, koneet ja laitteet sekä niiden huollot ja vakuutukset ovat jatkuvasti kunnossa.

– Yritysten ajoneuvo-, tila-, kalusto- ja laitetarpeet voivat muuttua tilauskannan ja kysynnän mukana hyvinkin nopeaan tahtiin ja leasing tarjoaa joustavan ja kustannustehokkaan tavan säädellä tätä kapasiteettia. Määräaikaisissa projekteissakaan ei ole järkevää investoida omaan kalustoon, vaan hoitaa se leasingilla, Purhonen toteaa.

”Valttejamme ovat henkilökohtainen asiakaspalvelu ja nopea päätöksenteko. Meillä asiat saa kuntoon muutamassa päivässä”, Petri Järvi ja Perttu Purhonen vakuuttavat. Kuva: Sami Perttilä

Leasing yhdistetään perinteisesti yritysautoiluun, mutta Järvileasingissa sopimus voidaan tehdä käytännössä mistä vain yrityksen investointihyödykkeestä – esimerkiksi työkoneista, työkaluista tai toimistokalusteista. 

– Ideana on, että omistamisen sijaan maksetaan vain käytöstä. Tämä sama trendi vahvistuu jatkuvasti myös kuluttajapuolella, Petri Järvi tiivistää.

Haastaja panostaa asiakaspalveluun

Suomessa leasingmarkkina on kasvanut viime vuodet tasaisesti, mutta vauhti on edelleen monia muita maita verkkaisempi. Esimerkiksi Ruotsissa ja Keski-Euroopassa ollaan selvästi meitä edellä.

Järvileasing tuli markkinoille viitisen vuotta sitten ja on laajentanut palveluverkostoaan määrätietoisesti eri puolille Suomea – aina Ouluun saakka. Nyt panoksia on lisätty erityisesti pääkaupunkiseudulle, Pirkanmaalle sekä Varsinais-Suomeen, joissa on toimitusjohtajan mukaan kosolti kasvupotentiaalia. Yhtiö on tehnyt hiljattain myös mittavia järjestelmäinvestointeja, joiden myötä se voi hallinnoida isojakin asiakkuuksia.

”Kun huomioidaan kaikki autoiluun liittyvät kulut, leasing on yritykselle usein omistamista edullisempi ja vaivattomampi vaihtoehto".

– Valttejamme ovat henkilökohtainen asiakaspalvelu ja nopea päätöksenteko. Perinteisissä pankeissa tapaamiset onnistuvat usein vasta viikkojen päästä, jonka jälkeen odotellaan vielä sopimusten tekoa. Meillä asiat saa kuntoon muutamassa päivässä, Järvi vakuuttaa.

Hän painottaakin henkilökohtaisten asiakastapaamisten merkitystä. Niissä käydään läpi yrittäjän ja yrityksen todelliset tarpeet, joiden pohjalta räätälöidään myös tarvittavat leasing-ratkaisut.

– Emme ole sidottuja vain yhteen rahoittajatahoon tai tiukasti rajattuihin sopimuskausiin. Tarjolla ovat myös kaikki automerkit ja -mallit. Haemme aina yrityksen kannalta parasta vaihtoehtoa. Esimerkiksi autoilussa kaiken tarvittavan saa yhdestä osoitteesta polttoainekortteja myöten , Järvi painottaa.

Autohankinnoissa asiakkaan kanssa pohditaan entistä tarkemmin myös sitä, olisiko syytä siirtyä jo sähköautoihin, jatkaa nykyisen kaluston sopimuksia vai kokeilla kustannuksiltaan edullisempia käytettyjä.

Olipa päätös mikä hyvänsä, yksi asia on Järven mukaan päivänselvä.

– Kun huomioidaan kaikki autoiluun liittyvät kulut, leasing on yritykselle usein omistamista edullisempi ja vaivattomampi vaihtoehto.

 Teksti: Timo Sormunen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

 Järvileasing Oy

Järvileasing Oy

Kotimainen ja yksityisessä omistuksessa oleva Järvileasing on palvellut yrityksiä kaikkialla Suomessa vuodesta 2016 lähtien. Asiakaspalveluverkostomme kattaa lähes koko maan, ja vahvistamme sitä jatkuvasti voidaksemme taata jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisen ja joustavan palvelun

Paikalliset yhteyshenkilömme tuntevat oman seutunsa pienet ja suuret yritykset sekä niiden toimintaympäristön.

Artikkelin asiantuntijat

Perttu Purhonen

talousjohtaja, Järvileasing Oy

Petri Järvi

toimitusjohtaja, Järvileasing Oy

Yhteystiedot

Piispankatu 36, 06100, Porvoo Puh: 0207290200 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min

Järvileasing Oy somessa