LapWall satsaa työtyytyväisyyteen ja henkilöstön kehittämiseen monella rintamalla

Vuonna 2011 perustettu LapWall Oy on kasvanut nopeasti Suomen johtavaksi puuelementtivalmistajaksi. Kasvun myötä yritys on alkanut panostaa voimakkaasti myös työssä viihtymiseen ja työntekijöiden kehittämiseen. LapWallilla on tehtaat Pyhännällä ja Pälkäneellä ja toimipisteet Oulussa ja Vantaalla.

”Sekä asiakkaat että työntekijät arvostavat toimintamme luotettavuutta ja asiantuntemusta”, Sanna Vappula ja Tuomo Riihonen kertovat. Taustalla näkyvän Helsinki-Vantaan uuden T2 terminaalin kattoelementit ovat LapWallin käsialaa.
”Sekä asiakkaat että työntekijät arvostavat toimintamme luotettavuutta ja asiantuntemusta”, Sanna Vappula ja Tuomo Riihonen kertovat. Taustalla näkyvän Helsinki-Vantaan uuden T2 terminaalin kattoelementit ovat LapWallin käsialaa.

Pyhännän tuotantolaitos on Suomen suurin ja Euroopan uudenaikaisin puuelementtitehdas. LapWall haluaa olla edelläkävijä myös henkilöstöjohtamisen ja työtyytyväisyyden kehittäjänä. Siksi yritys on panostanut viimeisten parin vuoden aikana voimallisesti myös henkilöstöasioihin.

– Asiakkainamme on kaiken kokoisia rakennusliikkeitä. Korkea asiakastyytyväisyys on saavutettu siten, että asiakkaat saavat oikeat tuotteet oikeaan aikaan rakentamisen kuivaketjun vaatimukset huomioiden. Tähän tarvitsemme hyviä osaajia. Lisäksi työtyytyväisyyteen panostaminen tuo tehoa jokaisen tekemiseen, kiteyttää LapWallin talous- ja tukitoiminnoista vastaava johtaja Tuomo Riihonen. 

Henkilöstöasioita kehitetään työntekijöitä kuulemalla

Työntekijöitä otetaan mukaan henkilöstöasioiden kehittämiseen säännöllisten henkilöstökyselyjen avulla. Viimeisen puolentoista vuoden aikana LapWallissa on otettu käyttöön HR-järjestelmä, josta työntekijät näkevät kaikki itseään koskevat työsuhteeseen liittyvät tiedot. Käytössä ovat myös sisäinen intranet, HR-infot sekä HR-vuosikello. 

– Kattaviin työterveyspalveluihin kuuluu lisäksi työfysioterapeutin palvelut, ja työterveystarkastuksen yhteydessä työntekijät voidaan ohjata henkilökohtaiseen valmennukseen tiettyjen kriteerien täyttyessä. Kesällä otimme tuotannon työntekijöiden ehdottaman liikunta- ja hyvinvointiedun käyttöön. Se on saanut hyvää palautetta, LapWallin henkilöstö- ja markkinointipäällikkö Sanna Vappula kertoo.

Teksti: Eila Lokka

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

LapWall

LapWall

LapWall on johtava puuelementtien valmistaja Suomessa. Yhtiön oma tuotevalikoima mahdollistaa kustannustehokkaan elementoinnin niin suurissa kuin pienissäkin rakennuksissa. LapWallin liiketoimintamallissa korostuu modernin tehdastuotannon tehokkuus, hyvä ennakkosuunnittelu, optimaaliset valmistusolosuhteet ja omien työvaiheidensa parhaat osaajat.

- Vuonna 2011 perustettu suomalainen yritys ja työllistäjä
- Liikevaihto 35,5 miljoonaa euroa vuonna 2021
- Henkilöstö noin 140
- Elementtivolyymi noin 500 000 m²
- Euroopan tehokkaimmat ja moderneimmat tuotantolaitokset seinä- ja kattoelementtien valmistukseen
- EPD-ympäristöseloste
- Kaikki tuotteet hiilinegatiivisia
- LAPWALL LEKO® on LapWallin rekisteröity tavaramerkki
- Tehtaat sijaitsevat Pyhännällä, Pälkäneellä ja Vetelissä, toimistot Oulussa ja Vantaalla

Artikkelin asiantuntijat

Tuomo Riihonen

talous- ja tukitoiminnoista vastaava johtaja, LapWall

Sanna Vappula

henkilöstö- ja markkinointipäällikkö, LapWall

LapWall somessa