Vastuullinen työnantaja edistää monimuotoisuutta ja tasa-arvoa ympäri maailmaa

Maailman johtava ilmanvaihtosuodattimien, ilmanpuhdistimien ja pölynhallintajärjestelmien valmistajan Camfilin Suomen tytäryhtiö sai maaliskuussa 2021 kansainvälisesti arvostetun GEEIS-D-sertifikaatin. Se osoittaa, että yhtiö on sitoutunut työntekijöidensä yhtäläisiin mahdollisuuksiin, monimuotoisuuteen ja tasa-arvoon nykyisessä toiminnassa ja tulevissa rekrytoinneissa.

Vastuullinen työnantaja edistää monimuotoisuutta ja tasa-arvoa ympäri maailmaa

Kolmessakymmenessä maassa toimiva perhekonserni haluaa kehit-
tää toimintaansa luotettavana ja vastuullisena työnantajana. Siihen kuuluu, että kestävän kehityksen ja tasa-arvoisen kohtelun ohjeistukset on käännetty toimipisteiden omalle kielelle ja samaa vastuullisuusohjelmaa seurataan kaikissa toimipisteissä ympäri maailman.

Kestävä kehitys kunnioittaa ihmisten monimuotoisuutta

Camfil Suomen Customer Service Manager Marina Almark kertoo, että konsernissa työntekijä palkitaan tehdyn työn ja kehitysmotivaation mukaan pisteytysjärjestelmällä, ei sukupuolen tai iän mukaan. 

– Vastuullinen työnantaja sallii työntekijän elää arvojensa mukaista elämää, huomauttaa markkinointipäällikkö Matti Leppänen

Camfilin kestävän kehityksen ohjelmaan kuuluu myös oman toiminnan ja tuotannon energia- ja hiilijalanjäljen sekä jätekulutuksen pienentäminen. Samalla yhtiö auttaa tuotteidensa kautta asiakasta oman energia- ja hiilijalanjälkensä pienentämisessä.

Camfil Svenska Ab on Ruotsin ympäristökeskuksen avulla laatinut elinkaariarviointeja mm. Suomessakin suosituille pussisuodattimille. Tuotteiden elinkaariarvioinnin pohjalta yritys on laatinut niille ulkopuolisen arvioijan Swecon tarkastamia ja hyväksymiä ympäristöselosteita. 

Teksti: Eila Lokka

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Camfil Suomi ja Camfil-konserni

Camfil Suomi ja Camfil-konserni

Camfil Suomi kuuluu ruotsalaiseen Camfil-konserniin. Perheomisteinen Camfil on maailman johtava ilmanvaihtosuodattimien, ilmanpuhdistimien ja pölynhallintajärjestelmien valmistaja. Puhdasilmaratkaisumme lisäävät sekä työn, että laitteiden tuottavuutta, minimoivat yrityksesi energiankulutuksen ja edistävät ihmisten sekä ympäristön hyvinvointia ja terveyttä.

• Liikevaihto: 920 miljoonaa euroa 2020
• Työntekijöitä: 4800
• Tytäryhtiöitä: 30 maassa
• Tehtaita: 33

Artikkelin asiantuntijat

Marina Almark

Customer Service Manager, Camfil Suomi

Matti Leppänen

markkinointipäällikkö, Camfil Suomi

Yhteystiedot

Ruukinmestarintie 11, 02330 Espoo puh. (09) 819 0380info.finland@camfil.com

Camfil Suomi ja Camfil-konserni somessa