Työelämä

07.08.2021

Satavuotias kasvuyritys

Tänä vuonna 100 vuotta täyttänyt asevalmistaja Sako Oy kurkottaa tulevaan ja nojaa vanhaan. Vuoden ensimmäisen puoliskon kasvuvauhti on ollut huimaa. Haasteeseen vastamaan tarvitaan uusia tekijöitä.

Sako pyrkii rekrytoimaan väkeä erilaisilla taustoilla ja koulutuspohjilla. Kokemuksen ja nuoruuden vuoropuhelu on avain järkevään uudistumiseen.
Sako pyrkii rekrytoimaan väkeä erilaisilla taustoilla ja koulutuspohjilla. Kokemuksen ja nuoruuden vuoropuhelu on avain järkevään uudistumiseen.

–Toimimme pitkäjänteisesti. Sako koetaan luotettavaksi työnantajaksi, vaikka toki myös vaativaksi. Toivomme, että työntekijämme uskaltavat tarttua haasteisiin, Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen pohtii. 

Sakon päätuotteita oat metsästyskiväärit ja patruunat oheisvarusteineen. Tuotteiden laatua hiotaan jatkuvasti luomalla niihin käyttöä parantavia ominaisuuksia sekä kestävyyttä lisääviä pinnoitteita ja materiaaleja.  Talossa on omat teolliset muotoilijansa.

– Kasvumme jatkuu voimakkaana. Meillä on jatkuva rekrytointi päällä. Tuotantomme automatisoituu ja robotiikan käyttö yleistyy. Tarvitsemme eri tehtäviin uudenlaista osaamista, henkilöstöjohtaja Johanna Varjoranta sanoo.

Työympäristönä koko maailma

Sakon patruunaliiketoimintajohtaja Aki Suvilahti edustaa Sakon nuorempaa tekijäpolvea. Suvilahti kertoo olleensa Sakolla vakituisena seitsemän vuotta, heti Aalto-yliopistosta valmistuttuaan.

– Sako on kuin 100-vuotias start up -yritys. Täällä on innovatiivinen ilmapiiri ja loistavat mahdollisuudet edetä ja kehittyä uralla. Toimintaympäristö on kansainvälinen ja tehtävät monipuolisia, Suvilahti pohtii.

Karjalainen muistuttaa, ettei kaikkiin tehtäviin tarvita yliopistokoulutusta. Periaatteessa Sako on metallitehdas. Alan perinteinen pohjakoulutus on hyvä lähtökohta. 

Varjoranta lisää, että Sako on johdonmukaisesti palkannut myös +50 työntekijöitä. Eri-ikäisyyttä pidetään Sakolla rikkautena. Erilaiset taustat luovat vuoropuhelua, jota tarvitaan uudistumisen pohjaksi.

–Meiltä löytyy töitä hyvin erilaisille ihmisille. Kokonaisuuden toimivuuden kannalta kaikki työ on äärettömän tärkeää. Pääasia on, että teki ihminen meillä mitä tahansa, hän voisi kokea ylpeyttä tekemästään työstä, Karjalainen tiivistää.

Teksti: Maarit Seeling

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Sako

Sako

Sakolla on ainutlaatuisen pitkä historia kiväärien ja patruunoiden valmistajana. Vuosi 2021 on meille erityisen merkityksellinen, sillä vietämme perustamisemme 100-vuotisjuhlaa. Sekä maailma että Suomi ovat vuosisadassa muuttuneet paljon, mutta sakolaiset arvot pätevät edelleen.
Juuremme ovat syvällä suomalaisessa maaperässä. Olemme ylpeitä voidessamme viedä maailmalle paitsi laadukkaita Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja tuotteita, myös ikivanhaa suomalaista metsästyksen elämäntapaa. Olosuhteista riippumaton periksiantamattomuus, luonnossa liikkumisen arvostus ja saaliin kunnioittaminen ovat kautta aikojen tuoneet yhteen suomalaisia metsästäjiä – ja uskomme että niin tulee olemaan myös tulevaisuudessa.

Artikkelin asiantuntijat

Raimo Karjalainen

toimitusjohtaja, Sako

Yhteystiedot

PL 149, 11101 Riihimäki Puh. (+358) 10 830 5200info@sako.fi