Oikea tekstiilien huolto säästää luonnonvaroja

Vastuullinen vaate- ja tekstiilihuolto ei ole ainoastaan pyykinpesua, vaan myös turhan pyykinpesun välttämistä. Noudattamalla vaatteen pesuohjetta eli säätämällä koneen lämpötila oikein, käyttämällä oikeaa pesuohjelmaa ja pesuaineen annostelua huolletaan vaatteita oikein ja näin pidennetään niiden käyttöikää.

Oikea tekstiilien huolto säästää luonnonvaroja

SOL Pesulapalvelut Oy:n toimitusjohtaja Elina Jalonen korostaa kuluttajien vastuullisuuden merkitystä. Hän suositteleekin ihmisiä kiinnittämään huomiota vaateostoksilla laatuun ja valitsemaan vaatteen käyttötarkoituksen mukaan. 

Kotimainen vastuullinen toimija

Vastuullisuus on vahvasti läsnä kaikessa SOL Pesulapalvelujen toiminnassa. 

– Käytämme pelkästään biohajoavia pesuaineita eikä pesuloistamme päädy luontoon mitään. Olemme myös optimoineet sekä pesuaineiden että veden käytön, kertoo Jalonen. 

 SOL Pesulapalveluissa kaikki vaatteet pestään Suomessa omissa pesuloissa, mikä mahdollistaa nopean toimituksen. Parhaimmillaan asiakas saa vaatteensa puhtaana kolmessa tunnissa. 

SOL tarjoaa paljon mahdollisuuksia

SOL Pesulapalvelut on osa isoa kotimaista SOL-konsernia ja tämä avaa henkilöstölle monia mahdollisuuksia edetä urallaan. Jalonenkin aloitti työuransa SOL:issa, ensin Siivouspalveluissa. Sieltä hän siirtyi pesulapuolelle, jonka toimitusjohtaja hänestä tuli viime vuonna.

– Meillä koulutetaan henkilökuntaa jatkuvasti joka portaassa, niin suorittavan työn tekijöitä kuin toimihenkilöitäkin ja uralla etenemiseen kannustetaan, kertoo Jalonen. 

5 vinkkiä tekstiilien ympäristömyönteiseen huoltoon

  • Älä pese vaatetta turhaan. Kun vaate on hikinen tai siihen tulee tahra, pese se heti. Lika syö vaatetta ja se voi olla vaikea poistaa jo muutaman päivän päästä. 
  • Noudata tuotteen pesuohjetta, jotta värit säilyvät kirkkaina, eivät leviä ja vaate säilyttää ryhtinsä ja kokonsa.
  • Pese täysiä koneellisia, älä kuitenkaan tunge liian täyteen. Muista oikea pesuaineen annostelu ja lämpötila.
  • Pesulan kemiallinen pesu on hellävaraisin pesumenetelmä ja emulsiopesussa neuleet säilyttävät kuohkeutensa ja tummat farkut sekä puuvillahousut värinsä, jolloin niiden käyttöikä pitenee. 
  • Pesulan suojakäsittely pidentää pesuväliä ja tahrojen poistaminen onnistuu paremmin.

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

SOL

SOL

2018 lukuina ja yrityksetMiljoona pestyä vaatekappaletta, 14 jalkapallokentällisen verran pestyjä mattojaLiikevaihto 11,3 milj., 200 työntekijää, 57 huipputason pesulaa kautta SuomenSOL Pesulapalvelut on osa SOL-konsernia, joka on suomalainen, kansainvälisesti toimiva perheyritys. Konsernin palveluja ovat siivous- ja toimitilapalvelut, kiinteistö- ja turvallisuuspalvelut sekä henkilöstöpalvelut. SOL toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Baltiassa ja Venäjällä, työllistäen yli 14 000 henkilöä. Konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 306 miljoonaa euroa.

Organisaation artikkelit