Rakentaminen

22.06.2022

Konsulterande expert i klimatkontroll

Viking torkteknik erbjuder en bred servicepalett inom kvalitets- och klimatkontroll för byggföretag. Med över 30 års erfarenhet i branschen skapar företaget lösningar som alltid är väl anpassade till kundens behov.

Bröderna Håkan Helenius, Roland Helenius och Johan Helenius driver företaget tillsammans. Alla tre bröder har en bred utbildning och en lång erfarenhet inom branschen och de jobbar också på fältet.
Bröderna Håkan Helenius, Roland Helenius och Johan Helenius driver företaget tillsammans. Alla tre bröder har en bred utbildning och en lång erfarenhet inom branschen och de jobbar också på fältet.

Vi är en kunnig och pålitlig partner och vi gör vårt yttersta för att erbjuda våra kunder den optimala, fungerande helhetslösningen, säger Håkan Helenius, ekonomiansvarig företagare. 

Viking torkteknik bemästrar många grenar inom branschen- fuktmätning, utredning och reparation av fukt- och vattenskador, torkning i nyproduktion, kvalitetskontroll med värmefilmning och täthetsgranskning, rörfilmning, dammkontroll och konsulttjänster inom skadeutredning.

Service med mervärde

Grundtanken i verksamheten är att vara en konsulterande partner.

– Vi levererar inte bara tekniken, utan vi förklarar vad som ska göras och varför, exempelvis för att torka konstruktionerna på ett bygge. Vi gör en detaljerad plan för att uppnå ett gott resultat så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt. Vi vill prestera mer än det som krävs av oss, preciserar Håkan Helenius.  

Snabbhet är ett måste. Icke- brådskande beställningar åtgärdas inom tre arbetsdagar. För akutsituationer finns dejour dygnet runt. Men samtidigt som man strävar efter snabb och effektiv service, gäller det att inte ge efter för orealistiska förväntningar:

– Vi håller våra löften och tidtabeller, men om en kund föreslår en alltför snabb tidtabell för att torka ett utrymme, säger vi rakt ut att det inte lyckas, betonar Håkan Helenius. 

En tydlig prissättning är grunden till verksamheten och öppenhet och ständig utveckling är ett övergripande mål, redogör Håkan Helenius:

– Våra rapporter är lättlästa och vi har nöjda kunder. Vi vill också utvecklas på basis av kundrespons.

Mot ny mark

Viking torkteknik erbjuder tjänster i hela Nyland. De senaste åren präglas av stark tillväxt inom en del segment och ökande konkurrens inom andra. Inom byggvärme- och torkning har konkurrensen ökat, medan tillväxten är kraftig inom kvalitetskontroll. Utsikter i byggbranschen styr resultatet. 

– Det finns ändå alltid ett behov av att åtgärda vattenskador. Det här minskar riskerna för oss. Vi planerar att växa på det här området, berättar VD Roland Helenius

Bröderna jobbar på att utvidga verksamheten mot Lahtis och Tammerfors. Ökande konkurrens och höga energipriser uppmuntrar också till att finna nya kunder.

– Vi har planer på att erbjuda tjänster till båtvarv, målerier och växthus. Dessutom funderar vi på alldeles nya, ekologiska energilösningar, avslöjar Roland Helenius. 

Text: Pia Iisaho

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Viking Kuivaustekniikka Oy / Viking torkteknik Ab

Viking Kuivaustekniikka Oy / Viking torkteknik Ab

- Omsättning: 2,2milj
- Företaget sysselsätter: 20 pers.
- Marknadsområde: Nyland (och Birkaland)

Bröderna Helenius morfars far grundade skokrämsmärket Viking år 1918. Viking skokräm satsade på service, och företagsfilosofin och -namnet har gått i arv till Viking torkteknik.

Artikkelin asiantuntijat

Håkan Helenius

ekonomiansvarig företagare, Viking Kuivaustekniikka Oy

Roland Helenius

VD, Viking Kuivaustekniikka Oy

Yhteystiedot

Kalkugnsvägen 3, 01200 VANDA Tel. 0400 232 747