Muut artikkelit

05.03.2019

Normet – en innovativ partner i säkert underjordsbyggande

Bolagets passion har i mer än 50 år varit att kontinuerligt utveckla byggnads- och gruvprocesser under jorden. – Vi vill erbjuda kunderna tekniska helhetslösningar, som skapar kostnadsbesparingar med hjälp av snabbare, säkrare och miljövänligare processer, konstaterar Patrik Jakas. 

Normet Group har bokstavligen djupgående expertis i underjordsbyggande, för bolaget har redan i mer än ett halvsekel fokuserat på sitt kärnkompetensområde. – Vårt tjänste- och produktutbud är fördelat på tre områden: utrustning för underjordsbyggande, byggnadskemikalier och bergförstärkningsteknologier, preciserar Jakas, som är chef för bolagets nordiska affärsverksamhet.

Megatrender ökar behovet av underjordsbyggande

Underjordsbyggande är en egen vetenskapsgren, av vilken det i ljuset av globala megatrender finns ett växande behov. – Befolkningstillväxten och urbaniseringen ökar ofrånkomligen underjordsbyggandet. Konsumtionen ökar i och med befolkningstillväxten, varför man i allt högre grad måste leta efter råämnen under jord. Urbaniseringen accelererar och i och med den behövs det infrastruktur, parkeringsplatser, väg- och järnvägsnät under jord. 

Högsta prioritet säkert och miljövänligt underjordsbyggande 

Säkerhets- och miljöfrågorna står hos Normet överst på prioritetslistan i såväl daglig verksamhet som nya innovationer. – Vi producerar alltid tjänster och utvecklar lösningar med människornas och miljöns välbefinnande i sikte. Vi vill vara en föregångare i branschen, som gör nya innovationer med ovanstående i åtanke. 

Ett bra exempel på innovation är Normet SmartSpray – en automatiserad betongsprutningslösning, med hjälp av vilken man enligt Jakas ansenligt kan effektivisera arbetsprocessen i sprutbetongmetoden, förbättra kvalitén på arbetet, optimera råämnesanvändningen och avsevärt minska materialsvinnet. – På så sätt sparar man inte bara på kostnaderna, utan även på miljön. 

Normet – din lokala partner i Sverige 

Förutom sitt omfattande produkt- och tjänstesortiment är Normet en partner åt kunden i alla skeden av sprutbetongprocessen på den svenska marknaden. 

– Vår lokala personal är redo att betjäna i närhet till våra kunder. Vi har även i Sverige en kemikaliefabrik, där vi tillverkar fästmaterial bl.a. för sprutbetong för att tillmötesgå det lokala behovet.  Text: Mia Heiskanen

Låter det intressant?

www.normet.com

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Normet

Normet

• Fast growing technology company• Passion to offer continuous improvements to underground construction and mining processes• For safety, productivity and profitability• Provides complete technical solutions that create value through saving costs and shortening process cycle times