Aihepiirit
05.03.2019

Skräddarsydda permanenta magneter smidigt och kostnadseffektivt

Neorem Magnets tillverkar högkvalitativa permanenta NdFeB-magneter för ett skräddarsytt och kundanpassat slutresultat. 

Neorem Magnets Oy har i decennier tillverkat sintrade permanenta NdFeB-magneter och magnetsammansättningar. Fabriken och huvudkontoret ligger i finska Ulvsby. Bolaget är en del av tyska Vacuumschmelze GmbH & Co. KG.

Alltid produkter enligt kundens behov

Neorem Magnets har specialiserat sig på att tillverka permanenta NdFeB-magneter för stora elmotorer, generatorer samt i synnerhet tillämpningar för energi från förnybara energikällor. – Lång erfarenhet av tillverkning av stora magneter, utmanande former och sammansättningar är vår styrka, konstaterar verkställande direktör Jouko Tiittanen

– Vi tillverkar inte magneter för massproduktion, dvs. standardstorlekar, -former eller -modeller, utan alltid enligt kundens specifikationer. På så sätt får kunden av oss just det, som hen verkligen behöver, betonar försäljningschef Vesa Kankare.

Kundorientering verksamhetens kärna

Bolagets verksamhet utgår i hög grad från ett kundorienterat arbetssätt. – Vi vill ge våra kunder bästa möjliga service ända från det första idéstadiet till slutproduktleveranserna. Vi levererar ett fullständigt paket, oberoende av om det behövs teknisk planering eller magnetisk kompetens, berättar Tiittanen.

Enligt Tiittanen kommer bolagets bästa sidor i synnerhet fram när bolagets experter så tidigt som möjligt får ta del av kundens ritbord. – Då har vi ännu bättre förutsättningar att hjälpa kunden vid utvecklingen av tillämpningar och produkter. 

– Vi har, i egenskap av en smidig aktör med en platt organisation, även i övrigt fått god respons från våra kunder för enkelt samarbete och snabba svarstider, tillägger Kankare.

Magnetens färg är grön

Neorem Magnets är även en ansvarsfull aktör. – Ekologiska hänsyn är för oss ett viktigt kärnkoncept, något som på flera olika sätt tydligt märks i vår verksamhet. Vår fabrik i Ulvsby drivs helt och hållet helt av vindenergi. Vi deltar dessutom aktivt i utvecklingen av metoder för återvinning av permanenta magneter. Vi strävar efter att utnyttja produkter som returneras från marknaden vid magnettillverkning. Jag tror att det faktum att vår verksamhet genomsyras av ansvarsfullhet och transparensäven är viktiga mervärden för våra kunders affärsverksamhet, säger Kankare.

Licens för globala leveranser

Kankare påminner till slut om licensernas betydelse för företag med ett globalt verksamhetsområde. –Neorem Magnets har tillverkningslicens och rätt att leverera produkter globalt – till och med för den japanska marknaden, som är en erkänt utmanande marknad i licenssammanhang. Text: Mia Heiskanen

http://neorem.fi

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Neorem Magnets Oy

Neorem Magnets Oy

Blev du intresserad?www.neorem.fi Kontakta vår kundservice tfn +358 2 5227 1, info@neorem.fi