Aihepiirit
05.03.2019

Högkvalitativa kapslingslösningar för krävande industriella driftsförhållanden

Casemets kärnkompetens ligger i lösningar för stålkapslingar samt tillverkning av elektromekaniska och tunnplåtkonstruktioner. –Vi erbjuder högkvalitativa övergripande tjänster från lösningsplanering till tillverkning och kundanpassning, berättar försäljnings- och marknadschef Ari Yrjänäinen.

Casemet Oy har med kompromisslös yrkesskicklighet utarbetat kapslingslösningar i över 40 års tid. Bolaget har fabriker i S:t Michel och Riihimäki i Finland samt estländska Pärnu. – Våra huvudprodukter utgörs av standardkapslingar, kundanpassade och helt skräddarsydda kapslingslösningar. På svensk mark är vi i synnerhet kända för våra kundspecifika kapslingslösningar. Alla arbetsmoment i samband med kapslingstillverkningen utförs på samma fabrik, vilket gör processen kostnadseffektiv, snabb och effektiv för kunden. 

Vi är väl förtrogna med de krav som ställs på industrin

Casemet har gedigen erfarenhet av industrisegmentet i fråga och de krävande driftsförhållandena. – Vi har bl.a. utarbetat kapslingslösningar åt kärnkraftsindustrin, där tätningarna måste vara extra starka. Vi tillverkar bl.a. kapslingar för gruv-, varvs-, automations- och processindustrin liksom kemiska, livsmedels- och dryckesindustrin. Vi är väl förtrogna med materialen och tillverkar produkter av både polyestermålat, rostfritt och syrafast stål samt aluminium och aluzink. Med vår maskinpark företräder vi den senaste branschteknologin. 

Yrjänäinen berättar att Casemet använder tätningsmaterial av högsta kvalitet till kapslingarnas lock. – I de fall det inte ställs specifika krav på grund av driftsmiljön, använder vi polyuretantätning, men om miljön förutsätter en tekniskt avancerad tätning, är en silikonbaserad tätning det enda rätta valet. 

Skräddarsydda flexibla lösningar

Casemet kan tillverka skräddarsydda kapslingslösningar helt enligt kundens tekniska specifikationer. – Kundspecifika, skräddarsydda kapslingar kan tillverkas utifrån kundens egna mått. Vi kan också bearbeta kapslingar. Det betyder att vi till exempelförfärdigar hål i inkapslingarnas botten och lock enligt kundens bilder och tekniska specifikationer. Inkapslingarna kan också inredas till önskad nivå enligt kundönskemål. Man kan då färdigmontera inkapslingarna med elektriska och mekaniska komponenter: kopplingar, mätare, styrdon och uttagsplintar. Till vår fabrik hör också vår egen pulvermålningsverkstad, där, vi om man så önskar, kan måla inkapslingslösningen i valfri nyans. Och allt detta under samma tak direkt från vår fabrik! Text: Mia Heiskanen

www.casemet.fi

Kom och träffa Casemets specialister på i Göteborg 7-10 Maj 2019! Stand E01:02Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Casemet Oy

Casemet Oy

STÅLPRODUKTER UTAN KOMPROMISSERCasemets kärnkompetens ligger i lösningar för stålkapslingar samt legotillverkning av elektromekaniska och tunnplåtkonstruktioner. Hos oss får du flexibel och kundorienterad service samt produkter som är finslipade till minsta detalj.