För Wihuri Aviation hör förändringar till vardagen

När de vanliga rutterna inte fungerar som tidigare, behöver man smidiga aktörer som kan möta utmaningarna. Wihuri Aviation är redo för behoven i vår nya, ständigt föränderliga värld.

Falcon 7X operation på Antarktis.
Falcon 7X operation på Antarktis.

Wihuri koncernen har under dess 120 års historia växt från ett litet familjeföretag till en internationell koncern inom flera branscher.

Wihuris affärsenhet Wihuri Aviation består av tre affärsområden: Jetflite, Euroflite och JetLogistics. Tillsammans erbjuder de skräddarsydda globala charterflyg, frakt- och speditionstjänster.

Wihuri Aviation har under hösten 2022 expanderat sin verksamhet till Sverige och öppnat kontor i centrala Stockholm. Expansionen är ett naturligt steg för företaget, då den svenska kundbasen vuxit kraftigt de senaste åren.

Smidighet är Wihuri Aviations konkurrensfördel

Global rörlighet står inför en ny era. Coronapandemin har format logistiksektorn på nytt. Att transportera  passagerare och varor är mer utmanande än tidigare.

Jetflite, Euroflite och JetLogistics är problemlösare inom transportbranschen. När omständigheter, destinationer eller schemat är krävande, då behöver man flexibilitet och anpassningsförmåga.

Wihuri Aviation briljerar, när den bästa lösningen för en transportutmaning måste hittas snabbt.

– Wihuri Aviation är unikt! Vi transporterar nästan vad som helst vart som helst. Utmanande eller brådskande gods, farliga ämnen eller passagerartransporter som kräver särskilda arrangemang. Vi är som bäst i allt som inte fungerar lätt längs välbekanta kanaler och rutter, säger Wihuri Aviations vd Elina Karjalainen.

En undertrycksreglerad kuvös lastas på ett ambulansflyg.

Förändringar är vanliga

Jetflites verksamhet för affärsflyg förändrades till en global flygambulansoperation då  coronaviruset bröt ut.

Flygningar som genomfördes i början av pandemin var mycket utmanande och att planera flygrutterna var arbetsdrygt på grund av de enorma begränsningar som uppstod i den internationella flygverksamheten.

JetLogistics löser kniviga situationer där det inte finns tillräcklig transportkapacitet, varje dag. Gods transporteras via land, sjö och med flyg. Den senaste tiden har fokus legat mycket på specialprojekt för frakt till krisområden.

Euroflite organiserar, genom sitt nätverk, charterflyg för större grupper internationellt till hela världen. Bland kunderna finns idrottslag, företag och föreningar.

I den världssituationen vi lever i nu, där framtiden är svår att förutspå, krävs en utveckling av nya former att arbeta. I en komplex och föränderlig verksamhetsmiljö behövs agila aktörer som är beredda att förändra sig själva och säga ja till utmaningar även när det känns besvärligt. 

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Jetflite

Jetflite

Private Jet Company for YouJetflite provides exclusive private jet charter services with a fleet of advanced wide-body business jets. In addition to private jet hire we also offer air ambulance, aircraft management and maintenance services. For a private jet in Finland, Russia or anywhere in Europe, look no further.

Artikkelin asiantuntijat

Elina Karjalainen

Elina Karjalainen

Managing Director at Jetflite Oy