Puucomps styrka på marknaden heter ArborLine ribbelement

ArborLine är ett ribbsystem med oändliga möjligheter. Tillsammans skapar vi exklusiva interiöra och exteriöra miljöer med träribbor. Fullt anpassningsbara lösningar efter behov och önskemål. Puucomp förser dig med förstklassiga ArborLine ribbelement för alla levande ytor.

Med ArborLine ribbelement kan du leka med ribbornas bredd och olika mellanrum samt ribbornas riktningar och göra utseendet levande.
Med ArborLine ribbelement kan du leka med ribbornas bredd och olika mellanrum samt ribbornas riktningar och göra utseendet levande.

Skapar god akustik, brandsäkerhet och vackra ytor på offentliga platser

Vackra ribbelement är utmärkta till sina tekniska egenskaper. Förutom att de är brandsäkra har ribborna också akustiska egenskaper. Med ribbor kan man skapa fantastiska ytor som också funktionellt kan fås att motsvara behoven i mycket olika lokaler.

Även en mindre yta beklädd med träribbor, på väggen eller i taket, skapar blickfång och förhöjd ytstruktur. Med ArborLine ribbelement kan du leka med ribbornas bredd och olika mellanrum samt ribbornas riktningar och göra utseendet levande.

Ribblösningar ger en uppsjö av möjligheter i krävande akustikobjekt

Man kan också skapa akustiskt trivsamma lokaler. Möjligheterna gäller även invändig beklädnad för mycket krävande objekt, där rätt akustik är avgörande med tanke på lokalens funktion.

I utrymmen som kräver utmärkt akustik monteras som standard en akustikduk bakom ribbelementen. Ljudets beteende kan påverkas också med hjälp av ribbornas form och djup. Utifrån hur lokalen ser ut kan ribborna till exempel rundas av alternativt kan elementets ribbor vara av olika höjder. Med hjälp av olika former av ribbor blir ytan för-
utom akustisk även intressant och varierande.

Ribbor med hög brandklass

I offentliga utrymmen betonas säkerheten. Därför är det naturligt att man i dessa utrymmen även har striktare krav på materialens brandsäkerhet. Ribbmodulerna är en bra lösning även gällande brandsäkerhet.

Träribbmoduler med träfaneryta är lämpliga för invändig beklädnad på platser där det krävs hög brandklass, B-s1,d0- A2-s1,d0. ArborLine A2 ribbmodul uppfyller även de mest krävande brandskyddsförordningar.

 ArborLine ribbelement i olika utföranden

Ribbelement finns att få i vissa rektangulära standardmått. Anpassade mått och former kan göras tillsammans med arkitekten. Genom att gruppera ribbor av olika bredd, material och färger kan man skapa helt unika resultat.

Med Puucomps avancerade ytlösningar lyfter du den riktiga atmosfären av trä in i offentliga rum och skapar brandsäkra, trygga platser. Med dina visioner och vår expertis hittar vi tillsammans kvalitetssätt att nå önskat mål.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Oy Puucomp Ab

Oy Puucomp Ab

Med Puucomps avancerade ytlösningar tar du den riktiga atmosfären av trä till offentliga platser - brandsäkert. Du har friheten att komma med idéer - vi letar efter ett kvalitetssätt att genomföra dem. Oy Puucomp Ab – En tillverkare från Österbotten och pionjär inom ytmaterial sedan 1987. Vi implementerar också lösningar som inte har gjorts tidigare.

Yhteystiedot

Stationsgatan 12 64100 Kristinestad info@puucomp.fi

Oy Puucomp Ab somessa