Högklassig installationsservice för krävande rörsinstallation

Solomon Ab erbjuder rörinstallation och svetsningstjänster i utmanande miljöer, samt konsulttjänster, övervakning och kvalitetsdokumentation av röranläggningar.

”Våra arbetsredskap och vårt material är av toppkvalitet. Vårt samarbete med ledande tillverkare av svetsutrustning och röranläggningar har gett oss massor av positiv erfarenhet”, säger Pekka Pesonen, försäljningschef och teknisk expert vid Solomon.
”Våra arbetsredskap och vårt material är av toppkvalitet. Vårt samarbete med ledande tillverkare av svetsutrustning och röranläggningar har gett oss massor av positiv erfarenhet”, säger Pekka Pesonen, försäljningschef och teknisk expert vid Solomon.

– Ansvar och kvalitetstänkande går i täten för all vår verksamhet och vi har ytterst effektiv självkontroll. Bland annat testar vi våra arbetstagare och ger dem ranking innan vi skickar dem ut på fältet, så att vi kan säkerställa att kunderna erhåller bästa möjliga expertis, säger Pekka Pesonen, teknisk expert och försäljningsansvarig vid Solomon. 

Rörinstallation för energibranschen och storindustrin

Solomons kunder består främst av energibolag och industrianläggningar.

– På Solomon känner vi till energibranschens och industrins höga krav och standarder. Högtrycksrör och rörsystem som fungerar i extrema förhållanden kräver särskild expertis. Vår erfarna personal har levererat svetsjobb och välfungerande installationer till flera ledande storföretag. 

God övervakning och kvalitetsdokumentation optimerar rörens funktion

Solomon erbjuder specialiserade helhetslösningar för kontinuerlig övervakning, service och -kvalitetsdokumentation. Adekvat kontroll säkrar en effektiv övervakning av tungt belastade rörledningar och förlänger rörens livslängd. 

– Med god dokumentation som bokför rörens skick, underlättar man tajmning av service. På Solomon sköter vi övervakning av rörsystemen med stor precision, så att rörnäten fungerar klanderfritt och underhålls så kostnadseffektivt som möjligt, konstaterar Pesonen.

”Solomons långa erfarenhet och rigorösa utvecklingsarbete har lett till bred sakkunskap."

Solomons långa erfarenhet och rigorösa utvecklingsarbete har lett till bred sakkunskap och god förmåga att anpassa sig till varierande behov.

– Vi kan möta kraven för även de allra nyaste rörlösningarna effektivt enligt kundens behov. På kundens önskan sköter vi också enskilda funktioner som endast övervakning, men vår specialitet i framtiden är heltäckande service från installation till kvalitetskontroll, säger Pesonen.

Blickarna mot Sverige

De senaste åren har präglats av kraftig tillväxt. På 10 år har Solomon vuxit från ett enmansföretag som levererat arbetskraft till industrin till en betydande aktör inom rörinstallation och -service. För att möta nya krav håller man bland annat på att ta i bruk ISO 3834-standarden för svetsarbete. 

Solomon har kunder som energibolaget Fortum och skogsföretagen UPM och Stora Enso i Finland, teknologiföretaget Kraftlagen München i Tyskland och gasbolaget Naturkraft i Norge. Målet är att knyta nya internationella kontakter.

– Vi vill ytterligare stärka vår närvaro i Norden och vi ser fram emot att få fler samarbetspartners i Sverige, säger Pesonen. 

Text: Pia Iisaho

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Solomon Oy

Solomon Oy

Solomon Oy is a industrial service company specialised in providing welding, installation, and quality assurance services for industrial companies. We offer a high-quality service for industrial companies that require professional installation and documentation for piping. Based in Vantaa, we provide our services primarily in Finland and the Nordic countries.

Artikkelin asiantuntijat

Pekka Pesonen

technical expert, sales coordinator, Solomon Oy

Yhteystiedot

Rintapolku 3, 01390 Vantaa, Finland tel. +358 (0)40 553 5684dan@solomon.fi