Pekotek Oy Nordens med innovativa industrimålningslösningar redan för 40 år sedan!

Pekotek Oy grundades 1983 och tillverkade ytbehandlingssystem och utrustning. I år firar detta företag 40 år och har fortfarande den mest innovativa lösningen på marknaden idag när det gäller friblästring.

Pekotek Oy Nordens med innovativa industrimålningslösningar redan för 40 år sedan!

Det finns mer än 400 ytbehandlingssystem i Europa. Våra kunder är t.ex. VR, ABB, Bombardier, Ponnse, Ruuki, Metro, John Deere, Sandvik, etc.

Företaget tillverkar energieffektiva målningssystem och dess styrka är det patenterade återviningssystemet för blästermedel och den mobila ytbehandlingslösningen (MOBL koncept) kombinerat med ledningssystemet  IOT.

MOBL – A ytbehandling som kan växa med din verksamhet

Pekotek MOBL konceptet är baserat på ett transporterbart mobilt system. Den senaste MOBL system friblästringskammare är levererad till Svensk gruvutrustningstillverkare i Finland under Januari månad. Anläggningen är anpassad till kundens önskemål med öppningsbara väggar och takgenomgång.

Det som är speciellt med mobil 2 i 1 multi är att du kan blästra, måla och torka i samma kammare stor sett var som helst. Pekoteks patenterade återvinningssystem är baserat på luftassisterat återvinning vilket tillåter målning i samma kammare.

”Pekotek har fått fotfäste i de nordiska länderna och Richard Steen har nytt innovativt kunnande med finsk yrkeskunskap."

Eftersom den är helt modulär kan den enkelt utökas till en fullskalig färdigställningslinje om dina behov skulle förändras, vilket gör MOBL till den smartaste och mest kostnadseffektiva mobila blästrings- och målningslösningen som finns tillgänglig idag.

Agentavtal med svenska Richard Steen AB med redan synliga resultat

Agentavtalet nåddes i oktober 2021, efter de svåra åren av covid-19-pandemin. Pekotek Inc. och Richard Steen är glada över att inleda detta samarbete, i hopp om att det kommer att gynna båda och det har det redan i början. Pekotek har fått fotfäste i de nordiska länderna och Richard Steen har nytt innovativt kunnande med finsk yrkeskunskap.

Samarbetet hade etablerats tillsammans redan innan covid-19-pandemin började, men utbrottet av pandemin försvårade och försenade exportförsäljningsplanerna.

Utifrån samarbetet är förhoppningen att utöka verksamheten från Sverige till den norska marknaden och senare till andra delar av Norden.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Pekotek

Pekotek

Pekotek Oy is a Finnish company founded in 1983 that manufactures industrial surface treatment systems and equipment. We manufacture systems to order according to customer-specific wishes and production needs. Pekotek's own design ensures the flexibility and cost-effectiveness of the paint shop line for other production seamlessly related.

Yhteystiedot

Tempontie 9, 80330 Reijola, FInland tel. +358 102 192 050pekotek@pekotek.fi

Pekotek somessa