Innokas Medical söker tillväxt via strategiska partnerskap i Sverige

Det svenska teknologiföretaget C-RAD Positioning AB utvecklar ytguidade avbildningslösningar för strålbehandling (SGRT). SGRT är den ledande teknologin för ökad precision och säkerhet samt processeffektivitet när vårdteamet ger strålbehandling. Innokas Medical, med siktet inställt på stark tillväxt på den svenska marknaden, har varit C-RAD:s strategiska tillverkningspartner sedan 2016.

Innokas Medical söker tillväxt via strategiska partnerskap i Sverige

– Vi har en lång historia av att arbeta med mycket krävande teknologiprojekt inom kontraktstillverkning och -utveckling. Vår projektportfölj varierar från stora diagnostiska apparater till liten kroppsburen elektronik och digitala hälsovårdslösningar. Den gemensamma nämnaren för alla våra projekt är hög kvalitet. Det är hörnstenen i allt vi gör såväl våra medicinska som icke-medicinska projekt, säger Ari Paalijärvi, operativ chef på Innokas Medical.

C-RAD spelar en viktig roll för att se till att SGRT-tekniken är tillgänglig för alla cancerpatienter. 

– Vårt växande företag är verksamt inom ett hårt reglerat medicinskt område och vi har kunder över hela världen, säger Håkan Axelsson, operativ chef på C-RAD. 

– För att uppnå vårt uppdrag behöver vi partners med rätt kompetens och i Innokas Medical hittade vi en bra strategisk matchning.

Vi värdesätter långsiktiga partnerskap med våra kunder, såsom C-RAD. Kontinuerlig förbättring är en del av vårt DNA, säger Ari Paalijärvi.

– Vi värdesätter långsiktiga partnerskap med våra kunder, såsom C-RAD. Kontinuerlig förbättring är en del av vårt DNA. Ett nära samarbete och ett längre fokus på framtiden gör det möjligt för oss att hitta de perfekta matchningarna för att komplettera varandras förmågor. Det ger tillförlitlighet, flexibilitet och smidighet i partnerskapet som våra kunder uppskattar mycket, fortsätter Ari Paalijärvi.

Innokas Medical är ett företag med full service. Förutom utveckling och kontraktstillverkning erbjuder företaget sina kunder kvalitets- och regulatorisk expertis samt mjukvaruutvecklingstjänster med fokus på reglerade medicinska lösningar. 

– Vi har utökat vårt team i Sverige i syfte att bättre kunna betjäna en ännu större grupp innovativa svenska teknologiföretag som behöver en pålitlig partner för att förverkliga sina innovationer, sammanfattar Ari Paalijärvi.

Innokas Medical är ett finländskt familjeägt företag med nästan 30 års erfarenhet och 200 experter som arbetar i företaget. Innokas Medical ingår i koncernen Paree Group, som har en omsättning på €75 miljoner. 

Kontakt: 
matz.johansson@innokasmedical.fi

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Innokas Medical

Innokas Medical

Innokas Medical is a Finnish technology company specializing in MedTech. The company provides its customers with design and development, production, as well as regulatory and quality services for medical and IVD devices, demanding electromechanical devices, and digital healthcare solutions.

Innokas has offices in Oulu and the Helsinki region in Finland and in Tallinn Estonia. The company belongs to a family-owned Paree Group.

Artikkelin asiantuntijat

Ari Paalijärvi

Ari Paalijärvi

COO, Innokas Medical Oy

Håkan Axelsson

Håkan Axelsson

Chief Operating Officer and Head of Product Management, C-RAD

Yhteystiedot

Vihikari 10FI-90440 KEMPELE FINLAND Phone +358 8 562 3100innokas@innokasmedical.fi

Innokas Medical somessa