Chefstein driver utveckling i professionella kök och bekämpar matsvinn

Arbetet i ett proffskök är kritiskt och kräver precision med ett betydande antal nödvändiga uppgifter för bland annat egenkontroll. Den tid och energi detta tar kan användas mer produktivt och kreativt om rutinerna för egenkontroll och kökshantering delegeras till framtidens digitala medarbetare i professionella kök, nämligen användarvänliga SaaS plattformen Chefstein.

”Chefstein erbjuder marknadens mest avancerade digitala kökshanteringssystem för att enkelt hantera köksuppgifter, egenkontroll, matsäkerhet, hygien och svinn samt automatisera återkommande uppgifter”, säger Arto Mustikkaniemi, ansvarig internationell verksamhet Fredman Group.
”Chefstein erbjuder marknadens mest avancerade digitala kökshanteringssystem för att enkelt hantera köksuppgifter, egenkontroll, matsäkerhet, hygien och svinn samt automatisera återkommande uppgifter”, säger Arto Mustikkaniemi, ansvarig internationell verksamhet Fredman Group.

Fredman är en av de ledande aktörerna för automatiserad egenkontroll och kökshantering i Finland. Cirka ettusen professionella kök inom privata och offentliga sektorn i vårt grannland litar på Chefstein. 

Ökad säkerhet dygnet runt

Chefstein är ett digitalt system för kökshantering. Med plattformen hanteras arbetsuppgifter, egenkontroll, matsäkerhet, hygien och reduktion av matsvinn i det professionella köket. Det är en lättanvänd medarbetare i köket som arbetar dygnet runt. Systemet larmar om avvikelser i köket även när personalen inte är på plats, vilket garanterar matsäkerheten. 

– Chefstein skapar rationalitet och motivation för arbetet i professionella kök, säger Arto Mustikkaniemi, ansvarig internationell verksamhet Fredman Group. Arbetstiden kan användas bättre än till mätningar som kan automatiseras. Proffs vill skapa fantastiska maträtter och upplevelse. Med Chefsteins hjälp frigörs utrymme för det.

Mindre svinn – större hållbarhet

Förebyggande av mat- och förpackningssvinn i köket är en konkret gärning för hållbarhet som Chefstein bidrar till. Matsvinnet består idag av en omfattande mängd, och att reducera det räknas som en av nycklarna i omställningen till ett hållbart samhälle. 

– Redan genom att bara mäta och följa data med hjälp av Chefstein har våra kunder lyckats minska sitt matsvinn med ca 20 procent, säger Arto Mustikkaniemi.

Text: Jari Peltoranta

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Fredman Group Ab

Fredman Group Ab

Fredman Group är ett finländskt familjeföretag som tillverkar livsmedelssäkra och högklassiga verktyg och utrustning för matlagning, förvaring, transport och rengöring för hemmakockar och professionella. Vår fabrik ligger i Raumo. Vår digitala innovation, Chefstein®, främjar matsäkerhet och egenkontroll i professionella kök, minimerar matsvinn och hjälper företag att arbeta hållbart men effektivt. Vår omsättning uppgick till 30,1 miljoner euro under 2020. Vi sysselsätter cirka 85 personer.

Artikkelin asiantuntijat

Arto Mustikkaniemi

Chief Business Officer, Fredman Group

Yhteystiedot

Vänrikinkuja 3 02600 Esbo Finlandprivacy@fredmangroup.com