International

10.03.2022

Modiga innovationer för kostnadseffektivt skogsbruk

Gripskördartillverkaren Kone-Ketonen tar skogsförvaltningen till nya dimensioner med innovationer för effektivt skogsbruk med hög precision.

Våra krävande innovationer väcker uppmärksamhet, för att vi är ett rätt litet familjeföretag, säger Kone-Ketonens försäljningschef Jari Hakala.
Våra krävande innovationer väcker uppmärksamhet, för att vi är ett rätt litet familjeföretag, säger Kone-Ketonens försäljningschef Jari Hakala.

– Alla våra skördare är lätta i förhållande till effekten och de lämpar sig för gallring och kalhyggen i mycket krävande förhållanden. Skördarnas unika bandmatning skadar inte virket och mätnoggrannheten är hög, säger Kone-Ketonens försäljningschef Jari Hakala.

Kone-Ketonens nyaste innovation maximerar effektiviteten:

– Vår Kontinuerlig 360° Plus-Rotator gör fällningsarbetet betydligt lättare. Man kan närma sig trädet från många olika håll och skördarhuvudet kan roteras i båda riktningarna utan begränsningar. Slangarna hamnar aldrig i vägen och trädet skadas inte heller. 

De nya rotatorerna har varit i bruk i Finland, Tyskland och Nordamerika i tre år. Skogsproffs prisar deras snabbhet, kostnadseffektivitet och noggrannhet.

Som oberoende tillverkare kan Kone-Ketonen reagera kvickt på marknadens behov. 

– Vår produktion kör för fullt för att möta den höga efterfrågan. Vårt mål är att få fler leverantörer och samarbetspartners för utveckling och tillverkning. Vi samarbetar väldigt gärna med svenska aktörer, säger Hakala.

Text: Pia Iisaho

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Kone-Ketonen Ab

Kone-Ketonen Ab

• Omsättning: 2021: 5,3 m€
• Anställda: 20
• Affärsområden: produktion, produktutveckling, försäljning, marknadsföring. Gripskördare, skördarhuvuden
• Huvudsakliga marknadsområden: Europa, Japan, Nord-Amerika
• Export >80%

Artikkelin asiantuntijat

Jari Hakala

försäljningschef, Kone-Ketonen Ab

Yhteystiedot

Ringvägen 25 64100 Kristinestad, Finland Tfn. +358 207 344 640keto-harvesters@kone-ketonen.fi

Kone-Ketonen Ab somessa