Räätälöity, suomalainen CNC-kone erikoistarpeisiin

Kun kaupasta ei löydy sopivaa CNC-konetta ja tuotannon pitäisi pyöriä, löytyy apu ongelmaan nokialaisesta Metecno Oy:stä. Yritys suunnittelee ja valmistaa alusta loppuun korkealaatuisia räätälöityjä koneita asiakaskohtaiseen tarpeeseen. Mitä visaisempi tuotanto-ongelma on, sitä innokkaammin metecnolaiset tarttuvat pulmaan ja ratkaisevat sen.

CNC-konevalmistus on Suomessa harvojen osaajien käsissä. Yrittäjäpariskunta Matti ja Marika Metsähonkala sekä keskeneräisen CNC-koneen projektiryhmä vakuuttavat, että Metecno Oy:ssä CNC-koneen tuotantoprosessi on pitkälle leanattu.
CNC-konevalmistus on Suomessa harvojen osaajien käsissä. Yrittäjäpariskunta Matti ja Marika Metsähonkala sekä keskeneräisen CNC-koneen projektiryhmä vakuuttavat, että Metecno Oy:ssä CNC-koneen tuotantoprosessi on pitkälle leanattu.

– Ydinosaamistamme on tehdä eri teollisuudenaloille kotimaisia CNC-koneita, joita ei vielä ole olemassa. Ne voivat olla isoja tai pieniä, lastuavia tai laserkoneita sekä työstää erilaisia materiaaleja. Me suunnittelemme koneen mahdollisine lisälaitteineen, rakennamme alusta loppuun ja kokoonpanon jälkeen asennamme koneen asiakkaalle, kertoo toimitusjohtaja Matti Metsähonkala

Metecno on ratkonut jo yli kymmenen vuoden ajan yritysten erilaisia valmistusprosessien ongelmia tehokkaasti ja tuottavuutta lisäävästi. CNC-koneiden tekijänä yritys on yksi harvoista. Avaimet-käteen -koneiden toimitusaika on keskimäärin puolesta vuodesta vuoteen.

"Suomalainen CNC-konevalmistaja on harvinaisuus."

Posivalle säteilyn kestävä kone

Hyvänä esimerkkinä Metecnon erikoisosaamisesta on Posivalle toimitettava robotisoitu koneistusasema käytetyn ydinpolttoaineen kapselointilaitokseen. Se jyrsii pois hitsauksen jälkeiset epätasaisuudet, minkä jälkeen asema tarkistaa kapselin mitat ja pinnanlaadun.

– Kyseessä on iso ja raskas kokonaisuus, joka toimitusta varten pitää pystyä pilkkomaan osiin ja kasaamaan uudelleen kohteessa. Koneistusaseman pitää kestää säteilyä sekä olla etäohjattavissa, sillä ihmiset eivät voi toimia koneen kanssa samassa tilassa, selvittää Metsähonkala. 

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Commercial

Organisation information

 Metecno Oy

Metecno Oy

Autamme asiakkaitamme menestymään toimittamalla heille ensiluokkaisia erikoiskoneita, teollisuusautomaatioratkaisuja ja robotiikan sovelluksia mittatilauksena. Toimituksemme ovat aina kokonaisratkaisuja, joihin sisältyy suunnittelun lisäksi valmistus, kokoonpano ja asennus. Saat vaivattomasti koko tuotantoketjun yhdeltä toimijalta!

Professionals

Matti Metsähonkala

Toimitusjohtaja

Metecno Oy in social media