Turvallisuutta jokaiseen kotiin uudella ovirakenteella

Koti on monen tärkein paikka. Sen turvallisuuteen ja suojaamiseen kiinnitetään paljon huomiota. Mutta kohdistuuko katse oveen?

Turvallisuutta jokaiseen kotiin uudella ovirakenteella

Kaso painottaa toiminnassaan asiakaslähtöisyyttä. Se tarjoaa tuotteita omaisuuden ja tiedon suojaamiseen murtoa, paloa ja muita uhkatekijöitä vastaan. Kaso vastaa myös tuotteiden suunnitteluun, hankintaan, asennukseen ja käyttöön liittyvistä palveluista. Yksi hittituotteista on turvaovi. 

– Kaso-Ovi on käytettävyydeltään ja ulkonäöltään kuten tavallinen kerrostalon porrastasanneovi ja soveltuu hyvin sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Muilta ominaisuuksiltaan se poikkeaa täysin perinteisestä puuovesta, etenkin kodin lisääntyneen viihtyisyyden ja kohonneen turvallisuuden ansiosta, kertoo Kaso-turvaovien myyntipäällikkö Teija Paakkari.

Teräsrakenteinen Kaso-Ovi ehkäisee tehokkaasti murrot sekä palon ja savun leviämisen. Ovi liikkuu kevyesti ja helposti, eikä taivu teräsreunoistaan ilmankosteuden vaihteluista huolimatta. 

– Tämä vähentää oven huoltokustannuksia. Kaso-Ovi avautuu ja sulkeutuu aina samalla tavalla, eikä muutu ajan myötä. Puu saattaa turvota tai muuttua muodoltaan. Jos puuoveen alkaa ajan myötä tulla rakoja ja sitä yritetään tilkitä tiivisteillä, onko se enää paloturvallinen? 

Laadukasta viihtyvyyttä

Turvaovien asennus kerrostalokohteissa on Suomessa viime vuosina Paakkarin mukaan lisääntynyt, mutta vielä on tekemistä. Tukholmassa jo joka toinen kerrostalohuoneiston ovi on turvaovi. Suomessa luotetaan vahvasti murtotestattuihin lukkoihin.

– Ikään kuin pelkän lukon murtotestaus auttaisi pitämään koti murtoturvallisena. Hyvin testattu lukko asennetaan puuoviin, jotka murtuvat väännön vaikutuksesta, eikä lukko tee tehtäväänsä. Puuovia on alettu vahvistaa pintaan kiinnitettävillä teräsosilla, mutta tämä ei auta, kun itse rakenne antaa väännölle periksi. Puuovi murretaan alle 10 sekunnissa. Kaso-Ovi on yhdellä lukolla murtoturvallisempi ovi kuin puuovi kahdella lukolla, sillä murtoturvallisuus on sisäänrakennettuna ovirakenteessa. 

Kun koti on turvattu, voi sieltä myös hyvin mielin olla poissa ja luottaa siihen, että omaisuus on turvassa. Hintaero puuoveen kutistuu, kun otetaan huomioon 30-40 vuoden ajalta puuoven huoltokustannukset ja mahdolliset kulut murroista tai muista vahingoista. 

Kerrostaloissa eletään symbioosissa naapureiden kanssa. On kenties totuttu rapun ääniin ja hajuihin. Paakkarin mukaan näin ei tarvitse olla. 

– Kun Kaso-Ovi vaimentaa äänet rapusta ja pysäyttää hajut kodin ovelle, voi todella huomata elämänlaadun kohoamisen. Ovi on myös hyvännäköinen, sisäosa voi olla vaikkapa vaalea ulkokuoresta huolimatta. Turvaovi lisää myös kiinteistön arvoa.  

Commercial

Organisation information

Kaso Oy

Kaso Oy

  • Perustettu vuonna 1944, suomalainen perheyritys
  • Kotipaikka Helsinki
  • Liikevaihto 7,8 milj. euroa (2019)
  • Tarjoaa tuotteita ja kokonaispalveluja asiakkaiden omaisuuden ja tiedon suojaamiseen
  • Poliisihallituksen myöntämä turvallisuusalan elinkeinolupa, ISO 9001 -standardi
  • Tuotteet täyttävät viranomaisten ja vakuutusyhtiöiden vaatimukset Suomessa ja maailmalla
  • Kaso-Ovet soveltuvat kerrostalohuoneistoihin, taloyhtiön yleisiin tiloihin ja toimitilojen ulko-oviin