Näkymätön viestinviejä

Ohjelmistoyritys ja palvelu-operaattori OpusCapita tarjoaa ratkaisuja, joiden avulla sähköinen kaupankäynti on tehokasta ja vaivatonta. Uusi alusta digitalisoi yritysten välistä tilaamista ja laskutusta hyödyntäen uusinta teknologiaa.

OpusCapita tehostaa sähköistä kaupankäyntiä. Liian usein tilaus- ja toimitusprosesseissa ei edelleenkään hyödynnetä digitalisaation täyttä potentiaalia. Sen avaaminen tuo yrityskauppaan merkittäviä kustannussäästöjä ja tehokkuutta, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Heikki Pulli.
OpusCapita tehostaa sähköistä kaupankäyntiä. Liian usein tilaus- ja toimitusprosesseissa ei edelleenkään hyödynnetä digitalisaation täyttä potentiaalia. Sen avaaminen tuo yrityskauppaan merkittäviä kustannussäästöjä ja tehokkuutta, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Heikki Pulli.

Viime syksynä sähköisen laskutuksen ja sanomanvälityksen uranuurtajiin kuuluva OpusCapita lanseerasi Business Network -palvelunsa uudelleen markkinoille upouudella, pilvipohjaisella teknologia-alustalla.

– Haemme kasvua ja uusia asiakkaita tarjoamalla viimeisintä teknologiaa sekä muun muassa täyden yhteensopivuuden kansainvälisen 
PEPPOL-verkoston kanssa myös hankintasanomien osalta. Tämä mahdollistaa verkoston merkittävän laajenemisen sekä avoimen kommunikaation yritysten välillä, sanoo Heikki Pulli, OpusCapitan myynti- ja markkinointijohtaja sekä johtoryhmän jäsen. 

Suomi on jo pitkään ollut sähköisen laskutuksen suunnannäyttäjä, ja valtaosa laskuista lähetetään maassamme verkkolaskuina. Laki sähköisestä laskutuksesta takaa sen, että verkkolaskun lähettämistä voi myös vaatia toimittajalta. Mutta siinä missä EU pyrkii standardoimaan sähköistä laskutusta niin muun muassa yhteispohjoismainen Smart Government -hanke standardoi sähköisiä tilauksia.

– Sähköinen laskutus on edelleen suuri osa liikevaihtoamme. Mutta me haluamme korostaa sitä, että myös sähköinen tilaaminen on tärkeää. Me pystymme palvelemaan asiakkaitamme monipuolisesti sekä hankinta- että myyntiprosesseissa, Pulli sanoo. 

Lisää aikaa strategisempaan työhön

OpusCapita muodostaa ostajien ja toimittajien kaupankäynnin verkoston tarjoamalla yrityksille sähköisten hankintasanomien, kuten tilausten, tilausvahvistusten ja laskujen välityspalveluita.

– Tarjoamiemme ratkaisujen kautta toimittaja pystyy esimerkiksi varmistamaan mahdollisimman nopean sähköisen laskutuksen ja saamansa maksun oikeellisuuden. Ostajapuolella laskuautomaatio mahdollistaa ostolaskujen tehokkaan käsittelyn, laskun automaattisen tarkistamisen ja kulujen täsmäämisen, Pulli sanoo.

Suuren manuaalisen työn automatisaatio säästää vaivaa ja kustannuksia, ja aikaa jää strategisempaan työhön. 

– Tarjoamme myös hankintaohjelmistoja, mutta jos asiakkaat käyttävät omia toiminnanohjausjärjestelmiä, me liitymme tavallaan näkymättömästi olemassa oleviin järjestelmiin ja välitämme sähköisiä sanomia yritysten välillä.

1980-luvulta toimineella OpusCapitalla on noin 240 työntekijää. Vuodesta 2019 yritys on ollut yhdysvaltalaisen pääomasijoittaja Providence Equityn omistuksessa. Yritysasiakkaita on noin 1700 Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. 

Ruotsissa ja Norjassa rakennusyhtiö Peab tilaa kaiken tarvitsemansa toimistotarvikkeista työmaamateriaaleihin sähköisesti. Suomessa Verkkokauppa.com taas vastaanottaa yrityspuolella tilauksensa ja lähettää verkkolaskunsa OpusCapitan kautta. 

– Etenkin tulevaisuudessa pyrimme keskittymään tukkukauppaan, valmistavaan teollisuuteen, päivittäistavarakauppaa ja rakennusteollisuuteen. Pyrimme korostamaan sitä, että vaikka toimimme useassa maassa, niin täällä me olemme suomea puhuva paikallinen toimija.

Teksti: Meri Savonen

Commercial

Organisation information

OpusCapita

OpusCapita

OpusCapita is a leading European provider of electronic invoice and supply chain document exchange, invoice automation, and procurement solutions. Our cloud-based solutions help businesses manage their procurement, supply chain, accounts payable and accounts receivable processes, lowering costs while improving control and supporting growth.

OpusCapita ist ein führender europäischer Anbieter von Lösungen für den elektronischen Austausch von Rechnungen und Lieferkettendokumenten, für die Rechnungsautomatisierung und die Beschaffung. Unsere Cloud-basierten Lösungen unterstützen Unternehmen bei der Verwaltung ihrer Beschaffungs-, Lieferketten-, Kreditoren- und Debitorenprozesse, senken die Kosten und verbessern gleichzeitig die Kontrolle und unterstützen das Wachstum.

OpusCapita on yksi Euroopan johtavista verkkolaskutuksen, sanomanvälityksen, laskuautomaation ja hankinnan ratkaisujen tarjoajista. Pilvipohjaiset palvelumme auttavat organisaatioita tehostamaan hankinnan, tilaus-toimitusketjun sekä osto- ja myyntireskontran prosesseja. Läpinäkyvyys ja digitalisaatio mahdollistavat kasvun ja tuovat mittavia kustannussäästöjä.

Professionals

Heikki Pulli

myynti- ja markkinointijohtaja, OpusCapita

OpusCapita in social media