Eduix haastaa ohjelmistoalaa vastuullisuuteen

Komponenttipulasta kärsivällä ohjelmistoalalla koneiden tehokkuuden lisäämisen ei pitäisi olla ratkaisu siihen, miten ohjelmistot saadaan toimimaan laiteympäristöissä. On aika palata juurille, ohjelmistojen hiomiseen optimaalisiksi.

Eduix haastaa ohjelmistoalaa vastuullisuuteen

Vastuullisuus on Eduixille toiminnan selkäranka. Palveluja tuottavana yrityksenä se kokee yritysvastuunsa painottuvan erityisesti sosiaaliseen vastuullisuuteen eli ihmisiin kohdistuviin vaikutuksiin.

–Yritysvastuu on vastuunkantoa yrityksen sosiaalisista, taloudellisista ja ympäristövaikutuksista. Sosiaalinen vastuullisuus konkretisoituu vahvimmin Eduixin asiakkaille ja käyttäjille tuottamissa ratkaisuissa, yrityksen vastuullisuuden kehittämispäällikkö Sirpa Pajula kertoo. 

Vastuullisuus on Eduixilla hyvin käytännönläheistä. Yritys on minimoinut oman toimintansa haitalliset vaikutukset, samoin ostoenergian sekä ostettujen tuotteiden ja palveluiden päästöt. Etätyö mahdollistaa työnteon eri puolilla Suomea ja vähentää näin matkustamista.

"Eduix tuottaa korkeakouluille elinikäistä oppimista tukevia ratkaisuja".

Eduix eteni omassa vastuullisuustyössään toimintojensa systemaattisella kuvaamisella. Prosesseihin kytkettiin muun muassa tiedon- ja riskienhallintaa sekä sosiaalisen vastuullisuuden elementtejä, kuten parempaa käytettävyyttä, saavutettavuutta, tietoturvaa ja henkilötietojen suojaamista. Tavoitteena on edetä vastuullisuustyössä kestävään ja resurssiviisaaseen ohjelmistotuotantoon. Tähän työhön Eduix haluaa koko toimialan mukaan.

Tukea elinikäiseen oppimiseen

Eduix tuottaa korkeakouluille elinikäistä oppimista tukevia ratkaisuja, jotka liittyvät opiskelun eri vaiheisiin kuten oman osaamisen tunnistamiseen, koulutushakuun, ilmoittautumiseen, opiskeluun ja lopputöihin. Peräti 95 prosenttia Suomen korkeakouluista käyttää Eduixin ratkaisuja.

–Oppiminen ei tapahdu pelkästään koulunpenkillä tai luentosalissa, vaan esimerkiksi tutkintoon voidaan nykyään hyväksilukea myös työn ja harrastusten kautta kertyneitä taitoja.

Pajula muistuttaa, että ratkaisut, tuotteet ja palvelut on suunniteltava käyttäjälähtöisesti ja resurssiviisaasti. Tulevaisuuden yrityksen toiminnan tulee olla kestävää ja kannattavaa.

–Digitalisoimalla koulutusratkaisuja edistämme samalla sosiaalista vastuullisuutta, kun ratkaisut ovat kaikkien saatavilla ja käytettävissä.

Teksti: Maarit Seeling

Commercial

Organisation information

Eduix Oy

Eduix Oy

Suunnittelemme, toteutamme ja toimitamme joustavia digitaalisia työkaluja koulutuksen tarpeisiin ja kuntien sähköiseen asiointiin. Asiantuntijamme nauttivat haasteista ja kovasta työnteosta – tästä ovat todisteena vuosia kestäneet asiakassuhteet ja yli 20 vuoden historia. Toteutamme ohjelmistot läpinäkyvästi avoimen suunnittelu- ja kehittämismallimme avulla.

Mikä: Tamperelainen ohjelmistoalan yritys
Mitä: koulutuksen prosessien digitalisointi ja elinikäisen oppimisen tukeminen
Perustettu: 1996
Toimitusjohtaja: Rami Heinisuo, yhtiön perustaja
Henkilöstö: yli 40 alan ammattilaista
Asiakkaat: julkinen sektori
Kulmakivet: Vastuullisuus, läpinäkyvyys, kestävyys

Professionals

Sirpa Pajula

vastuullisuuden kehittämispäällikkö, Eduix Oy

Contact details

Finlaysoninkuja 21 A, 33210 Tampere Asiakaspalvelu +358 40 5174 899