Menestyvä verkkokauppa yhdistää kivijalkaliikkeen asiakaskokemuksen verkon mahdollisuuksiin

Verkkokaupat tarjoavat valtavan valikoiman tuotteita ja palveluja, mutta valinnanmahdollisuus on riski, jos asiakas ei löydä tarvitsemaansa tuotetta nopeasti ja helposti. Verkkokauppa, joka osaa yhdistää kivijalkamyymälän asiakaskokemuksen verkon mahdollisuuksiin, voi lisätä myyntiään kymmeniä prosentteja. Giosg auttaa asiakasyrityksiään viestimään verkkosivukävijöiden kanssa reaaliajassa helppokäyttöisten live-chattien, älykkäiden chatbottien ja kohdistettujen vuorovaikutuskanavien kautta.

Menestyvä verkkokauppa yhdistää kivijalkaliikkeen asiakaskokemuksen verkon mahdollisuuksiin

Ohjelmistoyritys Giosg Oy:n maajohtaja Kalle Mäkelä kertoo, että yhä harvempi verkkokauppa pitää enää verkkokauppaa itsepalvelukanavana kuten alan alkuaikoina.

– On aivan sama, toimiiko yritys internetissä vai kivijalassa, sillä palvelu tekee tyytyväisen asiakkaan. Odotukset asiakaskokemusta kohtaan kasvavat koko ajan, joten verkossa pitää tarjota palvelua samalla tavalla kuin muuallakin, hän toteaa. 

Giosg auttaa asiakasyrityksiään viestimään verkkosivukävijöiden kanssa reaaliajassa helppokäyttöisten live-chattien, älykkäiden chatbottien ja kohdistettujen vuorovaikutuskanavien, kuten videopuheluiden ja livestriimien kautta. Giosgin asiakkaat voivat tarjota helppokäyttöisten työkalujen avulla omille asiakkailleen parasta mahdollista asiakaspalvelua ja tehdä sitä kautta lisää myyntiä verkossa.

Analytiikka ja data vauhdittavat myyntiä

Mäkelän mukaan verkkokaupoissa asiakasta tervehtii harmittavan usein aluksi vain pakollinen evästeikkuna. Henkilökohtainen tervehdys ja palvelu loistaa poissaolollaan. 

– Se on kuin menisi ostamaan porakonetta kaupasta, josta niitä löytyy kymmeniä, eikä siellä ole myyjää mailla halmeilla. Jos ei tiedä, millaista porakonetta tarvitsee, ei riitä, että verkkokauppa kysyy hintaluokan ja merkin. Mistä asiakas voi silloin tietää, mikä malli on hänelle sopiva? 

Giosgin myynninedistämisalusta tarjoaa vuorovaikutuskanavien lisäksi verkkokauppaan erilaisia liidien keräämistä ja myyntiä helpottavia automaatioita sekä analytiikkatyökaluja, joilla kerätään reaaliaikaista asiakastietoa. 

Koronan myötä verkkokauppojen käyttäjämäärät nousivat dramaattisesti, mikä on luonut suomalaisille verkkokaupalle uusia mahdollisuuksia. - Myös hankaluudet toimitusketjuissa ovat vaikeuttaneet tavarantoimituksia esimerkiksi Kiinasta, joten nyt on verkkokauppayrittäjien aika vastata haasteeseen, Kalle Mäkelä sanoo. 

– Myyjä voi myyntitapahtuman aikana katsoa asiakkaan ostohistoriaa, tarkastella ostoskoria ja nähdä, millaisia tuotteita asiakas parhaillaan katsoo. Tätä dataa voidaan hyödyntää myynnin tukena varsinkin, jos asiakas jää jossakin vaiheessa ostotapahtumaa jumiin. 

Reaaliaikainen analytiikka ja sen pohjalta asiakaspalvelu auttavat asiakasta juuri ostohetkellä.

Viimeisin verkkokaupan trendi live shopping tulee Aasiasta, jossa iso osa verkkokaupan ostoksista tehdään myyjän ja asiakkaan välisissä videokeskusteluissa. 

Personal shopping -palveluun verrattava one-to-one-videoasiakaspalvelu on vähittäiskaupan uusi trendi, joka tulee yleistymään Suomessakin. Autokaupan myyjä voi esimerkiksi verkossa esitellä puhelimella ostajalle liikkeessä olevaa autoa, Mäkelä havainnollistaa.

Teksti: Eila Lokka

Commercial

Organisation information

Giosg

Giosg

Luo parempi kokemus verkossa

Giosgin alusta tekee verkkosivuistasi interaktiivisen elämyksen, jossa asiakkaista tehdään tosifaneja. Anna meidän näyttää tie parempiin asiakaskokemuksiin.

Professionals

Kalle Mäkelä

maajohtaja, Giosg Oy

Contact details

Valimotie 2100380 Helsinki support@giosg.com

Giosg in social media