Älykkäämpää liiketoimintaa – helpommin ja paremmin

Ohjelmistoyritys Talgraf Oy on tuomassa vuoden 2022 alussa markkinoille aivan uudenlaisen all-in-one alustaratkaisun liiketoiminnan älykkäämpään johtamiseen. Helppokäyttöiselle, tekoälyä hyödyntävälle StatBun-alustalle voidaan tuoda yrityksen johtamiseen tarvittavat liiketoimintatiedot, työkalut, palvelut ja vuorovaikutuskanavat – kaikki yhdelle alustalle.

StatBun koostuu neljästä sujuvasti toisiinsa integroidusta tasosta, joista käyttäjä valitsee käyttöönsä tarvitsemansa osiot. Alustan tarjoaman jouhevan yhteistyön ansiosta tekeminen keskittyy liiketoiminnan konkreettiseen kehittämiseen.
StatBun koostuu neljästä sujuvasti toisiinsa integroidusta tasosta, joista käyttäjä valitsee käyttöönsä tarvitsemansa osiot. Alustan tarjoaman jouhevan yhteistyön ansiosta tekeminen keskittyy liiketoiminnan konkreettiseen kehittämiseen.

– StatBun on aivan uudenlainen tapa johtaa yrityksen toimintaa. Nykyään puhutaan paljon liiketoimintatiedon hallinnasta eli business intelligencestä, mutta me käänsimme termin ympäri ja veimme asiat pidemmälle, älykkään liiketoiminnan eli intelligentin busineksen suuntaan. Teemme johtamisesta helpompaa, älykkäämpää ja suorituskykyisempää, Talgraf Oy:n toimitusjohtaja Toni Kemppinen toteaa painokkaasti.

Talgraf Oy on vuonna 1992 perustettu suomalainen ohjelmistoalan perheyritys, jonka ohjelmistoja käyttää jo noin 15 000 yritystä, joko suoraan tai sidosryhmiensä kautta. 

– Harjoitamme liiketoimintaa SaaS-mallilla, eli tarjoamme valmisohjelmistojamme ja alustojamme palveluna. StatBunin avulla tavoitteenamme on moninkertaistaa palvelujamme käyttävien yritysten ja kumppaneidemme määrä, Talgraf Oy:n kumppanuusjohtaja Jani Mård sanoo.

Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen alustakokonaisuus

StatBun tarjoaa yrityksille ja niiden sidosryhmille maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen ja yksilöllisesti mukautuvan palvelukokonaisuuden. Yritysten tarvitsema liiketoimintatieto sekä helpot ja innostavat johtamisen työkalut ovat kaikki yhdessä paikassa, kunkin liiketoimintaroolin tarpeisiin mukautettuna. Ketterän alustan ansiosta yrityksessä voidaan keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen yhdessä sidosryhmien kanssa.

”Teemme johtamisesta helpompaa, älykkäämpää ja suorituskykyisempää".

Yritys voi kutsua StatBun- tilinsä käyttäjiksi sisäisiä ja ulkoisia sidosryhmiään. Sisäiset käyttäjät voivat olla omistajia, hallituksen jäseniä, esimiehiä tai muuta henkilöstöä. Sidosryhmäkäyttäjät voivat olla esimerkiksi kirjanpitäjiä, tilintarkastajia, rahoittajia, konsultteja tai muita liiketoimintakumppaneita. StatBun on tulevaisuudessa myös vuorovaikutuskanava ja kohtaamispaikka näille käyttäjille.

Neljän tason yhteistanssia

StatBun koostuu neljästä sujuvasti toisiinsa integroidusta tasosta, joista käyttäjä valitsee käyttöönsä tarvitsemansa osiot.

– Pohjakerroksena on mukautuva integraatioalusta, joka on koko alustan ydin. Sinne kerättävää dataa voidaan hyödyntää yrityksen eri toiminnoissa sekä muilla alustan tasoilla. Integraatioalustalle voidaan tuoda hyvin laaja-alaisesti erilaista liiketoimintatietoa; talousdataa, asiakas- ja tuotedataa, myynnin ja markkinoinnin dataa, henkilöstö- ja työterveysdataa, tuotantodataa ja paljon muuta. Tätä dataa voivat sitten yrityksen luvalla hyödyntää kaikki yrityksen sisäiset ja ulkoiset sidosryhmät, Toni Kemppinen kertoo.

”Harjoitamme liiketoimintaa SaaS-mallilla".

– Kaikki ohjelmistointegraatiot tapahtuvat suoraan markkinapaikaltamme napista päälle -tyyppisesti. Emme halunneet enää pitkiä käyttöönottoprojekteja, joten rakensimme integraatiot käynnistymään minuuteissa, Mård sanoo.

Kakkostaso sisältää mittavan joukon johtamistyökaluja liiketoiminnan strategiatyön, seurannan, suunnittelun, analysoinnin ja ennustamisen tarpeisiin. Siellä on työkaluja esimerkiksi yrityksen laaja-alaiseen raportointiin, budjetointiin, investointilaskelmiin, yrityksen arvonmääritykseen, toimiala- ja kilpailijavertailuun tai vaikkapa kassavirta ja tulosennusteisiin. Alustalta voidaan ottaa työkaluja käyttöön aina kunkin yrityksen yksilöllisten tarpeiden mukaan. 

”Statbun on enemmän johtamisalusta kuin ohjelmisto, mikä erottaa meidät muista toimijoista. Tämä on iso alusta, mutta pienikin yritys voi käyttää sitä pienempiin tarpeisiinsa muokattuna”, Talgraf Oy:n toimitusjohtaja Toni Kemppinen sanoo.

Kolmostasolta löytyy älykäs markkinapaikka. Se toimii yritysten ja niiden sidosryhmien kohdennettuna palveluiden myynti- ja ostokanavana. 

– StatBunia käyttävät toimijat voivat löytää markkinapaikalta itsensä tai asiakkaidensa tarvitsemia ohjelmistoja ja palveluja tai tuoda sellaisia yrityksille tarjolle. Palvelut voivat liittyä esimerkiksi raportoinnin kehittämiseen, yrityksen arvonmääritykseen, henkilöstö- ja palkkapalveluihin tai vaikkapa yritysrahoituksen hakemiseen, Jani Mård toteaa. Alustalta löytyy esimerkiksi jo yli 150 Suomessa toimivaa yritysrahoittajaa sekä lukuisia muita palveluntarjoajia.  

”Rakensimme integraatiot käynnistymään minuuteissa".

– Hakuprosessit tapahtuvat todella nopeasti. Palveluja etsivä yritys näkee ainoastaan itselleen ja omiin tarpeisiinsa sopivia palveluntarjoajia. Aikaa ei kulu hukkaan turhaan etsimiseen, ja ajansäästö puolin ja toisin on huomattava. Markkinapaikalta voi jopa varata aikoja suoraan palveluja tarjoavien toimijoiden kalentereihin, Toni Kemppinen toteaa.

– Palvelujen myynti ja ostaminen on tehty todella helpoksi, Jani Mård lisää.   

Neljäs taso on yrityksen ja sen sidosryhmien välinen yhteistyötaso. Eri käyttäjät saavat omiin tarpeisiinsa sopivan näkymän, josta voivat hallita alustaa ja sillä olevia palveluja. 

– Ensimmäistä kertaa kaikki sidosryhmätoimijat voivat aidosti työskennellä yhdessä yritysasiakkaansa menestyksen edistämiseksi ja jopa vuorovaikuttaa keskenään, mikä on aivan uutta. Tarjolla on erilaisia ja eri tavoin rajattuja vuorovaikutuskanavia, Kemppinen sanoo.

Teksti: Jari Peltoranta

statbun.com

Commercial

Organisation information

Talgraf

Talgraf

Me olemme kumppani niille, jotka tahtovat olla enemmän. Yksilönä, organisaationa, yhteisönä. Heitä ei pysäytä se, mitä he tietävät tänään. He menestyvät, koska he haluavat ymmärtää paremmin. Sama sisäinen palo ajaa eteenpäin myös meitä itseämme jatkuvassa palvelujemme kehittämisessä.

Yrityksenä haluamme antaa sinulle enemmän, jotta voit olla enemmän.

Professionals

Toni Kemppinen

Toni Kemppinen

toimitusjohtaja, Talgraf Oy

Jani Mård

kumppanuusjohtaja, Talgraf Oy

Contact details

Asiakaspalvelu: 08 563 7500 tuki@talgraf.fi

Talgraf in social media