Timantinkovaa ja vastuullista teollisuuden kunnossapitoa

Paimiolaistaustainen Ecowalt tarjoaa vastuullisesti, joustavasti ja ympäristöä säästäen tuotettuja teollisuuden asennus- ja huoltopalveluita – aina timantinkovalla ammattitaidolla. Yritys lupaa aina tehdä vähintään sen, mitä lupaa. Siksi asiakkaina on monia alansa parhaita yrityksiä.

Ecowaltin missiona on ekologisemman teollisuuden jälleenrakentaminen ja visiona on olla Suomen halutuin teollisuudelle vastuullisesti kotimaista ammattiosaamista tarjoava yhteistyökumppani.
Ecowaltin missiona on ekologisemman teollisuuden jälleenrakentaminen ja visiona on olla Suomen halutuin teollisuudelle vastuullisesti kotimaista ammattiosaamista tarjoava yhteistyökumppani.

Ecowalt on kasvuhakuinen ja palveleva yritys, jonka missiona on ekologisemman teollisuuden jälleenrakentaminen. Vuonna 2021 yrityksen liikevaihto yli seitsenkertaistui. 

– Pyrimme olemaan joustava ja ketterä toimija, joka tarvittaessa hyvinkin ripeästi palvelee asiakkaitaan ja kumppaneitaan. Se on ollut toimintamme fokus, Ecowaltin hankintakoodinaattori Sami Pekonen kertoo.

Osaamista kustannustehokkaasti ja laadukkaasti

Ecowaltin toiminnassa korostuu tinkimätön työn laatu, joka tuotetaan kustannustehokkaasti ja ympäristöä säästäen, läpinäkyvästi suomalaisella työvoimalla.

– Meillä ei ole varsinaista kiinteätä konttoria eikä varastoja lainkaan.  Olemme kehittäneet liikkuvan toimintamallin, jossa kalusto ja miehet liikkuvat koko ajan paikasta toiseen. Tämä säästää turhaa ajamista toimistolle ja kuuluu ekologisen jalanjälkemme pienentämiseen. Kalustomme on tietysti viimeisen päälle hyvää, Pekonen toteaa.

“Pyrimme tekemään kaiken ekologisesti, sekä toteutuksen että lopputuloksen. Kaikki hankinnatkin teemme vihreiden arvojen pohjalta."

Parhaimmillaan kokonainen verstas siirtyy paikasta toiseen. Suurella voimalatyömaalla saattaa olla 40 henkeä töissä, ja kaikki tarpeellinen tuodaan paikan päälle. 

– Se vaatii luonnollisesti hyvät toiminnanohjaus- ja muut järjestelmät, jotta tiedämme, missä kalusto ja työntekijät liikkuvat. Logistiikkamme toimii kyllä, Pekonen sanoo.

Ekologisuus edellä

Ecowaltin intohimona on jälleenrakentaa ekologisempaa tulevaisuutta yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. 

– Pyrimme tekemään kaiken ekologisesti, sekä toteutuksen että lopputuloksen. Kaikki hankinnatkin teemme vihreiden arvojen pohjalta. Tarjoamme ekologisia palveluita ekologisiin kohteisiin. Emme lähde edes kaikkia kohteita tekemään, jos ne eivät täytä kestäviä arvoja.

Tiedolla johtamisessakin lähtökohtana on älykkyys ja ekologisuus, resursseja hukkaamatta. 

– Sekin tuottaa asiakkaalle aina lisäarvoa, kun hukkaa ei tule.

Myös leasing- ja konsultointipalveluita

Ecowalt tarjoaa myös erilaisia ekorakentamisen palveluja, jotka perustuvat joustavaan, luotettavaan ja pitkäaikaiseen partneruuteen ekorakentamista tekevien kumppaneiden kanssa. 

Ecowaltin Agile Expertise Leasing -palvelu tarjoaa kotimaisia pätevöityneitä luokkahitsareita, teollisuusputkiasentajia, palo- ja luukkuvahteja, mekaanisia asentajia, kattoasentajia sekä venttiilihuoltajia.

Inspiroivia uramahdollisuuksia yrittäjähenkisille ammattilaisille

Tänä päivänä kasvun haasteena on uusien osaavien työntekijöiden löytäminen. Siksi Ecowalt panostaa parhaiden osaajien löytämiseen ja osaamisen jatkuvaan kehittämiseen.

Yrittäjähenkisille ja luotettaville ammattilaisille on tarjolla mielekkäitä ja monipuolisia työtehtäviä vaihtuvissa työympäristöissä. Henkilöstön viihtyvyys ja turvallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä ja niihin panostetaan erityisesti. Tavoitteena on nolla työtapaturmaa, mikä toteutui jo viime vuonna.

– Motivaatio ja asenne ovat yksi tärkeimpiä tekijöitä meille. Kun ne ja pohjakoulutus ovat kunnossa, voimme tehdä tällaisista työntekijöistä timantinkovia ammattilaisia. Edellytämme työnhakijoilta, että heillä olisi ammatillinen peruskoulutus ja mielellään myös työkokemusta. Koulutamme työntekijöitämme jatkuvasti erilaisilla omilla sisäisillä koulutuksilla, ja oppisopimuskoulutuksia on myös menossa. Myös ammattikorkeakoulujen opiskelijoille on paljon mahdollisuuksia, Ecowaltin hankintakoodinaattori Sami Pekonen kertoo.

“Ecowalt panostaa parhaiden osaajien löytämiseen."

Ecowalt mahdollistaa tarvittaessa myös työntekijöidensä lisäkoulutuksen esimerkiksi ammatillisesta koulutuksesta insinööriksi. 

– Uramahdollisuudet ja kehittyminen ovat tärkeitä tarjontatekijöitämme. Kunnianhimoisista ja vastuuta pelkäämättömistä parhaista osaajista tulee halutessaan muun muassa projektipäällikköjä, tiiminvetäjiä ja työnjohtajia. Palkkaus on ihan varmasti kilpailukykyinen. Tietysti tarjolla on myös erilaisia työsuhde-etuja ja työhyvinvointipäiviä ja illanviettoja, Pekonen kertoo. 

Eri elämäntilanteessa olevien työntekijöiden erityistarpeet huomioidaan yksilöllisesti.  

– Pyrimme olemaan joustavia työntekijöiden tarpeita kohtaan. Myös työajat ovat joustavia ja osa-aikatyökin on mahdollista. Tarvittaessa voi pitää vaikka puolen vuoden vapaan, jos siltä tuntuu, Pekonen kertoo.

www.ecowalt.com/fi/tyonhakijalle

Teksti: Jari Peltoranta

Commercial

Organisation information

Ecowalt

Ecowalt

EcoWalt on vuonna 1999 perustettu perheyritys, jonka toimintaa on lähdetty uudistamaan vuonna 2020 isolla mittakaavalla. EcoWaltilla työskentelee kymmenien osaavien ammattilaisten joukko valmiina palvelukseen joustavasti ja nopeallakin aikataululla.
Tarjoamme teollisuudelle vastuullisesti, turvallisesti ja ympäristöä säästäen tuotettuja asennus-, rakennus- ja huoltopalveluita joustavasti ja aina timantinkovalla ammattitaidolla.

Professionals

Sami Pekonen

Sami Pekonen

hankintakoodinaattori, Ecowalt

Contact details

Ampeeritie 7-9, 21530 Paimio Sami Pekonen +358 50 370 1215sami.pekonen@ecowalt.com