Ainutlaatuista metallin maalausta

Tampereelta löytyy maamme tehokkain ja laadukkain jauhemaalaamo, Linjateräs Oy. Siellä pintakäsitellään kolmessa vuorossa 6 000 neliömetriä kovimmatkin laatuvaatimukset täyttävää metallipintaa niin isoihin laivarakenteisiin kuin pikkukiinnikkeisiin. Tämä on kuitenkin vasta alkulämmittelyä: suunniteltujen investointien myötä valmista maalipintaa on mahdollista saada aikaiseksi vuorokaudessa yli kaksinkertainen määrä.

Ainutlaatuista metallin maalausta

Linjateräs käy nyt, lähes 60-vuotiaana perheyrityksenä, uutta määrätietoista nousua kohti monipuolisia palvelukokonaisuuksia tarjoavaa teollisuuden yhteistyökumppanuutta. Kehityksen iso pyörä pyörähti vauhtiin, kun omistajaksi vuonna 2018 tuli yhtiöön pari vuotta aiemmin tuotantopäälliköksi palkattu nykyinen toimitusjohtaja Tero Viitanen

Kehitystä jyrkässä kulmassa

– Ostimme vaimoni Sinin kanssa yhtiön ja pari vuotta myöhemmin mukaan omistajaksi tuli myös myyntijohtajamme Ari Kesti. Kun tulin taloon, meitä oli kymmenkunta henkilöä töissä ja liikevaihto 1,5 miljoonaa euroa. Tänä vuonna meitä on lähes 50 ja liikevaihtomme on kolminkertaistunut 4,5 miljoonaan euroon. Visiomme on, että tulevien investointien ja uusien palvelukokonaisuuksiemme myötä työllistämme noin 90 henkilöä ja liikevaihtomme on tuplaantunut. Myös tonttimme on jo laajentunut alkuperäisestä 7 000 m2:stä 11 000 m2:iin ja kevään aikana tulee vielä hehtaari lisää. Kasvunvaraa siis riittää, toteaa Viitanen.

Laatu kaiken lähtökohta

Linjateräksen 200 metriä pitkällä automaattilinjalla pintakäsitellään metallia: terästä, alumiinia ja sinkittyä terästä. Tavoitteena on, että huippuunsa kehitetty linjasto pyörii lähitulevaisuudessa kolmessa vuorossa viitenä päivänä viikossa. 

Linjateräksen tehokkaalla maalauslinjalla yhdistyvät manuaalisen- ja automaattimaalauksen parhaat puolet. Linjalla pintakäsitellään 6 000 m2 metallituotteita vuorokaudessa. Linjan tehokkuus mahdollistaa kolmen vuorokauden toimitusajan.

– Pintakäsittelemme kappaleita niin sisäkäyttöön kuin erittäin vaativiin ulkokohteisiin, esimerkiksi metsätyökoneisiin tai C5H-luokan korroosio-olosuhteisiin. Tehokas linjastomme ja mittavat investointimme henkilöstöön mahdollistavat asiakaslupauksen kolmen vuorokauden toimitusajasta, sanoo Kesti tyytyväisenä.

Pintakäsiteltävät kappaleet voivat olla hyvinkin monimuotoisia ja ennen jauhemaalausta ne käyvät läpi 7-vaiheisen esikäsittelyn. Tämän onnistuminen on ehdoton edellytys laadukkaalle loppupinnalle ja tämän vuoksi yritykseen perustettiin tänä vuonna oma laboratorio. 

Panostamme vahvasti henkilökuntamme hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Lepotiloissamme on käytössä mm. hierovia nojatuoleja, kertoo Tero Viitanen.

– Se on ensimmäinen laatuaan suomalaisissa jauhemaalaamoissa ja vie meidät alan aallonharjalle. Tulemmekin tarjoamaan erilaisia uusia palvelupaketteja asiakkaillemme sen lisäksi, että laboratorio vahvistaa omaa laadunvarmistustamme. Laboratorioteknikkomme valvoo esikäsittelyvaiheiden pH:ta ja sähkönjohtavuutta jokaisessa seitsemässä vaiheessa. Testaamme myös maalattuja pintoja ja voimme tehdä siellä kaikki GSB-standardin mukaiset mittaukset, myös kiihdytetyn suolasumutestin, selvittää Viitanen. 

Uusia palvelukokonaisuuksia

Linjateräksessä panostetaan jauhemaalauksen laadun ja tehokkuuden lisäksi vahvasti erilaisiin palvelukokonaisuuksiin. Tämän vuoksi nykyiset tuotantotilat lähes tuplaantuvat, kun tonttilaajennuksen myötä keväällä alkaa n. 2 500 m2:n lämpimän laajennusosan rakentaminen. Tila soveltuu hyvin puskurivarastointiin sekä pintakäsiteltävien tuotteiden purkuihin, kokoonpanoihin, tarroituksiin, loppuasiakaspaketointiin jne. 

– Olemme nopeasyklinen tuotantolaitos ja meille on tärkeää, että pystymme myös puskurivarastoimaan asiakkaittemme tuotteita lämpimissä tiloissa, sillä tämä mahdollistaa tehokkaan arvoketjun, sanoo Kesti.

Linjateräs tarjoaa jo nyt erilaisia palvelupaketteja ja uusien tilojen myötä niiden määrä kasvaa. Jauhemaalauksen lisäksi tarjolla on erilaisia purku- ja kokoonpano-, pesu- ja laboratoriopalveluja sekä uutuutena suihkupuhdistusta.

Ainoana Suomessa Linjateräs tarjoaa myös kemiallista maalinpoistopalvelua. Sillä voidaan puhdistaa esimerkiksi maalaamojen ripustuskoukkuja tai virheellisesti maalattuja kappaleita. Palvelu soveltuu myös jo käytössä olleiden tuotteiden käsittelyyn ennen uudelleen maalausta.

Uusi automaattisinkolinja 

Joulukuussa asennetaan uusi tehokas automaattisinkolinja, jossa voidaan suihkupuhdistaa teräsrakeilla maksimissaan 1 600 mm leveitä, 600 mm korkeita ja noin 9 metriä pitkiä alumiini-, rauta- tai kuumasinkittyjä kappaleita, joiden paksuus on min 3 mm.

“Linjateräksessä panostetaan laadun ja tehokkuuden lisäksi erilaisiin palvelu-
kokonaisuuksiin."

– Tämä tuo meille varmasti paljon uusia asiakkuuksia.  singon kapasiteettia säädetään taajuusmuuttajalla ja sillä saadaan erinomainen pinta mm. kuumasinkityille kappaleille. Sen avulla voidaan myös poistaa laserleikkauksissa syntyvä oksidikerros ja pyöristää teräviä leikkuukulmia. Laitteen teho on valtava ja sillä saadaan valmista pintaa 15 m2 minuutissa. Käsin hiekkapuhallettuna samaan pääsemiseksi tarvittaisiin parinsadan hengen työpanos, avaa Viitanen singon kapasiteettia. 

Suomen Parhaat Työpaikat -tunnustus

Marraskuussa Linjateräkselle myönnettiin ”Great Place To Work” -sertifikaatti tunnustuksena positiivisen työilmapiirin luomisesta ja vaalimisesta. Työn alla on myös työturvallisuussertifikaatti ISO 45001 nykyisten laatusertifikaatti ISO 9001:n ja ympäristösertifikaatti ISO 14001:n lisäksi.

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Commercial

Organisation information

Linjateräs Oy

Linjateräs Oy

Linjateräs Oy on erikoistunut kestävään ja kustannustehokkaaseen jauhemaalaukseen. Linjateräksen tuotantoteknologia, laatuprosessi ja huippunopea palvelukonsepti ovat alallaan täysin poikkeuksellisia. Suomen tehokkainta maalauslinjaa hyödyntämällä palvelemme satoja tyytyväisiä asiakkaita Suomessa ja ulkomailla. Lisäpalveluina tarjoamme mm. kokoonpanoja, kemiallista maalinpoistoa, laboratoriopalveluita ja logistisia ratkaisuja. Tuotantolaitoksemme työllistää noin 50 alan huippuammattilaista.

Professionals

Tero Viitanen

Tero Viitanen

toimitusjohtaja, Linjateräs Oy

Contact details

Sileesuonkatu 38, 33330 Tampere puh. +358 3 342 4600 linjateras@linjateras.fi